?>

TL'de kayıplar devam edecek mi?

Dış piyasa

Ekonomi - 8 yıl önce

İntegral Yatırım Menkul Değerler Analisti Eda Karadağ, dolar/TL kurunda oynaklığın sürdüğüne işaret ederek, "Dış piyasada ABD Doları temkinli seyretmesine karşın gelişmekte olan ülke piyasalarındaki karışık seyir ve TL'deki kırılganlık dolar/TL'nin yukarı yönde tepki vermesine neden oluyor. Aynı zamanda, dün Fitch'ten gelen açıklamalar ve enflasyon/büyüme gibi makro verilerde yapmış oldukları revizeler pek olumlu yorumlanmıyor." diye konuştu.

Karadağ, TL'deki konu başlıklarının hala aynı olduğunu, dolayısıyla bu başlıklar sonlanmadığı müddetçe yukarı yönde tepkilerin sürebileceğini vurguladı ve "Şimdi konu başlıklarına, 14 Aralık Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırma beklentisi de dahil oldu. Bu hafta TCMB'nin yapmış olduğu son hamle, piyasalar tarafından "örtülü faiz artışı" olarak yorumlandı ve aralık toplantısında faiz artırma ihtimallerini güçlendirdi. Dolayısıyla, bu beklentiler de piyasalarda oynaklığı arttırıyor."

Diğer yandan, Türkiye'ye yönelik risk algısında iyileşme gözlenmediğine de değinen Karadağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:"Bu hafta, Türkiye'nin 5 yıllık CDS rakamı 220 puan ile nisan ayından bu yana görmüş olduğu en yüksek seviyesine tırmandı. Bugün belki CDS rakamında bir yumuşama var ama hala risk algısı sürüyor. Özellikle, yılın en düşük seviyesi olan 160 puanların altına doğru geri çekilemediği müddetçe CDS rakamı da yukarı yönde tepkisini korumak isteyebilir. Bu tablo ışığında ise TL'deki kırılganlık bir süre daha devam edebilir. Günün geri kalanında, dış piyasada ABD verileri takip edilecek. Veriler önemli ve piyasa Dolar üzerinde fiyatlamak isteyebilir. Fed'in 12-13 Aralık tarihlerinde yapacağı toplantısına günler kaldı. Beklentilerin önceden satın alınacağını göz önünde bulundurursak, ilerleyen günlerde güçlenmek isteyen bir dolar ile karşılaşabiliriz. Bu durum, kurlar ve gelişmekte olan ülke piyasaları üzerinde baskı kurabilir.

Dolar/TL kuru için 3.90 seviyesine doğru görülen geri çekilmenin ardından bu seviyenin altına doğru hamle yapamayarak, geri çekilmelerde bir süre daha sınırlı kalabileceğinin sinyalini vermiş oldu. Kur, bugün 3.95 üzerine doğru yükselme iştahı içerisinde bu ısrarını sürdürürse bir süre 3.95-4.00 aralığını takip edebiliriz.

Kurda tansiyonun ciddi şekilde ortadan kalktığını söylememiz için 3.8440 seviyesinin altına gerilemeler görmemiz gerekli. Ancak şimdilik bu noktadan uzak gibi duruyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

6.5 yaşındaki kız çocuğunu fuhuş için kaçırmışlar

2017-11-25 11:05 - Asayiş

Kadooğlu Holding, Öğretmenler Günü'nü kutladı

2017-11-24 16:17 - Eğitim

GAÜN’de güncel gelişmeler paneli

2017-11-24 15:59 - Eğitim

Herşeyi babasından öğrendi, dünya üçüncüsü oldu

2017-11-21 11:55 - Spor

Sanko Üniversitesi'nde Akademik açılış töreni

2017-11-21 20:11 - Eğitim

Afiş yarışmasında dereceye girenler belli oldu

2017-11-19 14:53 - Kültür & Sanat

Bebeğinize kalça ultrasonu çektirdiniz mi?

2017-11-24 14:18 - Sağlık

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

2017-11-23 16:26 - Sağlık

Özel Seçkin Koleji öğrencisi il birincisi

2017-11-25 20:11 - Eğitim

Oğuzeli Biyogaz Tesisi'nin temeli atıldı

2017-11-25 19:59 - Yerel

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı son noktayı koydu: Vergi affı mı gelecek?

19:09 - Ekonomi

İktisatçı Mahfi Eğilmez değerlendirdi: İsrail-İran gerilimi Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

09:08 - Ekonomi

Fed faiz kararı öncesi piyasalar tedirgin: Jeopolitik riskler öne çıktı

08:09 - Ekonomi

Çikolata fiyatlarında rekor artış!

00:00 - Ekonomi

Miras paylaşımında yeni dönem: Tapu işlemlerinde o şart kalktı!

00:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı son noktayı koydu: Vergi affı mı gelecek?

19:09 - Ekonomi

Eğitim Sen toplu sözleşme taleplerini açıkladı: ‘150 bin öğretmen ataması yapılmalı’

18:38 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in koltuğunu devralmıştı: İmamoğlu'ndan Manisa'nın yeni başkanına mesaj

18:09 - Gündem

Zayıflaması dikkat çekmişti: Ümit Özdağ verdiği kiloyu açıkladı

16:38 - Gündem

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

16:08 - Gündem