?>

'Teknoloji bağımlılığı diye bir şey yok'

Doç. Dr. Samur, SANKO Okulları’nda velilere ve öğrencilere yönelik “Teknoloji, Çocuğum ve Ben” konulu iki konferans verdi.

Eğitim - 6 yıl önce

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz Samur, “Çocuklara kitap alırken yaşına uygunluğuna, konusuna ve yazarına bakarken oynadığı oyuna ilişkin bilgimiz yok. Çocuğunun telefonunda, tabletinde, bilgisayarında hangi oyunlar, uygulamalar olduğunu bilmeyen anne ve baba ile çocuğunun kitaplığında hangi kitap, dergi olduğunu bilmeyen anne ve baba aynıdır” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı ve Eğitim Teknolojileri YL Program Koordinatörü de olan Doç. Dr. Samur, SANKO Okulları’nda velilere ve öğrencilere yönelik “Teknoloji, Çocuğum ve Ben” konulu iki konferans verdi.

SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, velilerin yanı sıra, Genel Müdür Fırat Mümtaz Asyalı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Teknoloji bağımlılığı diye bir şeyin olmadığını, çocuğuyla kaliteli ve verimli vakit geçirmeyen anne-babanın olduğunu belirten Doç. Dr. Samur, “Çocuğuyla aynı dili konuşmak isteyen ebeveynler teknoloji dilini öğrenerek çocuklarıyla sohbet dili oluşturmalı. Hiçbir çocuk gösteremezsiniz ki, anne-babası oyun oynarken kendisi tabletle oynasın veya Tv izlesin” ifadelerini kullandı.

Zararlı oyunlar ve oyun seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği, faydalı siteler ve çocuklarla beraber yapılabilecek etkinler hakkında velileri bilgilendiren Doç. Dr. Samur, öğrencilere şöyle seslendi:

“Teknoloji kullanımında yasaklama yok, sınırlama ve kurallar var. Bazı alanlarda ve zamanlarda (yemek masasında, yatak, tuvalet, aile, arkadaş vakti gibi) teknoloji kullanımını sınırlandırmak gerekir. Yaş grubuna göre ekran karşısında geçirmeniz gereken zaman dilimi ve oynayacağınız oyunları seçerken mutlaka uzmanların önerileri dikkate alınmalı.”

SANKO İlkokulu Müdürü Hülya Bingül, etkinliğin sonunda öncelikle bir anne, sonra bir eğitimci olarak çok etkili sunumlar dinlediğine vurgu yaparak, sağladığı farkındalık için Doç. Dr. Samur’a teşekkürlerini iletti.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

AKP’den İmamoğlu’nun yetkilerine tırpan!

2019-10-30 14:46 - Gündem

İmamoğlu tartışmalara noktayı koydu

2019-11-03 22:05 - Gündem

Danıştay’dan Gaziantep'e ziyaret

2019-11-04 12:21 - Gündem

Cumhuriyet böyle kuruldu...

2019-10-29 00:07 - Gündem

Hacıbaba ve Vatan'da uyuşturucu operasyonu

2019-11-03 10:24 - Asayiş

“Savunma Sanayi Buluşması Gaziantep”

2019-11-01 19:29 - Gündem

CHP toplantısına PKK baskını!..

2019-11-04 07:43 - Asayiş

Gaziantep'te yarın bu yollar kapalı

2019-10-31 21:44 - Asayiş

İmamoğlu’ndan yetki tırpanına ilk tepki!

2019-10-30 18:04 - Gündem

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

2019-11-03 19:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden çocuklara .ayram hediyesi

00:00 - Eğitim

GİBTÜ ile Milli Eğitim arasında eğitimde iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’de “Türkiye’nin 21. Yüzyıl Hedefleri ve Ortadoğu’da Barış” konuşuldu

00:00 - Eğitim

HKÜ’de “Yara ve Yanık Tedavisinde Güncel Gelişmeler” sempozyumu

00:00 - Eğitim

Eğitim camiasına taze güç: Eğitim Neferleri Sendikası

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset