?>

Tugay Köprülü Kavşağı’nda şerit arttırma çalışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından İpekyolu (D-400) Karayolu üzerinde bulunan Tugay Köprülü Kavşağı’nda yapılan trafik iyileştirme ve şerit arttırma çalışmalarını Başkan Fatma Şahin inceledi.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından İpekyolu (D-400) Karayolu üzerinde bulunan Tugay Köprülü Kavşağı’nda yapılan trafik iyileştirme ve şerit arttırma çalışmalarını Başkan Fatma Şahin inceledi.

Şehrin üretim merkezlerinden olan organize sanayi bölgesiyle KÜSGET arasında yer alan ve önemli bir karayolu hattı olan İpekyolu’nda Büyükşehir,  trafik akışını sağlıklı bir şekilde sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. İyileştirme çalışmalarının tamamlanmasıyla trafikte yüzde 33 oranında rahatlama sağlanması hedefleniyor.

İpekyolu (D-400) Karayolu ile Turgut Özal Bulvarı’nın kesişim noktasında bulunan Tugay Köprülü Kavşağı’nda ekipler, sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik sıkışıklığına çözüm bulmak amacıyla orta refüj ve yan kaldırımlarda kullanılmayan bölgelerden alan kazanarak şerit arttırılmasını hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı kontrolünde kısa sürede tamamlanması planlanan çalışma, mevcut araç akışını aksatmaması için trafiğin yoğun olmadığı saatlerde ve okulların ara tatil döneminde yapılıyor.

Çalışma alanını ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son durum hakkında bilgi aldı. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Fatma Şahin, alanı yerinde inceledi.

ŞAHİN: ARAÇLARIN GRUPLANMASINI AZALTACAK VE SERİ AKIŞI ARTTIRACAK

İncelemeleri sonrası yaptığı açıklamada Başkan Şahin, karayolu hattının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“300 bin kişi her sabah OSB’ye gidip geliyor. Burada bir sıkışma noktası vardı. Hat küçülüyordu. Boşlukları, ölü alanları planlayarak daha önce yaptığımız çalışmada bunun maliyeti çok yüksekti. Bu maliyeti de aşağıya çekerek yüzde 33 iyileşme sağlandı. Bu aslında teknik ekibin gücünü, becerisini, tecrübesini ve aklını gösteriyor. Bir haftalık bir iş. Sıkışma noktasını biliyoruz ama bittiği zaman yüzde 33 iyileşme olacak. Araçların gruplanmasını azaltacak ve seri akışı arttıracak.”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gazi Kördeve ise konu hakkında teknik bilgi vererek, çalışmanın sıkışıklığı engellemede katkı sağlayacağını ve trafik akışında iyileşme yapacağını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

Wanda Nara konuşmalarını paylaştı: Icardi'nin attığı son mesaj gündem oldu!

2024-11-09 00:39 - Spor

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

2024-11-10 00:08 - Yaşam

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Damadı nikah memuruyla evlendirmişler: '2-3 gün sonra fark ettim'

2024-11-10 00:08 - Gündem

Real Madrid'e büyük şok! Eder Militao sezonu kapattı...

2024-11-09 20:08 - Spor

Feci kaza... Direğe çarpan araç ikiye bölündü!

2024-11-10 21:38 - Asayiş

Panathinaikos duyurdu: Ergin Ataman hastaneye kaldırıldı!

2024-11-11 00:08 - Spor

Mersin'de bariyerlere çarpan TIR alev aldı, sürücü hayatını kaybetti

2024-11-09 00:38 - Asayiş

ERP Programı Nedir?

2024-11-10 00:11 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bozgeyik”ten 1 Mayıs mesajı: Emek ve alın terinin ülke kalkınmasındaki rolü büyüktür

00:00 - Yerel

Kubba’dan 1 Mayıs mesajı: Emek, en yüce değerdir

00:06 - Yerel

Yılmaz'dan, Karşıyaka'da esnaf ziyareti

00:04 - Yerel

Konukoğlu Spor Lisesi Türkiye Finalleri’nde

00:00 - Yerel

Sarılar’ın arazi yolu sorunu çözüldü

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

AKP'li eski meclis üyesi okulu bastı: 14 yaşındaki çocuğu darbetti!

19:09 - Gündem

1 Mayıs'ta Taksim'e yine yasak! Polis müdahalesi, gözaltılar ve avukatlara darp iddiası...

18:39 - Gündem

İstanbul Valiliği 1 Mayıs eylemlerinde gözaltı sayısını açıkladı

18:08 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ev hapsi nedeniyle 1 Mayıs'a katılamadı: Annesi alana çıkarak konuştu

17:39 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

12:38 - Siyaset