?>

TBMM kapısında rehine krizi

TBMM ziyaretçi kabul salonuna giren iki şahısın Meclis çalışanlarını rehin almaya çalıştığı bildirildi.

Asayiş - 7 yıl önce

TBMM ziyaretçi kabul salonuna giren iki şahısın Meclis çalışanlarını rehin almaya çalıştığı bildirildi. Olaya müdehale eden güvenlik görevlileri DHKP-C terör örgütü ile bağlantılı olduğu düşünülen zanlıları etkisiz hale getirdi.

Sözcü'de yer alan son dakika haberine göre, 

Biri kadın iki DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu düşünülen zanlıların üzerinde bomba düzeneğine benzer bir düzenek olduğu iddia edildi. Meclis çalışanlarını rehin almak isteyen zanlıların etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ANKARA BAŞSAVCILIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ankara Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada "Türkiye Büyük Millet Meclisi Ziyaretçi Kabulüne gelerek görevli personele ucunda jilete benzer madde sarılı kalem ile saldıran Mulla Zincir ve Eylem Yücel isimli şahıslar TBMM Koruma Daire Başkanlığı personelince orantılı güç kullanılarak etkisiz hale getirilerek yakalanmışlardır.

Eylem YÜCEL'in yanında bulunan çanta içerisinde yapılan aramada “Bomba Düzeneğine Benzer Dışarısında Kablolar bulunan Bantlanmış Siyah Kutu” bulunmuş, Bomba Uzmanlarınca yapılan kontrolde içerisinin boş olduğu anlaşılmıştır.

Adı geçen şahısların yapılan UYAP/ARŞİV tetkikinde;

DHKP/C terör örgütü üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak, Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama suçlarından bir çok suç kaydının olduğu ve haklarında açılmış kamu davalarının bulunduğu tespit edilmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınmışlardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’na destek veren ünlüler için fişleme listesi

2019-05-08 11:15 - Gündem

Gaziantep'te komşu kavgası kanlı bitti: 1 ölü

2019-05-10 15:04 - Asayiş

Gaziantep'te iki yeni cezaevi inşaa edilecek

2019-05-09 13:08 - Gündem

Efsane sanayici Naci Topçuoğlu anılacak

2019-05-09 10:11 - Yerel

Konukoğlu Ailesinin geleneksel iftar yemeği

2019-05-10 17:30 - Yerel

Çocukları tarafından yanlışlıkla öldürüldü!

2019-05-08 14:05 - Asayiş

Kalpaklı Atatürk portresi meclis salonunda

2019-05-14 18:26 - Gündem

Sanko Havlu çalışanları iftarda buluştu

2019-05-11 08:41 - Yerel

Tales Matematik yarışmasına Seçkin damgası

2019-05-09 18:43 - Eğitim

Gaziantep Amfi Tiyatro yıkılıyor...

2019-05-13 14:03 - Yerel

İlgili Haberler

YENİ Parti Manisa İl Başkanı gözaltına alındı!

21:20 - Asayiş

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba gözaltına alındı

09:08 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tutuklandı!

07:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

YENİ Parti Manisa İl Başkanı gözaltına alındı!

21:20 - Asayiş

YENİ Parti'ye 7 günde 131 bin kişi 283 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

İşte 'çerçeve yasa' kanun teklifi maddeleri...

14:41 - Gündem

Üsküdar'da AKP'nin adayı kaybetti, CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya Başkan Vekili seçildi

14:01 - Gündem

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba gözaltına alındı

09:08 - Asayiş