?>

Türkiye Değişim Partisi, CHP’ye katıldı...

CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’ün genel başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

Siyaset - 3 yıl önce

Türkiye Değişim Partisi (TDP) bugün düzenlenen törenle, CHP'ye resmen katıldı. Törende konuşan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Demokratik parlamenter sisteme geçmek için tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı demek için CHP'de birleşiyoruz. Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanıdır" dedi.

CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’ün genel başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Sarıgül şunları söyledi:

Bugüne kadar makam mevki peşinde koşmadık. Hep sorunun parçası değil çözümün parçası oldu. Bugünkü davranışla da bunu kanıtladık. Benim arkadaşlarım zor olanı seçti, haksızın değil haklının yanında olmayı tercih etti.

“BU SİSTEM DEVAM EDERSE…”

Kurulduğumuz günden bugüne parlamenter sistemi savunduk. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıdan yana olduk. Türkiye’yi tek bir kişinin yönetmesine karşı olduğumuzu söyledik. Bu sistem devam ederse Meclis göstermelik, yargı göstermelik hale gelir. Bu sistem devam ederse Türkiye uygar dünyanın bir üyesi olmaktan çıkar.

O kadar baskıya rağmen yapılan seçimler gösterdi ki bu yönetim sestemine karşı kuvvetli bir direnç var. Buyönetim sisteminin doğru olmadığını neredeyse Türkiye’nin yüzde 50’si kabul etmiyor.

Bu inancın, bu dik duruşun mimarı Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şimdi de görüyorum ki CHP ve sayın Kılıçdaroğlu adeta bir hedef tahtası haline geldi.

TDP olarak bu mücadeleye destek vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı demek için CHP’de birleşiyoruz.

Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanıdır

Haftanın Öne Çıkanları

Feyza Altun: 8 aydır Reha Muhtar’ın tacizlerine maruz kalıyorum

2023-06-22 08:13 - Gündem

Zeynep Bastık'tan muhteşem konser

2023-06-19 11:12 - Magazin

CHP'li Melih Meriç'ten kamu mühendisleri için kanun teklifi

2023-06-23 08:35 - Siyaset

Gaziantep’te 22 yaşındaki gencin arazide cesedi bulundu!

2023-06-18 09:50 - Asayiş

Şahinbey, spor ayakkabısı geleneğini sürdürüyor

2023-06-18 22:41 - Yerel

Gaziantep'te işçi servisi kaza yaptı: 3 ölü

2023-06-19 22:18 - Asayiş

Fatih Altaylı: Madem başa dönecektik, biz bu b.ku niye yedik?

2023-06-23 11:25 - Gündem

THY pilotu için flaş iddia...

2023-06-20 19:19 - Gündem

İki tur arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ değişim!

2023-06-17 12:16 - Siyaset

Suriyeli bir şahıs Türkleri böyle tehdit etti!

2023-06-17 12:55 - Gündem

İlgili Haberler

CHP'li Meriç tehlikeyi anlattı, Bakanlık sorumluluğu üstlenmedi

00:05 - Siyaset

Özgür Özel'den yeni parti açıklaması: 26 Temmuz...

14:00 - Siyaset

Bahçeli: Önemli olan seçimlerin zamanında yapılmasıdır

11:47 - Siyaset

İmamoğlu: Dâhili bedhah kayyımın ne düşündüğünü bilmem!

11:09 - Siyaset

Özgür Özel Salı günü grup toplantısı yapmayacak!

14:11 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon: 27 gözaltı

08:14 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem