?>

TEKNOFEST 2020 tamamlandı...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST 2020 tamamlandı.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST 2020 tamamlandı. 21 kategoride yarışan 5 bin yarışmacı, Gaziantep’in ev sahipliğinden memnun kaldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 24-27 Eylül tarihleri arasında ilk defa İstanbul dışında Gaziantep’te gerçekleşen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2020 sonlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan festivalde yarışan 5 bin yarışmacı Gaziantep’ten memnun ayrıldı. Organizasyon, yemekler ve şehrin güzellikleriyle hayran kaldıklarını belirten yarışmacılar, şehrin TEKNOFEST’e çok iyi hazırlandığını, kalacak yerlerin ve yarışma ortamının iyiliğini vurguladılar.

Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle bu sene ziyaretçi kabul edilmeyen festivalde sosyal mesafe, maske ve temizlik konularında sıkı tedbirler uygulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı festivalde Türkiye'nin farklı illerden gelen binlerce ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi, 1 sene uğraştıkları projeleriyle dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.  

GAZİANTEP TEKNOFEST RUHUNA UYGUN BİR ŞEHİR

Algan Teknoloji Takımı lideri ve Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Enes Fevzi Çiçekli, TEKNOFEST 2020’ye yaklaşık 1 senedir hazırlandıklarını dile getirerek, “ Geçen sene İstanbul’da yarıştık. Bu sene Tarım Teknolojileri kategorisinde, eğimli arazilerde tarım için kullanılacak bir araç yaptık. Gaziantep çok güzel ve TEKNOFEST ruhuna uygun bir şehir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bu ortam ve imkânları sağladığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KENT BU İŞİ BENİMSEMİŞ

Trabzon Dene-Yap Atölyesi eğitmenlerinden Ali Gözükara ise takımında bulunan lise öğrencilerinin bu festivale 1 buçuk yıldır hazırlandıklarını belirterek, “İnsansız Sualtı Sistemleri’nde temel kategoride yarıştık. Raporlama çalışmalarını tamamlayıp finale kaldık. Şehir bu işi benimsemiş. Gerçekten hazırlıkları gayet güzeldi. 3 yıldır değişik takımlarla festivale katılıyoruz burası bir başka hazırlamış. Hem yemekler, hem ortamlar çok güzel insanlar sıcak karşılıyorlar. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni ve Gaziantep Valiliği’ni tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Barem Ambalaj'dan açıklama...

2020-09-27 18:12 - Gündem

Dr. Cengiz Bayram koronavirüse yakalandı

2020-09-28 08:37 - Sağlık

'300 fabrika' sosyal medyada gündem oldu

2020-09-26 21:05 - Gündem

Gazeteci Ali İnce'yi kaybettik...

2020-09-24 09:15 - Yerel

Kim Kardashian'dan küstah tweet!

2020-09-28 09:57 - Gündem

Özşeker ailesinin acı günü...

2020-09-22 17:01 - Yerel

Mümtaz'er Türköne tahliye edildi!..

2020-09-24 20:36 - Gündem

Erdoğan Gaziantep'te 300 fabrika açtı!

2020-09-26 19:17 - Gündem

Tuğsuz: Görünce şaşkınlık yaşadım!

2020-09-28 08:46 - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan EBA açıklaması

2020-09-23 17:20 - Eğitim

İlgili Haberler

Şehitkamil, 700 öğrenciyi Dülük Antik Kenti ile buluşturdu

00:00 - Yerel

Gaziantep’te öğrenciler ve okullar için ödül töreni

00:00 - Yerel

Ali Topçuoğlu, dualarla son yolculuğuna uğurlandı...

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Kent Ekonomileri Zirvesi başladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Üretici Kadın Kermesi kapılarını açtı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu yönetiminden 9 CHP milletvekili hakkında ihraç talebi

17:23 - Siyaset

Livaneli: Butlanla gelen CHP Genel Merkezi'nin bestelerimi kullanmasına iznim yoktur

16:55 - Gündem

Selda Bağcan'dan Kılıçdaroğlu'na: Butlanla gelen bestelerimi kullanamaz

16:46 - Gündem

Ali Altay'dan Kılıçdaroğlu'na 'kayyım' çıkışı ve şarkı yasağı!

16:39 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Sabahat Akkiraz'dan: Geldiğiniz gibi gideceksiniz

15:51 - Gündem