?>

Turizmcilerden kaçak içki ile mücadele çağrısı: ÖTV düşürülmeli

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kaçak içki ile mücadele çağrısı yaparak, “ÖTV arttıkça görüyoruz ki kaçak içki üretimi de artıyor. Bu nedenle içkide ÖTV düşür?

Ekonomi - 1 yıl önce

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,  kamuoyunda, ölümlerle tekrar gündeme gelen kaçak içki ile mücadele konusunda ÖTV indirimi istedi. Kaçak içkinin, vatandaşın sağlığını, devletin vergi düzenini tehdit eden, haksız rekabet yaratan, ülke imajını lekeleyen ve gelecek yılların turist potansiyelini olumsuz etkileyen bir sorun olduğunu hatırlatan İşler, yılbaşı öncesi denetimlerin arttırılmasını ve sıklaştırılmasını istedi.

“ÖTV DÜŞÜRÜLSÜN”

Mehmet İşler; başta turizm sektörü olmak üzere herkesin denetlenmesinden yana olduklarını kaçak içki bataklığının ceza kesmekle önüne geçilemediğini, bu bataklığı kurutacak önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Mehmet İşler; “Kaçak içki hepimizin belası. İstanbul’da daha geçtiğimiz günlerde 7 kişi bu yüzden hayatını kaybetti. Kaçak içki insan sağlığını tehdit ederken haksız rekabet te yaratan, turizmde ülke imajını bozarak gelecek yılların turist sayısına olumsuz etkileyen bir unsur. Kaçak içki denetimleri artsın, Herkes denetlensin. Ama kaçak içki üretiminin bahanelerini de ortadan kaldıralım. Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) arttıkça görüyoruz ki kaçak içki üretimi de artıyor. Her yerde, aslından ayırt edilemeyecek benzerlikte kaçak içki imalatı yapılıyor. Vatandaşımızın, gençlerimizin, turistin sağlığı tehdit altında. Kayıt dışı bu üretimden, devlet vergi, gerçek üreticiler gelir kaybına uğruyor. Kazananlar sadece kaçak üretim yapanlar, rantçılar ve yasa dışı suç grupları oluyor. Bu nedenle içkide ÖTV düşürülmelidir. Kaçak içki satan bir yere ceza kesmekle sorunun çözülmediği görülmüştür. Bataklığı kurutacak uygulamalar yapılmalıdır. Denetlemelerin yapılmasını turizm sektörü olarak en çok biz istiyoruz. Yılbaşı öncesi kaçak içki kontrolleri daha sık ve sıkı şekilde yapılmalı, yasal üreticinin gelir, devletin vergi, turizmci ve ülkenin imaj, insanların can kaybının önüne geçilmelidir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı'dan Galatasaray'a kötü haber: Oyuna devam edemedi!

2024-12-01 19:38 - Spor

Rahmi Koç'un bu sözleri gündem oldu: 5 kuruş bile getirmeyecek...

2024-11-29 12:09 - Gündem

Okan Buruk'tan çok sert fikstür açıklaması! Kötü niyet arıyorum

2024-11-29 00:09 - Spor

Son Dakika... Çekmeköy'de polis dehşet saçtı… Tartıştığı kişilere ateş açtı: 2 ölü, 2 yaralı!

2024-12-01 21:40 - Asayiş

Yusuf Tekin, '2006 yılında doçent oldum' dedi: Bakanlığın web sitesinde farklı çıktı!

2024-11-29 03:08 - Gündem

Adliye’de ‘yasak aşk’ skandalı iddiası: Hakim, savcı eşini Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’yla yakaladı

2024-11-28 00:09 - Gündem

'Sivaslı Cindy' Tülin Şahin Avrupa Parlamentosunda 'Sağlıklı Yaşam Farkındalığı'

2024-11-29 00:09 - Magazin

Kar kapıda...'65 yaş üstü kişiler ve kronik hastalar grip aşılarını ihmal etmesin' uyarısı

2024-11-25 11:08 - Sağlık

Beşiktaş'tan açıklama! Karar verildi! Yönetim ve teknik direktör...

2024-11-29 21:39 - Spor

Lucas Torreira'dan TFF'ye tepki: 'Sadece bize karşı yapılmış...'

2024-12-02 03:08 - Spor

İlgili Haberler

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş