?>

Türk Eğitim Sen'den hükümete tehdit gibi açıklama

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim Sen, MEB’in yönetici atama şeklini ağır eleştirdi.

Gündem - 8 yıl önce

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim Sen, MEB’in yönetici atama şeklini ağır eleştirdi. Türk-Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek “MEB teşkilatlarında KRİPTO FETÖ'cü bir yapının varolduğunu ve kendisinin de büyük önem verdiği toplumdaki milli birlik ve beraberlik ruhunu sabote ettiğini bildireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, kendisinin de defalarca dile getirdiği eğitimdeki aksamaların öncelikli nedeninin, liyakat esası yerine ‘benim adamım’ esasına göre atanan yandaş beceriksiz yöneticiler olduğunu bir kez daha duyuracağız. Ve sayın Cumhurbaşkanı’ndan, MEB teşkilatlarına çöreklenmiş bu kripto yapıyı temizlemesini isteyecek, aksi halde Türkiye’mizin yakalamış olduğu YENİ DÖNEM RUHU’nun asla hayat bulma imkanının olamayacağını bildireceğiz” dedi.

Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında kendisine yakın isimleri atamasına bir tepki de MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim Sen'den geldi. Genel Başkanı Talip Geylan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hükümeti ağır bir dille eleştirdi. Geylan, MEB yönetici atamaları mülakatlarının sonuçlarının açıklandığı ve yıllardır yaşanan ötekileştirmenin tam gaz devam ettiğini belirterek, Bakanlık teşkilatlarında kripto FETÖ'cü bir yapının olduğunu söyledi.

Geylan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek attığı tweet'ler şöyle:

“MEB yönetici atama mülakat sonuçları açıklanıyor. Sonuçların neden liste halinde yayınlanmadığı ise ortaya çıktı; şu ana kadar gelen bilgilere göre, yıllardır yaşanılagelen ötekileştirme tam gaz devam etmekte. Adeta, bir sözde sendika tarafından ince ayarla hazırlandığı anlaşılan puanlamalar yapılmış. Hangi okula kimin atanacağı ya da atanamayacağı milim milim hesap edilerek adaylara puanlar verilmiş. Yarın öncelikle MEB'den sonuçların tüm valilikler tarafından liste halinde yayınlanmasını isteyeceğiz. Yayınlanmaz ise il il kendi tespitlerimizi yapacak ve kamuoyu ile paylaşacağız.

Ve devamında da düzenleyeceğimiz bir kampanyayla Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunarak, MEB teşkilatlarında KRİPTO FETÖCÜ bir yapının var olduğunu ve kendisinin de büyük önem verdiği toplumdaki milli birlik ve beraberlik ruhunu sabote ettiğini bildireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, kendisinin de defalarca dile getirdiği eğitimdeki aksamaların öncelikli nedeninin, liyakat esası yerine ‘benim adamım' esasına göre atanan yandaş beceriksiz yöneticiler olduğunu bir kez daha duyuracağız. Ve sayın Cumhurbaşkanı'ndan, MEB teşkilatlarına çöreklenmiş bu kripto yapıyı temizlemesini isteyecek, aksi halde Türkiye'mizin yakalamış olduğu YENİ DÖNEM RUHU'nun asla hayat bulma imkanının olamayacağını bildireceğiz.

Eğitim camiası, bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı olamaz, değildir!

İşte bir örnek: Bursa'da bir öğretmenimiz,Eğitim Yönetimi alanında tezli yüksek lisans mezunu ve aynı alanda doktora öğrencisi. Md. Yrd.olmak için girdiği mülakatta yetersiz görülerek geçen yıl 41,2 puan alıyor, bu yıl ise 44,6 puan veriyorlar. Ayıptır! İşte bir başka örnek daha: Yüksekova'da PKK'ya karşı aslan gibi durmuş öğretmenimiz, memleketi Samsun'a geldikten sonra yazılı sınava giriyor 80 puan alıyor; ama mülakatta 55,6 puanla geride bırakılıyor. Şu durumda, PKK mı daha zalim, mülakat ahlaksızlığı mı?”

   

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Trump'tan Erdoğan'a tebrik!

2018-06-26 17:50 - Dünya

Şenol Güneş CHP’nin başına geçse!..

2018-06-26 15:14 - Gündem

CHP'li Kalkan'dan o müdürle ilgili şok iddia

2018-06-20 21:24 - Siyaset

Op. Dr. Seydi Demir, Hatem'de

2018-06-21 21:19 - Sağlık

Gaziantep'te cesedi parçalanmış bulunmuştu, katili yakalandı

2018-06-21 12:32 - Asayiş

Hem profesör, hem dekan, hem şerefsiz...

2018-06-21 07:44 - Gündem

CHP’de eski liderler tura çıkıyor

2018-06-26 12:17 - Siyaset

Antep herifleri muhtaç ailelerin yüzünü güldürdü

2018-06-22 16:33 - Yerel

Ankara'da sahte broşürlü kirli oyun...

2018-06-22 19:29 - Siyaset

AKP’li Belediye Başkanı: Oy yoksa yol da yok...

2018-06-26 19:53 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel’den Melih Meriç’e hastane ziyareti

16:46 - Gündem

Melih Gökçek, sakız çiğneyerek adliyeye geldi, ifade verdi!

16:33 - Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ihale alan 36 şirket hakkında soruşturma

15:40 - Gündem

Komedyen Deniz Göktaş'a 9 yıl 8 aya kadar hapis istemi

15:22 - Gündem

Berhan Şimşek, CHP MYK üyeliğinden istifa etti

15:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Özel’den Melih Meriç’e hastane ziyareti

16:46 - Gündem

Melih Gökçek, sakız çiğneyerek adliyeye geldi, ifade verdi!

16:33 - Gündem

Komedyen Deniz Göktaş'a 9 yıl 8 aya kadar hapis istemi

15:22 - Gündem

Berhan Şimşek, CHP MYK üyeliğinden istifa etti

15:20 - Gündem

Ümit Özdağ: Umarız iktidar, düşman ceza hukuku uygulamalarından vazgeçme ferasetini gösterir

14:40 - Gündem