?>

Türk bayraklı Erdoğan pankartlarına toplatılma kararı

Adana'da YSK'nın seçim yasakları kapsamında bulunan Türk bayrağının Erdoğan pankartlarında yer verilmesine ilişkin YSK'ya başvuruda bulunuldu.

Gündem - 3 yıl önce

Adana'da YSK'nın seçim yasakları kapsamında bulunan Türk bayrağının Erdoğan pankartlarında yer verilmesine ilişkin YSK'ya başvuruda bulunuldu.

CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, YSK'nın seçim yasakları kapsamında bulunan Türk bayrağının Erdoğan pankartlarında yer verilmesine ilişkin YSK'ya başvurdu. Başvuruyu değerlendiren YSK, itirazın kabul edildiğini duyurdu.

Türkiye 14 Mayıs seçimlerinin ardından 28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine hazırlanıyor. 

Partiler propaganda çalışmalarını sürdürürken; YSK'nın seçim yasağı kapsamında bulunan Türk bayrağı AKP ve Erdoğan tarafından propaganda da kullanılıyor. 

YSK'YA BAŞVURU 

CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, Çukurova Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait noktalarda Erdoğan'ın Türk bayraklı pankartlarının kaldırılması için Çukurova 1. Bölge İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. 

İtiraz dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı: 

"Çukurova ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yetki alanı içerisinde bulunan cadde, bulvarlara asılan bez afişler ile ilgili Belediyelere ait reklam pano ve bilboardlarda kullanılan  Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın poster, ilân, pankart veya afiş gibi malzemeler içeriğinde seçim propaganda yasağı kapsamında kabul edilen bayrak/Türk Bayrağı kullanılması YSK’nın 2023/124 sayılı kararına F bendindeki yasaklar(298 Sayılı kanun 58-1 maddesi) kapsamında olduğundan ilçe yetki alanındaki afiş ve pankartlar için Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne, ABB yetki sınırları içerisinde olan afiş ve pankartlar için Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığına yazı yazılarak yasaklı propagandanın derhal sonlandırılması gerekmektedir.

 YSK’nın 15.03.2023 tarih 2023/124 sayılı kararının F bendinde “propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuad üzerinde Türk Bayrağı ve Dini ibareler bulundurulmayacağına” karar verilmiş olup itiraza konu afişlerde Cumhurbaşkanı Adayı Recep T.ayyip Erdoğan’ın arkasında Türk Bayrağı fonu mevcut olup Bayrağı yerde bırakmaz doğru adam ile yola devam, Vatanı sahipsiz bırakmaz doğru adam ile yola devam vb. içerikli afişlerinde propaganda yasaklarına aykırı hareket edilmiştir.

Yukarıda arz ve izah edildiği üzere 298 sayılı yasa, YSK nın 2023/123 , 2023/124 sayılı kararları ve 298 sayılı yasa gereğince re’sen dikkate alınacak sebepler Çukurova ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yetki alanı içerisinde bulunan cadde, bulvarlara asılan bez afişler ile ilgili Belediyelere ait reklam pano ve bilboardlarda kullanılan  Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın poster, ilân, pankart veya afiş gibi malzemeler içeriğinde seçim propaganda yasağı kapsamında kabul edilen bayrak/Türk Bayrağı kullanılması YSK’nın 2023/124 sayılı kararına F bendindeki yasaklar(298 Sayılı kanun 58-1 maddesi) kapsamında olup afişlerin toplatılarak haksız ve suç olan eylemi gerçekleştirenler  hakkında hukuki ve cezai yasal işlem başlatılmasına , İlçe Seçim Kurul Kararının bir suretinin tarafımıza verilmesine karar verilmesi talep olunur. "

TOPLATILMASINA KARAR VERİLDİ 

İtirazı değerlendiren YSK İlçe Seçim Kurulu, itirazın MHP ve AKP oylarına rağmen kabul edildiğini ve söz konusu pankartların toplatılmasına karar verildiğini şikayetçi tarafa iletti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatı ikinci turda da Erdoğan'ı destekleyecek

2023-05-17 21:18 - Gündem

4 Hizbullah tetikçisi daha serbest bırakıldı!

2023-05-18 17:29 - Gündem

Yeşil Sol Parti Gaziantep'te seçimin iptali için başvurdu

2023-05-17 08:16 - Siyaset

Soylu, seçim sonuçlarını küsuratına kadar bilmiş!

2023-05-16 19:04 - Gündem

Bahçeli'nin başdanışmanından Sinan Oğan'a: Başka kapıya

2023-05-16 11:50 - Siyaset

Berat Albayrak hakkında tutanak tutuldu

2023-05-14 17:21 - Gündem

Şahinbey'den bu kez 2 GB internet hediye

2023-05-19 12:22 - Yerel

Hizbullah cinayet görüntülerini hâkimler izleyememiş!

2023-05-20 10:33 - Gündem

Gaziantep'te bıçaklanan 17 yaşındaki genç kurtarılamadı!

2023-05-18 12:52 - Asayiş

Demirtaş'tan Anadolu Ajansı paylaşımı...

2023-05-14 19:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel ile Bahçeli şehit cenazesinde bir araya geldi

17:46 - Gündem

İBB davasında 8'inci gün: İmamoğlu'ndan mahkeme heyetine ve savcılığa tepki

17:26 - Gündem

Özgür Özel'den İsmail Arı tepkisi: Gazetecilik suç değildir!

15:15 - Gündem

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde 7 şüpheli tutuklandı!

06:54 - Asayiş

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

Karamahmutoğlu: Türk milleti zam bombardımanı altındadır!

00:20 - Siyaset

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem