?>

TSK'ya seçimde 'zırhlı araçları hazır edin' yazısı!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Gündem - 2 yıl önce

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Süleyman Soylu hakkında 5 ayrı suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. CHP'li Bakan, "Süleyman Soylu, TSK’nın hazır bulundurulmasına dair yazıyı neden yazmıştır? Seçim için TSK’ya neden ihtiyaç duyuyorsunuz" sorularını yöneltti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Soylu hakkında 5 ayrı suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Bakan, “Geride 105 tane daha var. O kadar çok suç işledi ki” dedi.

“Soylu devlet sırrından yararlanma suçundan yargılanacak” diyen Bakan, “Ben soruyorum: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TSK’nın hazır bulundurulmasına dair yazıyı neden yazmıştır? Seçim için TSK’ya neden ihtiyaç duyuyorsunuz? TSK’nın zırhlı araçları neden hazır bulundurulacak” sorularını yöneltti.

Valilere seslenen CHP’li Bakan, “Suça ortak olmayın. Ordumuza sesleniyorum: Bu rutin bir seçimdir, seçimler her 5 yılda bir olur” diye konuştu.

"SOYLU SUÇ ÖRGÜTÜNÜ SAVCILIĞA ŞİKÂYET EDİYORUZ"

Bakan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kendisiyle ilgili başındak beri söylüyoruz: Suç işleri bakanı. Sadece suç işleri bakanı değildir, içişleri bakanlığında bir suç örgütü oluşturmuştur. Süleyman Soylu suç örgütünü savcılığa şikâyet ediyoruz. Soylu'nun kendisiyle ilgili 5 tane ayrı suç duyrusunda bulunduk. Geride 105 tane daha var. O kadar çok suç işledi ki. Soylu devlet sırrından yararlanma suçundan yargılanacak.

Asıl önemli konuya geliyorum. GAMER üzerinden yapılan yeni bir operasyondan bahsediyorum. Bu gördüğünüz belge, İzmir Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nin (GAMER) yazısıdır. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nü bir yazısın il valilikleri ordu komutanlıklarına gönderiyor.

"ZIRHLI ARAÇ VE PERSONELİ HAZIR BULUNDURUN"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ne istiyor GAMER arkadaşlar söyleyelim: 'Oy verme günü öncesinde alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır vaziyette bulundurulması ile seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla Valilerimizce gerek görülmesi halinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlardan istifa edilebileceği bildirilmiş olup, kolluk birimlerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait personel ile zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır vaziyette bulunulması hususuna ve gereğine arz ve rica ederim.'

"SEÇİME Mİ GİDİYORUZ, SAVAŞA MI?"

CHP'li Bakan sözlerine şöyle devam etti:

"Arkadaşlar savaşa mı gidiyoruz, seçime mi gidiyoruz? Ben soruyorum: Seçim için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne neden ihtiyaç duyuyorsunuz? TSK'nın zırhlı araçları neden hazır bulundurulacak?

Ben bunu soruyorum: İçişleri Bakanı yanıt versin: Bu yazının gerekçesi nedir? Bu yazıyı niye yazdınız?

Buradan valilere sesleniyorum: Suça ortak olmayın. Türk Silahlı Kuvvetlerimize sesleniyorum: Bu normal rutin bir seçimdir, Türkiye'de seçimler her 5 yılda bir olur. Bu seçim de öyle bir seçimdir. Herkes oyunu kullanacak. Kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri Bakanlığı'na ya da herhangi birisine bağlılıklarının olmadığını, asıl bağlılıklarının Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasası, kanunu ve milletine olduğunu hatırlatmak istiyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

İnce'nin sahte kasetini servis eden hesabın sahibi AKP'li trol çıktı

2023-05-12 11:13 - Gündem

Gaziantep’te AKP ve CHP’liler arasında kavga

2023-05-09 20:11 - Asayiş

Bu da oldu! Türk bayrağı indirildi AKP bayrağı asılı kaldı!

2023-05-10 10:13 - Gündem

Gazeteci Şule Aydın hakkında yakalama kararı

2023-05-09 22:14 - Gündem

Erzurum Valisi'nin Erkam Yıldırım'lı fotoğrafı yeniden gündemde

2023-05-08 09:46 - Gündem

Tarım Bakanlığı'ndaki vurgun Sayıştay raporunda

2023-05-11 11:39 - Gündem

Üç fidan idam edilmelerinin 51. yılında anılıyor...

2023-05-06 09:15 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İletişim Başkanlığı bir hacker grubu ile anlaştı

2023-05-05 22:27 - Gündem

Sedat Peker’den 'Ali Yeşildağ' açıklaması

2023-05-10 17:46 - Gündem

Son ankette Kılıçdaroğlu Erdoğan'a 6 puan fark attı...

2023-05-09 23:06 - Siyaset

İlgili Haberler

Kayyum Gürsel Tekin geçen yıl parti kurmaya çalışmış!

17:12 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun partisinin kuruluş yıl dönümünde yaptığı paylaşıma tepki yağdı...

00:44 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin, yine CHP'nin eski İstanbul İl Binası'nda...

14:49 - Gündem

Ümit Özdağ'a 4 yıla kadar hapis istemi!

11:55 - Gündem

Türkiye'nin konuştuğu 'Köprüler satılıyor' iddiasına İmamoğlu'ndan sert tepki

10:48 - Gündem

Günün Manşetleri

DEM Parti Eş Genel Başkanları, yarın Özgür Özel'i çalışma ofisinde ziyaret edecek

17:25 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin geçen yıl parti kurmaya çalışmış!

17:12 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin'in CHP'nin İstanbul'daki binasına 'giriş izni' verdiği liste belli oldu!

14:57 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin, yine CHP'nin eski İstanbul İl Binası'nda...

14:49 - Gündem

Ümit Özdağ'a 4 yıla kadar hapis istemi!

11:55 - Gündem