?>

Tuzla Piyade Okulu'ndaki kavgayla ilgili karar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım'da meydana gelen olaya karışan personel hakkında, Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verildiği açıklandı.

Gündem - 2 yıl önce

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım'da meydana gelen olaya karışan personel hakkında, Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verildiği açıklandı.

Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmayan personel ile buna tepki gösteren diğer personeller hakkında soruşturma başlatıldı.

"GÖREVDEN AYIRMA" CEZASI VERİLDİ

Bakanlık tarafından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhuriyet'imizin kurucusu ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete irtihalinin 85'inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığı'nda meydana gelen hadiseye ilişkin başlatılan idari soruşturma kapsamında, olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından; Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkur mevzuat gereğince 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verilmiştir" denildi.

Olaya ilişkin adli süreçten elde edilecek belge ve bilgilere göre diğer süreçlerin işletileceği belirtilerek, "Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetleri'mizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Kaymakam evinde ölü bulundu!

2024-02-05 11:51 - Asayiş

Çağlayan Adliyesi'nde terör saldırısı: 3 ölü, 3 polis yaralı

2024-02-06 13:12 - Asayiş

CHP Şahinbey ve Şehitkamil'de ön seçim tamamlandı

2024-02-05 17:16 - Siyaset

OMURGASIZ KİMDİR BİLİR MİSİNİZ?

2024-02-09 10:29 - Yaşam

Ahmet Bozgeyik, seçim startını köylerden verdi

2024-02-08 11:53 - Siyaset

Merve Mermer, Türkiye'nin Paris Hilton'u olacak!

2024-02-09 09:42 - Magazin

AKP medyasından ikinci 'Osman Öcalan' skandalı

2024-02-07 15:43 - Gündem

Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit oldu!

2024-02-03 17:27 - Asayiş

Oğuz Erge'yi öldüren katil, hem cani hem yalancı çıktı!

2024-02-05 09:58 - Asayiş

Selahattin Demirtaş'tan Başak Demirtaş açıklaması

2024-02-07 18:22 - Gündem

İlgili Haberler

Kadir İnanır yoğun bakımda!

00:48 - Gündem

Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi

14:12 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin'in kayyımlığı sürecek!

11:34 - Gündem

CHP’li Yavuzyılmaz’dan 'İBB aracı AKP’ye tahsis edildi' iddiası

06:17 - Gündem

CHP’den “WhatsApp” hamlesi: Tüm yazışmalar geri getirilsin ve dosyaya alınsın!

16:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi

14:12 - Gündem

Ümit Özdağ: Zafer Partisi'nin yükselişi devam ediyor

10:48 - Siyaset

Kadir İnanır yoğun bakımda!

00:48 - Gündem

Melih Meriç: Araban Ovası yıllardır aynı vaadin esiri

00:00 - Yerel

Kayyum Gürsel Tekin'in kayyımlığı sürecek!

11:34 - Gündem