?>

Türkiye’nin en büyükleri arasında 71 Gaziantepli

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenlenen “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması 2021 verilerine göre sıralamada Gaziantep’ten 38 firma yer aldı.

Ekonomi - 4 yıl önce

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenlenen “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması 2021 verilerine göre sıralamada Gaziantep’ten 38 firma yer aldı. İSO İlk 500 listesinde yer alan 33 firma ile birlikte de Gaziantep’ten 71 firma, Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer aldı.

“Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021”  araştırması ile ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, listede yer alan 38 firmayı başarılarından dolayı tebrik ederek şehir adına yaşattıkları gurur için de teşekkür etti.

Başkan Tuncay Yıldırım, “Bu gururu bizlere yaşatan, şehrimizin ticari anlayışını, azmini ve üretkenliğini örnek kılan, ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan tüm iş insanlarımızı ve ekip arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum.” Diyerek şunları kaydetti:

“Küresel ekonominin tedarik sıkıntıları, emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar, küresel enerji krizi, Rusya-Ukrayna savaşı, Euro bölgesi ve para biriminde yaşanan zayıflama ile mücadele ettiği bir süreç yaşıyoruz. Firmalarımızın bu mevcut duruma rağmen gösterdikleri başarı takdire şayan… Bu performans bize gösteriyor ki; iş dünyamız, böylesi zorlu bir süreçte de üretme, istihdam yaratma gayretinde. Gösterilen gayretin güzel sonuçlar doğurması ve ülke ekonomisine katkı sunabilmesi için serbest piyasa ekonomisinin işlemesi ve öngörülebilirlik. Ekonomik öngörülebilirliğin yükselmesi daha çok yatırım, daha çok istihdam ve İSO 500 listesinde yer alabilecek güçte firmalarımızın çoğalması demektir. Gaziantep Ticaret Odası olarak sunduğumuz hizmetlerle firmalarımızın rekabet güçlerini artırmak gayretindeyiz. Hayata geçirdiğimiz projeler ve ticari hayatta yaşanan sorunlara ürettiğimiz çözümlerle güçlü bir biçimde iş insanlarımızın yanında olmaya,  hızla gelişen ve değişen dünyaya uyumlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Mansimov'dan, Hülya Avşar'lı paylaşım...

2022-07-18 17:49 - Gündem

Gaziantep'te avukat kafasına sıktı!

2022-07-18 13:00 - Asayiş

İstanbul'da Arap özel okulu açıldı...

2022-07-16 15:28 - Gündem

Sedat Peker cephesinden Perinçek'e tepki

2022-07-15 10:55 - Gündem

Afgan mülteci kadının fotoğraflarını gizlice çekti!

2022-07-17 09:14 - Gündem

Erdoğan'ın taktığı gözlüğün fiyatı dudak uçuklattı

2022-07-16 19:21 - Gündem

Uzman Çavuş Selahattin Taşkın şehit oldu!

2022-07-17 15:55 - Gündem

Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de hakim karşısına çıktı

2022-07-19 08:35 - Dünya

Mehmet Cengiz'den Başarır'a 1 milyonluk dava

2022-07-13 21:49 - Siyaset

Bir gece bir bayanla beraber oldum ve Hakan doğdu!

2022-07-19 11:58 - Gündem

İlgili Haberler

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

00:00 - Ekonomi

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP'den köprülerin satışına karşı eylem: Köprüleri satmak vatana ihanettir!

20:23 - Gündem

Hüseyin Baş: Atatürk gibi genç olmamız lazım!

19:06 - Siyaset

Zeydan Karalar: Çok zor şartlarda çok önemli işler yaptık

13:27 - Yerel

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

09:47 - Asayiş

Çeşme Belediyesi Başkanı Lâl Denizli ifadeye çağırıldı!

20:46 - Gündem