?>

Toplu taşımada sosyal mesafe şeridi

Büyükşehir ekipleri, tramvay ve otobüs koltuklarına genelgede bahsedilen düzen için sosyal mesafe şeridi çekti.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Corona Virüs (Covid-19) salgınına karşı İçişleri Bakanlığı tarafından toplu taşıma araçlarına yönelik yayınlanan ek genelgeyle beraber harekete geçerek Türkiye’de bir ilk daha gerçekleştirdi. Büyükşehir ekipleri, tramvay ve otobüs koltuklarına genelgede bahsedilen düzen için sosyal mesafe şeridi çekti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bölgesel olmaktan çıkarak “pandemi” yani küresel anlamda etkisini gösteren bir salgın haline geldiğini ilan ettiği Corona Virüs Salgını’na karşı ulusal mücadele devam ediyor. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede değinilen “toplu taşımalarda araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olması” gerektiğinin belirtilmesinden sonra Büyükşehir örnek bir uygulama başlattı. Tramvay ve bünyesinde bulundurduğu otobüsler başta olmak üzere bütün toplu taşıma araçlarına yönelik “Sosyal Mesafe Şeritleri”  çekilmeye başlandı. Corona Virüsü’nün bulaşıcılığını engellemek için önemli bir tedbir olan sosyal mesafenin korunması için yapılan çalışma, toplu taşımalarda koruyucu bir ulaşım sağlayacak. İlerleyen günlerde mavi ve sarı özel halk otobüslerine yönelik şerit çalışmaları tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gündelik dezenfektan çalışmalarının yanı sıra her tramvay durağına el dezenfektanı yerleştirdi. Yolcular tramvaya binerken ve inerken duraklarda bulunan dezenfektanlarla el hijyenini sağlayabilecek. Ayrıca büyükşehir dezenfekte ekibi, şehirde bulunan bütün toplu taşıma araçları ve taksilere yönelik dezenfektan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Ağıralioğlu'ndan ironi dolu paylaşım!

2020-03-27 09:31 - Gündem

Corona virüsü salgınında ‘Kanal İstanbul’ ihalesi!

2020-03-26 11:08 - Gündem

Almanya halka 756 milyar euro dağıtacak!

2020-03-25 20:45 - Dünya

Kanal İstanbul için ilk ihale

2020-03-25 23:22 - Gündem

EBA TV'de 'kafa kesme' sahnesi!..

2020-03-24 21:02 - Gündem

'Virüsler Allah tarafından nüfusun artmaması için yaratıldı'

2020-03-26 13:52 - Gündem

Beştepe'de cuma namazı...

2020-03-27 13:33 - Gündem

CHP’li belediye başkanı görevden alındı

2020-03-26 16:07 - Gündem

Corona virüsü İmamoğlu’na bağladı!

2020-03-22 22:36 - Gündem

Dilek'in son görüntüsü yürek sızlattı!..

2020-03-26 20:45 - Gündem

İlgili Haberler

“Her dilimde vefa” baklava projesi ile şehit ailesine ev alındı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Kurban Bayramı'nı kutladı

00:00 - Yerel

Dülük Tabiat Parkı Kurban Bayramı boyunca ücretsiz

00:00 - Yerel

MHP İl Başkanı Kılıç'tan, Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Bora Zor: Bayramda depremzedeleri unutmayalım

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay çağrılarına yanıt

12:41 - Siyaset

Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e telefon

20:34 - Siyaset

KONDA'dan dikkat çeken "mutlak butlan" anketi...

19:45 - Gündem

Ali Mahir Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na flaş çağrı...

19:42 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun PM listesi belli oldu

19:39 - Siyaset