?>

Emekli maaşında düğüm çözülecek mi?

Milyonlarca emeklinin gözü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 16 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek Kabine toplantısında olacak. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Erdoğan'a sunulacak.

Ekonomi - 2 yıl önce

Kabine, Erdoğan başkanlığında 16 Temmuz Salı günü toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş zammı ana gündem maddesi olacak.

EMEKLİ DÜZENLEMESİ

Habertürk'te yer alan habere göre, en merak edilen başlık ise en düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışma olacak. Zam miktarı ne kadar olacak, kök aylık mı artacak, hazine desteği mi devam edecek? Son karar, Erdoğan'a sunulduktan sonra verilecek.

Zammın kapsam ve oranının netleşmesiyle, yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

ENFLASYON MASADA OLACAK

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirveyi görmesi sonrası haziran ayında ibre kısmen aşağı döndü. Yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak açıklandı.

Son veriler ışığında; enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele değerlendirilecek. Alınabilecek ek tedbirler görüşülecek.

OLASI ESAD GÖRÜŞMESİ

NATO'nun 75. yıl zirvesine katılan Erdoğan, Washington'da birçok devlet ve hükümet başkanıyla da temas yürüttü. O temasların çıktılarını kabinesiyle değerlendirecek.

Suriye ile normalleşme sürecinin de ele alınması beklenirken, olası Erdoğan Esad görüşmesiyle ilgili son durum da konuşulacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da masada olacak. Alınan kararları, toplantının ardından Erdoğan açıklayacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Bekir Bozdağ'a 'rüşvet' iddiası

2024-07-12 13:44 - Gündem

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Erdoğan’ın danışmanı bir akşamda 17 emekli aylığı ‘yedi

2024-07-12 14:15 - Gündem

Trump'a suikast şüphelisinin evinden bomba malzemesi çıktı!

2024-07-14 20:08 - Dünya

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

KPSS 2024 lisans soruları cevap anahtarı açıklandı

2024-07-14 11:39 - Gündem

Gaziantep, ikinci Kent Lokantası'na kavuştu

2024-07-11 20:46 - Yerel

AKP'li belediyeden akıl almaz provokasyon

2024-07-13 11:35 - Gündem

Özgür Özel, kürsüden çağrıda bulundu: Ayağa kalk!

2024-07-09 23:07 - Siyaset

AKP'li Elitaş'a, Kayseri'de şok protesto!

2024-07-13 21:36 - Gündem

İlgili Haberler

GSO Başkanı Ünverdi, Kent Ekonomileri Zirvesi'nde konuştu

00:00 - Ekonomi

Yıldırım: Ya değişimi izlersiniz ya da değişimin bir parçası olursunuz

00:24 - Ekonomi

TOBB Nefes Kredisi yeniden başladı

00:00 - Ekonomi

Gaziantep ihracatı 4,1 milyar dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu Anadolu'dan 902,7 milyon dolarlık ihracat

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset