?>

'Ticari Alacak Sigortası' bilgilendirme semineri

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Coface işbirliği ile ticari risk ve alacakların güven altına alınması için yöntem önerilerinin ele alındığı "Ticari Alacak Sigortası" bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Coface işbirliği ile ticari risk ve alacakların güven altına alınması için yöntem önerilerinin ele alındığı "Ticari Alacak Sigortası" bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını GTO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yılmaz Duman gerçekleştirirken, bilgilendirme sunumunu ise Coface Satış Bölüm Başkanı Uğur Çetin yaptı.

Seminerde ele alınacak konunun çok önemli olduğunu dile getiren Duman, içinde bulunulan ekonomik konjonktürün“ticari alacak sigortası” sisteminidaha da önemli hale getirdiğini belirtti.

Duman: “Alacak Sigortası Risklerin Azaltılmasında En Akılcı Yöntemlerden Biri”

Duman, “Bildiğiniz gibi küresel ekonomide likidite bolluğu dönemi son buldu.

2019 yılında reel sektör olarak bizi en çok zorlayacak olan şey nakit akışları olacak. Başka bir ifadeyle alacaklarımızın tahsilatında ve dolayısıyla da ödemelerimizde zorlanacağımız öngörülüyor. Bu öngörü 2019 için yüksek risk teşkil etse de, her zaman, ekonominin iyi olduğu dönemlerde de “alacak tahsili” bir risktir.” dedi.

Son dönemlerde reel sektör borç oranının yükseldiğini, şirket bilançolarının %40’ını alacakların oluşturduğunu dile getiren Yılmaz Duman, “Alacakların tahsilatında yaşanan problemler, şirketlerimizin likiditesini ve karlılığını olumsuz etkiliyor. Bu noktada,  alacaklarınızın ödenmeme riskini teminat altına alan “Alacak Sigortası” söz konusu risklerin azaltılmasında en akılcı yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.” İfadelerini kullandı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Coface Satış Bölüm Başkanı Uğur Çetin ise gerçekleştirdiği sunumda, alacak sigortasının özellikleri, verilen hizmetler, sigorta edilebilecek alacaklar ve işletilen süreçler hakkında bilgi vererek katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

GTO ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere GTO Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Eryoldaş, Kemal Delioğlu, Mehmet Kavsara, Ömer Işık, Kerim Akdoğan veAhmet Özgözükara da katıldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Eşiyle birlikte olan erkeğe tecavüz etti!

2019-01-11 09:33 - Asayiş

Kavakçılar tam saray için yaratılmış!

2019-01-12 19:12 - Gündem

Gaziantep'te 20 yaşındaki genç kalbinden bıçaklandı!

2019-01-14 14:15 - Asayiş

Kavakçı Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu

2019-01-08 19:06 - Gündem

Celal Doğan yarın açıklanıyor mu?

2019-01-15 15:09 - Siyaset

Gaziantep'te 3.3 Büyüklüğünde Deprem

2019-01-10 12:25 - Gündem

CHP'nin Şahinbey adayı Deniz Kurtoğlu mu?

2019-01-15 15:56 - Siyaset

Yılmaz: Şahin çekindiği aday ile yarışacak...

2019-01-14 13:57 - Siyaset

Kızılay’dan acil kan bağışı çağrısı

2019-01-11 08:40 - Gündem

Şentürk adaymış gibi çalışıyor

2019-01-15 11:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Gazeteciler, Hataylı öğrencilerle umudu paylaştı

00:00 - Yerel

2026 Türkiye Drift Şampiyonası’nın ikinci ayağı yapıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey sporcusu Avrupa ikincisi oldu

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, 25 Aralık sakinleriyle bayramlaştı

00:00 - Yerel

Yılmaz, belediye personelleriyle bayramlaştı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Meclis'e yürüyen Özgür Özel, TOMA'ya çıktı: Ben bu yoldan dönmem!

17:34 - Gündem

Mahmut Tanal gözyaşlarını tutamadı!

16:49 - Gündem

CHP'li Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na tepki

10:49 - Gündem

CHP Genel Merkezi'nin önüne gelen 'Kılıçdaroğlu destekçisi' AKP'li çıktı!

09:55 - Gündem

CHP Genel Merkezi önünde arbede: Mafya kılıklı insanlar parti basıyor!

09:11 - Gündem