?>

Türkiye Değişim Partisi, CHP’ye katıldı...

CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’ün genel başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

Siyaset - 3 yıl önce

Türkiye Değişim Partisi (TDP) bugün düzenlenen törenle, CHP'ye resmen katıldı. Törende konuşan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Demokratik parlamenter sisteme geçmek için tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı demek için CHP'de birleşiyoruz. Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanıdır" dedi.

CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’ün genel başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Sarıgül şunları söyledi:

Bugüne kadar makam mevki peşinde koşmadık. Hep sorunun parçası değil çözümün parçası oldu. Bugünkü davranışla da bunu kanıtladık. Benim arkadaşlarım zor olanı seçti, haksızın değil haklının yanında olmayı tercih etti.

“BU SİSTEM DEVAM EDERSE…”

Kurulduğumuz günden bugüne parlamenter sistemi savunduk. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıdan yana olduk. Türkiye’yi tek bir kişinin yönetmesine karşı olduğumuzu söyledik. Bu sistem devam ederse Meclis göstermelik, yargı göstermelik hale gelir. Bu sistem devam ederse Türkiye uygar dünyanın bir üyesi olmaktan çıkar.

O kadar baskıya rağmen yapılan seçimler gösterdi ki bu yönetim sestemine karşı kuvvetli bir direnç var. Buyönetim sisteminin doğru olmadığını neredeyse Türkiye’nin yüzde 50’si kabul etmiyor.

Bu inancın, bu dik duruşun mimarı Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şimdi de görüyorum ki CHP ve sayın Kılıçdaroğlu adeta bir hedef tahtası haline geldi.

TDP olarak bu mücadeleye destek vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı demek için CHP’de birleşiyoruz.

Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanıdır

Haftanın Öne Çıkanları

Zeynep Bastık'tan muhteşem konser

2023-06-19 11:12 - Magazin

Feyza Altun: 8 aydır Reha Muhtar’ın tacizlerine maruz kalıyorum

2023-06-22 08:13 - Gündem

CHP'li Melih Meriç'ten kamu mühendisleri için kanun teklifi

2023-06-23 08:35 - Siyaset

Gaziantep’te 22 yaşındaki gencin arazide cesedi bulundu!

2023-06-18 09:50 - Asayiş

Şahinbey, spor ayakkabısı geleneğini sürdürüyor

2023-06-18 22:41 - Yerel

Fatih Altaylı: Madem başa dönecektik, biz bu b.ku niye yedik?

2023-06-23 11:25 - Gündem

Gaziantep'te işçi servisi kaza yaptı: 3 ölü

2023-06-19 22:18 - Asayiş

THY pilotu için flaş iddia...

2023-06-20 19:19 - Gündem

İki tur arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ değişim!

2023-06-17 12:16 - Siyaset

Suriyeli bir şahıs Türkleri böyle tehdit etti!

2023-06-17 12:55 - Gündem

İlgili Haberler

Selin Sayek Böke ve Gül Çiftçi hakkında disiplin süreci başlatılacak

14:45 - Siyaset

YENİ Parti'nin İstanbul Kurucu İl Başkanı Özgür Çelik oldu

14:53 - Siyaset

Çankaya Belediyesi YENİ Parti’ye geçti

15:00 - Siyaset

Fatma Kaplan Hürriyet mektup yazarak YENİ Parti'ye katıldı

15:27 - Siyaset

YENİ Parti'ye 48 saatte 86 bin kişi 182 milyon lira bağışladı

19:55 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem

YENİ Parti, Melih Gökçek'in bağışını iade etti

17:10 - Gündem

Fatma Kaplan Hürriyet mektup yazarak YENİ Parti'ye katıldı

15:27 - Siyaset

Çankaya Belediyesi YENİ Parti’ye geçti

15:00 - Siyaset