?>

Turizmcilerden kaçak içki ile mücadele çağrısı: ÖTV düşürülmeli

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kaçak içki ile mücadele çağrısı yaparak, “ÖTV arttıkça görüyoruz ki kaçak içki üretimi de artıyor. Bu nedenle içkide ÖTV düşür?

Ekonomi - 1 yıl önce

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,  kamuoyunda, ölümlerle tekrar gündeme gelen kaçak içki ile mücadele konusunda ÖTV indirimi istedi. Kaçak içkinin, vatandaşın sağlığını, devletin vergi düzenini tehdit eden, haksız rekabet yaratan, ülke imajını lekeleyen ve gelecek yılların turist potansiyelini olumsuz etkileyen bir sorun olduğunu hatırlatan İşler, yılbaşı öncesi denetimlerin arttırılmasını ve sıklaştırılmasını istedi.

“ÖTV DÜŞÜRÜLSÜN”

Mehmet İşler; başta turizm sektörü olmak üzere herkesin denetlenmesinden yana olduklarını kaçak içki bataklığının ceza kesmekle önüne geçilemediğini, bu bataklığı kurutacak önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Mehmet İşler; “Kaçak içki hepimizin belası. İstanbul’da daha geçtiğimiz günlerde 7 kişi bu yüzden hayatını kaybetti. Kaçak içki insan sağlığını tehdit ederken haksız rekabet te yaratan, turizmde ülke imajını bozarak gelecek yılların turist sayısına olumsuz etkileyen bir unsur. Kaçak içki denetimleri artsın, Herkes denetlensin. Ama kaçak içki üretiminin bahanelerini de ortadan kaldıralım. Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) arttıkça görüyoruz ki kaçak içki üretimi de artıyor. Her yerde, aslından ayırt edilemeyecek benzerlikte kaçak içki imalatı yapılıyor. Vatandaşımızın, gençlerimizin, turistin sağlığı tehdit altında. Kayıt dışı bu üretimden, devlet vergi, gerçek üreticiler gelir kaybına uğruyor. Kazananlar sadece kaçak üretim yapanlar, rantçılar ve yasa dışı suç grupları oluyor. Bu nedenle içkide ÖTV düşürülmelidir. Kaçak içki satan bir yere ceza kesmekle sorunun çözülmediği görülmüştür. Bataklığı kurutacak uygulamalar yapılmalıdır. Denetlemelerin yapılmasını turizm sektörü olarak en çok biz istiyoruz. Yılbaşı öncesi kaçak içki kontrolleri daha sık ve sıkı şekilde yapılmalı, yasal üreticinin gelir, devletin vergi, turizmci ve ülkenin imaj, insanların can kaybının önüne geçilmelidir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı'dan Galatasaray'a kötü haber: Oyuna devam edemedi!

2024-12-01 19:38 - Spor

Rahmi Koç'un bu sözleri gündem oldu: 5 kuruş bile getirmeyecek...

2024-11-29 12:09 - Gündem

Okan Buruk'tan çok sert fikstür açıklaması! Kötü niyet arıyorum

2024-11-29 00:09 - Spor

Son Dakika... Çekmeköy'de polis dehşet saçtı… Tartıştığı kişilere ateş açtı: 2 ölü, 2 yaralı!

2024-12-01 21:40 - Asayiş

Yusuf Tekin, '2006 yılında doçent oldum' dedi: Bakanlığın web sitesinde farklı çıktı!

2024-11-29 03:08 - Gündem

'Sivaslı Cindy' Tülin Şahin Avrupa Parlamentosunda 'Sağlıklı Yaşam Farkındalığı'

2024-11-29 00:09 - Magazin

Adliye’de ‘yasak aşk’ skandalı iddiası: Hakim, savcı eşini Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’yla yakaladı

2024-11-28 00:09 - Gündem

Lucas Torreira'dan TFF'ye tepki: 'Sadece bize karşı yapılmış...'

2024-12-02 03:08 - Spor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den 'teğmenler' açıklaması!

2024-11-27 02:38 - Gündem

1.3 milyar TL’lik ihale AKP’li adayın oldu!

2024-11-28 05:39 - Gündem

İlgili Haberler

Altunkaya: Savaş bölge ekonomisine büyük darbe vurdu!

00:00 - Ekonomi

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

18:17 - Ekonomi

Kadooğlu: Ortadoğu’ya ihracatta navlun ücretleri 4-5 kat arttı

00:01 - Ekonomi

Ünverdi: Üretim ve ihracatın güçlendirilmesi her zaman öncelik olmalı

00:17 - Ekonomi

Yıldırım: Orta Doğu’daki savaş küresel ticaret için ciddi risk barındırıyor

00:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem