?>

Türk Metal Sendikası'ndan 17 sendika üyesinin işten çıkarılmasına tepki

Türk Metal Sen üyeleri, sendikanın Bitron Elektromekanik'te örgütlendiği dönemde 17 sendika üyesi arkadaşlarının işten çıkarılması nedeniyle basın açıklaması yaptı. Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli, İşveren, işçilerin üzerinden kazandıklar

Ekonomi - 2 yıl önce

Türk Metal Sendikası (Türk Metal Sen) üyeleri, sendikanın Bitron Elektromekanik'te örgütlendiği dönemde 17 sendika üyesi arkadaşlarının işten çıkarılması nedeniyle basın açıklaması yaptı. Türk Metal Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli, "İşveren, işçilerin üzerinden kazandıklarıyla keyif sürerken, Bitron emekçisinin alın terini umursamadı ve onları hor gördü. Bu haksızlıklara, adaletsizliklere daha fazla dayanamayan yiğit emekçi kardeşlerimiz, her şeyi göze alarak onurlu bir mücadele için yola çıktılar" dedi.

Türk Metal Sen üyeleri, sendikalı oldukları gerekçesiyle 17 arkadaşlarının Bitron Elektromekanik'ten atılması nedeniyle, iş yerinin önünde basın açıklaması yaptı. Türk Metal Sen Manisa Şubesi Başkanı Emrah Yunus Saruhan ve Türk Metal Senı Vestel Şubesi Başkanı Suat Öztürk ile sendika üyelerinin katıldığı eylemde, Türk Metal Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli basın açıklaması yaptı.

''17 ÜYEMİZİN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ''

Ercan Dereli, şunları kaydetti:

"Bugün burada toplanma sebebimiz; işsizlikle, güvencesizlikle, düşük ücretlerle mücadele eden Bitron emekçilerinin haklı mücadelesine destek vermek, işverenin kanunsuz eylemlerini, haksız yere işten attığı işçilerin haykırışlarını duyurmak, iş yerinde yapılan kanun dışı uygulamalara dikkat çekerek siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna bildirmektir.

İşveren, işçilerin üzerinden kazandıklarıyla keyif sürerken, Bitron emekçisinin alın terini umursamadı ve onları hor gördü. Bu haksızlıklara, adaletsizliklere daha fazla dayanamayan yiğit emekçi kardeşlerimiz, her şeyi göze alarak onurlu bir mücadele için yola çıktılar. Sendika işçi sınıfı için olmazsa olmazdır diyerek sendikamız çatısı altında toplanmaya başladılar. Bu onurlu mücadeleyi öğrenen işveren, öncelikle 17 üyemizin iş akdini feshetti. Kutsal davamızdan döneriz sandı ama yanıldı. İşverenin küçümsediği Yiğit Bitron emekçileri korkmadı, yılmadı, vazgeçmedi. Büyük bir başarıya imza atarak iş yerinde kısa bir süre içerisinde çoğunluğu sağladı. Çalışma Bakanlığınca verilen yetki tespit belgesini alan işveren, yerinde durmayarak emekçilerin yasal hakkı olan sendikalaşmayı engellemek için işçilere baskı yaptı, tehdit etti."

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Kızıl Goncalar yeni sezon ne zaman başlıyor? Kızıl Goncalar yarın akşam yeni bölüm yayımlanacak mı?

2024-09-29 00:08 - Magazin

Nejat İşler'in yeni filmi 'Meraklı Adamın 10 Günü'nün yayımlanma tarihi belli oldu

2024-09-30 01:39 - Magazin

Günay Güvenç: 'Formayı özlüyorum'

2024-09-26 02:09 - Spor

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Yeni keşfedilen gezegen Dünya'nın 8 milyar yıl sonraki haline benziyor

2024-09-28 00:39 - Teknoloji

İlgili Haberler

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş