?>

'Tüm taraflar işbirliği yapmalı...' Borrell’den aşılama için ‘duraksama’ çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin Gazze Şeridi’nde çocuk felcine karşı aşılama yapılması için acil insani duraksama çağrısında bulunduğunu belirtti.

Dünya - 11 ay önce

Birleşmiş Milletler’e bağlı çeşitli kurumlar, Gazze’de çocuk felci kapsamında aşılama kampanyasının 31 Ağustos’ta başlayacağını ve 7 gün süreceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde insani yardım görevlilerine yapılan saldırılar nedeniyle UNRWA ve Dünya Gıda Fonu (WFP) geçici olarak insani yardım faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, aşılamayla ilgili yaptığı açıklamada, “AB, Gazze'deki tüm çocukların çocuk felci virüsüne karşı aşılanmasını sağlamak üzere insani yardıma derhal ara verilmesi çağrısında bulunur. Gazze Şeridi son 25 yıldır çocuk felcinden arındırılmış durumdadır.

Çocuk felci virüsünün tespit edilmesi ve ilk vakanın Temmuz ayında yine çocukları etkileyecek şekilde teyit edilmesi endişe vericidir. 10 ayı aşkın süredir devam eden çatışmalar ve yerinden edilme, yetersiz beslenme, temel sağlık hizmetlerinden yoksunluk ve içler acısı sağlık koşulları nedeniyle zaten zayıf düşmüş bir nüfus arasında bir salgının ortaya çıkması ve uluslararası alanda daha fazla yayılması önlenmelidir” dedi.

‘TÜM TARAFLAR SAYGI GÖSTERMELİ’

Borrell, aşılama kampanyasının yürütülebilmesi için tüm tarafların iş birliği yapması gerektiğini ve duraksamalara saygı göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF işbirliğiyle önümüzdeki haftalarda Gazze Şeridi'nde iki tur halinde gerçekleştirilmesi beklenen kampanya kapsamında 10 yaşın altındaki 640 binden fazla çocuğa iki damla yeni tip oral polio aşısı uygulanacaktır.

AB, 1.2 milyondan fazla oral çocuk felci aşısının Gazze'ye ulaştırılmasını ve İsrail'in aşıların Gazze'ye ulaştırılmasında gösterdiği iş birliğini memnuniyetle karşılar ve aşıların yaygınlaştırılması için DSÖ, UNRWA ve UNICEF ile tüm tarafların daha fazla işbirliği yapmasının önemini vurgular. Bu acil kampanyaların başarılı bir şekilde ve zamanında uygulanabilmesi için tüm tarafların insani duraklamalara bağlı kalması büyük önem taşımaktadır. Sağlık tesislerinin ve çalışanlarının korunması ve çocukların ve ailelerin aşılama alanlarına güvenli erişiminin sağlanması bu amaç için elzem olacaktır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

2 gündür kayıp olan Narin’in son görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-23 17:08 - Gündem

Kayıp Narin’in evinin yakınında kan lekeleri bulundu!

2024-08-25 20:31 - Gündem

Üniversitede İkinci Yılım filminin konusu ne? Üniversitede İkinci Yılım filminin oyuncuları kim?

2024-08-28 08:09 - Magazin

8 yaşındaki Narin'in kaybında kan donduran gelişme!

2024-08-29 13:09 - Gündem

Ümraniye’de fabrikada yangın : 100 işçi tahliye edildi

2024-08-26 09:38 - Asayiş

Narin'i arama çalışmaları 6. gününde: 11 bin dönüm alan tarandı, 130 kişinin ifadesi alındı

2024-08-26 20:20 - Asayiş

Başkan Yılmaz'dan Antepfıstığına önemli çözüm önerisi

2024-08-28 19:24 - Yerel

Özgür Özel’den ‘ayrımcılık’ mesajı: ‘Dilara da Dilruba da bizimdir’

2024-08-28 23:08 - Siyaset

Önce paylaşıldı sonra silindi: İşte ‘kovboy şapkalı’ TCMB Başkanı…

2024-08-27 19:09 - Gündem

Erdoğan'dan, CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası

2024-08-26 13:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Son Dakika... Rusya'nın doğusunda 8.8 büyüklüğünde deprem

08:31 - Dünya

İsrail basını: Netanyahu zehirlendi!

16:35 - Dünya

İsrail, Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nı vurdu!

16:23 - Dünya

AB'de 'felaket senaryosu' hazırlığı: 'Temel ihtiyaç maddeleri stoklama planı

00:39 - Dünya

Aliyev ile Paşinyan, Abu Dabi'de görüştü

00:09 - Dünya

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem