?>

UEFA'dan Srebrenitsa anmasına yasak!

FK Sarajevolu futbolcuların Aktobe ile oynayacakları UEFA Avrupa Konferans Ligi 1. Ön Eleme Turu ilk maçında göğüslerinde Srebrenitsa Çiçeği ile oynamalarına UEFA'dan izin çıkmadı ve çiçeğin kapatılmasını istedi.

Spor - 2 yıl önce

UEFA, soykırım kurbanlarını anan Srebrenista çiçeğini yasakladı.

FK Sarajevo, Srebrenitsa'daki soykırım kurbanlarının anısına formalarında "Srebrenitsa Çiçeği" ile UEFA Avrupa Konferans Ligi maçına çıkmak istedi.

Sarajevo'nun forması, Bosna Hersek Futbol Federasyonu tarafından kabul edildi ve örnek formalar üç gün önce ve Kazakistan'a hareketten önce basıldı. Ancak UEFA, Bosna Hersek'e yönelik saldırılar sırasında Srebrenitsa'da yaşanan acıları simgeleyen bu sembolün kapatılmasını ve oyuncuların siyah kurdele kullanmasını istedi.

FK Sarajevo'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Srebrenitsa'daki soykırım kurbanlarının anısına Aktobe'ye karşı Konferans Ligi maçına formamızda "Srebrenitsa Çiçeği" sembolünü sergilemeyi planlamıştık.

UEFA kurallarına uygun olarak, formanın görünümü, böyle bir formayı resmi olarak UEFA'ya sunan Bosna Hersek Futbol Federasyonu tarafından kabul edildi. Haziran ayında UEFA'ya bu formayı kullanmamıza izin vermesi için özel bir talepte bulunduk. Maçtan üç gün önce UEFA'dan talebimize resmi bir yanıt geldi ve formaya bu sembolü eklemek için iznimiz olmadığı ve oyuncuların siyah kolluk kullanabileceği belirtildi. Formalar o anda zaten hazırlanmış olduğundan, kulüp UEFA'yı bilgilendirdi ve UEFA basılı sembolün "kapatılmasını" istedi.

FK Sarajevo, maçın formada bu amblemle oynanması kararının, insan haklarının desteklenmesi ve suç kurbanlarına saygı gösterilmesi gibi daha geniş hedeflerle uyumlu olduğunu düşünmektedir. Srebrenitsa çiçeği insanlık, saygı ve soykırım kurbanlarının kolektif hatırası ilkelerini temsil etmektedir. Takımımızın bu amblemi taşımasına izin verilmesi, soykırım kurbanlarıyla dayanışmanın bir göstergesi ve bu tür trajedilerin asla unutulmaması ve tekrarlanmaması gerektiğine dair bir mesaj olacaktır."

Haftanın Öne Çıkanları

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Ayşe Ateş, MHP'li yöneticilerin isimlerini verdi!

2024-07-04 22:33 - Gündem

Gaziantep'te çocuklar TÜGVA’nın hafızlarına teslim!

2024-07-05 06:45 - Eğitim

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

Özgür Özel, kürsüden çağrıda bulundu: Ayağa kalk!

2024-07-09 23:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Mircea Lucescu yaşam savaşını kaybetti!

08:21 - Spor

Mert Hakan Yandaş hakkında tahliye kararı verildi!

12:56 - Spor

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda... İşte rakipler...

06:48 - Spor

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

07:50 - Spor

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Liverpool oldu!

00:08 - Spor

Günün Manşetleri

CHP'nin kurultay davası 1 Temmuz'a ertelendi

20:03 - Gündem

Öztürkmen: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmelidir

00:51 - Yerel

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset