?>

Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi’den bilgi alan heyet, merkezdeki atölyeleri de gezdi.

Ekonomi - 8 yıl önce

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonundan Laura Fallavollita, Silvio.Cordova, Feyhan Canbay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanları Yücel Özkara ve Serkan Ulu ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Temsilcisi Bülent Açıkgöz, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ni (GSO-MEM) ziyaret etti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi’den bilgi alan heyet, merkezdeki atölyeleri de gezdi.

Karşılıklı istişare amaçlı gerçekleştirilen program kapsamında devam eden projelere ilişkin olarak bilgi alışverişinde bulunan heyet, yapılacak işbirlikleri konusunda değerlendirme yaptı.

Gaziantep sanayisinin yol haritasını belirlemek üzere, UNDP işbirliği ile gerçekleştirilen Gaziantep Sanayi Dönüşümü Projesi ve Polateli - Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının da konuşulduğu ziyarette, Başkan Konukoğlu kentin sanayisi hakkında heyete bilgi verdi.

Konukoğlu, karşılıklı gerçekleştirilen projeler için GSO olarak sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, “Sanayiye nitelikli elaman yetiştirmek için kurulan GSO-MEM’deki amacımız hem Suriyeli hem de ülkemizde mesleki eğitimi olmayan vatandaşlara mesleki eğitimler vererek iş imkanı sunabilmektir. Bu eğitim merkezinin Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Katıldığımız bütün toplantılarda bu merkezin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu söylüyoruz” dedi.

GSO-MEM’de 2017 yılının Nisan ayından beri 1140 kişiye eğitim verdiklerini belirten Konukoğlu, “Bundan sonraki süreçte UNDP, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve T.C.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gaziantep Sanayi Odası’nın da katılımıyla yürütülecek yeni projelerle sanayicilere, mühendislere, orta ve üst düzey yöneticilere destek verilecek, istihdama da katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat Deniz Kurtoğlu serbest bırakıldı

2018-01-24 19:53 - Gündem

Gaziantep'te HDP İl Başkanı tutuklandı

2018-01-29 18:28 - Gündem

Doç. Dr. Mustafa Çetin, SANKO'da

2018-01-27 23:12 - Sağlık

Altunkaya: Hedefe odaklandık

2018-01-25 11:11 - Dünya

Gaziantep'te 'Tefeci' Operasyonu: 5 tutuklama

2018-01-27 12:42 - Asayiş

HKÜ girişimcilik merkezi kuracak

2018-01-25 10:57 - Eğitim

Afrin'e gitmek için dilekçe verdiler

2018-01-26 11:34 - Gündem

Türkiye’nin tek bayan yemeni ustası

2018-01-29 10:14 - Kültür & Sanat

GSO E-Ticaret Projesi’ne yoğun ilgi

2018-01-25 11:30 - Ekonomi

Kim Kardashian çamaşır paylaşmayı sürdürüyor

2018-01-28 14:41 - Magazin

İlgili Haberler

Motorine 6,58 TL, benzine 0,93 TL zam bekleniyor!

00:21 - Ekonomi

Altında büyük düşüş sürüyor...

00:19 - Ekonomi

Altunkaya: Savaş bölge ekonomisine büyük darbe vurdu!

00:00 - Ekonomi

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

18:17 - Ekonomi

Kadooğlu: Ortadoğu’ya ihracatta navlun ücretleri 4-5 kat arttı

00:01 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ’dan CHP’ye birleşme çağrısı

13:40 - Siyaset

Tanju Özcan: Allah bana yaşattıklarını sormadan kimsenin canını almasın!

06:47 - Gündem

CHP'li Gökhan Günaydın'dan Sözcü'ye: A Haber gibisiniz!

16:05 - Siyaset

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e yanıt: Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir

15:55 - Gündem

Ümit Özdağ: İktidarı tasvip etmeyenler bu ülkenin zencileri değildir!

00:31 - Siyaset