?>

TFF'den bir değişiklik daha: 'Önemli cezalar geliyor'

TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, disiplin talimatıında değişikliğe gideceklerini açıkladı. Otyakmaz, Hakemleri manipüle edecek ve toplumda huzursuzluk yaratacak demeçlere önemli cezalar geliyor dedi.

Spor - 2 yıl önce

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, başta Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere kulüpler ile yöneticilerin açıklamalarını kontrol altına almayı düşündüklerini belirterek, bu durumun devamı halinde ağır cezalar vereceklerini söyledi.

Mecnun Otyakmaz yaptığı açıklamada, özgürlükçü bir anlayışla göreve geldiklerini ancak bu durumun suistimal edildiğini belirtti.

Kulüpler ile yöneticilerin yaptıkları sert açıklamaları eleştiren Otyakmaz, "Bizim konumumuz itibarıyla bu tip polemiklerin içinde olmamamız lazım. Basın açıklamalarını bir zapturapt altına almak gerekiyor. Özgürlükçü ve şeffaf olacağımızı söyleyerek göreve geldik. Başkanlarımızı herhangi bir şekilde disiplin kuruluna sevk etmeyeceğimizi söyledik. Ama iş hakaret boyutuna ulaştığı zaman, TCK karşılığında suç olan bir şeye de bizim işlem yapmamamız mümkün değildi. Bazı konularda işlem yapmak zorunda kaldık. Ancak bu bize biraz suistimal edildi gibi geliyor ve bu politikamızdan vazgeçmek zorunda kaldık" diye konuştu.

Disiplin talimatında değişikliğe gideceklerini vurgulayan Mecnun Otyakmaz, "Yeni çıkacak disiplin talimatında biraz daha ağır maddeler olacak. Bunu zapturapt altına almayı düşünüyoruz. Tabii ki eleştiri olacaktır. Bunun makul ve mantıklı sebepleri ile izah edilebilir bir şey olur, her zaman başımızın ve gözümüzün üstüne. Ancak kendilerini ilgilendirmeyen meselelerle ilgili, hakemleri manipüle edecek ve toplumda huzursuzluk yaratacak demeçlere önemli cezalar geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"FENERBAHÇE - GALATASARAY REKABETİ KIRICI OLABİLİYOR"

TFF Başkan Vekili Otyakmaz, Türk futbolunda huzur ortamının sağlanmasına ihtiyaç olduğunu düşündükleri için Trendyol Süper Lig'de yabancı VAR hakemi uygulamasına geçilmesine karar verdiklerini aktardı.

Türk hakemlerine güvendiklerini ancak kamuoyunda bir memnuniyetsizlik olduğunu ifade eden Mecnun Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Türk hakemlerimizi biraz motive etmek ve onlara sahip çıkmak adına baştan beri yabancı hakeme karşı olduğumuzu söylemiştik. Ancak toplumdan ve kamuoyundan gelen tepkilere baktığımızda bir memnuniyetsizlik söz konusuysa, onları da fazla yıpratmadan, eğitimlerini arttırarak ve yabancı hakemden de faydalanarak bu krizi çözmeyi planladık. Geçen sezon ligin son haftalarında bu uygulanmıştı. Bir şekilde en azından huzur ortamının sağlanması açısından karşılık alınmıştı. Yine böyle bir huzur ortamına ihtiyacımız olduğunu düşündük. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki rekabet gerçekten biraz kırıcı da olabiliyor. Dolayısıyla bu, biraz huzuru ve ortamı bozuyor. Bir sükunet sağlanması açısından pratik bir çözüm olduğunu düşündük. Ancak bu tabii yine Türk hakemlerine güvendiğimizi, onların eğitimine devam edip en kısa sürede de Türk hakeminin özüne geri dönme idealimizden de bizi vazgeçirmedi."

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Yüksek hızlı tren biletleri Ankara-İstanbul güzergahı ne kadar oldu?

2025-01-13 08:08 - Ekonomi

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Nazım Hikmet 123 yaşında

2025-01-15 14:08 - Kültür & Sanat

Setlerden uzak kalmıştı... Oyuncu Gizem Karaca anne oluyor!

2025-01-13 00:08 - Magazin

Son Şans filminin konusu ne? Son Şans filminin oyuncuları kim?

2025-01-11 00:09 - Magazin

Suriye'nin başkenti Şam'daki Emevi Camisi’nde Cuma izdihamı! Ölüler ve yaralılar var...

2025-01-10 15:38 - Dünya

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Büyükşehir sporcusu Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazandı

11:01 - Spor

Şahinbey Ampute'nin 4 sporcusu ve antrenörü, Milli Takıma davet edildi

00:00 - Spor

Şahinbey'de ’Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’ yarışları

00:00 - Spor

Yılmaz'dan Gaziantep Basketbol'a moral ziyareti

00:00 - Spor

Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası Gaziantep'te başladı

00:00 - Spor

Günün Manşetleri

Melih Gökçek sakız çiğneyerek adliyeye geldi

16:33 - Gündem

Komedyen Deniz Göktaş'a 9 yıl 8 aya kadar hapis istemi

15:22 - Gündem

Berhan Şimşek, CHP MYK üyeliğinden istifa etti

15:20 - Gündem

Ümit Özdağ: Umarız iktidar, düşman ceza hukuku uygulamalarından vazgeçme ferasetini gösterir

14:40 - Gündem

Yeni Parti Gaziantep’te sahada: Güngen’den örgüt ve birlik mesajı

14:37 - Siyaset