?>

Tarım Lisesi için imzalar atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tarımsal üretimin arttırılması ve modern tekniklerin yaygınlaştırılması amacıyla Nurdağı’nda hayırsever Mahmut Erdemoğlu’nun yaptıracağı Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için imzalar atıldı.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tarımsal üretimin arttırılması ve modern tekniklerin yaygınlaştırılması amacıyla Nurdağı’nda hayırsever Mahmut Erdemoğlu’nun yaptıracağı Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için imzalar atıldı.

Tarımda eğitim çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, hayırsever Mahmut Erdemoğlu tarafından yaptırılacak lise için protokol, Valilik Fuaye Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Nurdağı ilçesinde yapılacak 16 derslik Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölge ve kentte modern tekniklerin yaygınlaştırılması, bilinçli tarım için eğitimler verecek. Lise içerisinde seralar, tarım alet ve makinaları uygulama atölyesi, tarım uygulama atölyesi, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği için alanlar, klinik uygulama laboratuvarı, öğrencilerin yararlanacağı pansiyon, lojman bulunacak.

Gaziantep Modeli ile işleyecek protokol için imzaları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Hayırsever Mahmut Erdemoğlu attı.

ŞAHİN: ŞEHRİN ÖNGÖRÜSÜ, VİZYONU TAM BÖYLE BİR MODEL

Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erdemoğlu ailesinin hayırsever yönünden bahsederek şunları söyledi:

“Küresel ısınma hat safhada. Maalesef ekonomiyi ekolojiye dönüştüremedik. Sosyal adalet, sosyal barış ve çevresel kalkınma sağlanamadı. Yaşadığımız dünyada şu anda gıda güvenliği, İHA, SİHA kadar önemli. Dolayısıyla neye yatırım yaptığın çok önemli. Nurdağı’nda büyük bir yeşil ekonomi var ama teori ile pratik birleşemiyor. En önemli şey beşeri sermaye. Beşeri sermaye çalışmayınca sistem tıkanıyor. Kendi istişarelerimiz içerisinde çok doğru bir iş oldu. İçinde teori ve pratiğin birleşerek öğrencileri yetiştirecek önemli bir çalışma başlayacak. İnsana yatırım yapıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimden sağlığa, spora birçok çalışma yapıyoruz. Tarım en önemli maddelerimizden birisi. Kim suyu ve toprağı iyi yönetirse geleceğin sözünü söyleyecek. Şehrin öngörüsü, vizyonu tam böyle bir model.”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında Gazi şehrin önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu aktararak şu ifadeleri kullandı:

“İlimizde meslek liselerini geliştirme amacımız ve niyetimizden bahsettik, ihtiyaç olanları yan yana koyduk. Yer, okul, niyet ve hedef doğru. Birkaç yıl sonra ne kadar doğru olduğunu göreceğiz. Bu bölgeye bu okul çok iyi oldu. Tam donanımlı bir lisemiz olacak. Tüm bölgeye hitap edecek. Bu okul bölgenin tarımına hizmet edecek.”

ERDEMOĞLU: GENÇLERİN GELECEKTEKİ İŞ KAYGISINI GİDERMEK VE ÜLKEMİZE EKONOMİK ALANDA KATKIDA BULUNMAK AMACIYLA MESLEK LİSELERİ SON DERECE ÖNEMLİ

Okulu yaptıracak Hayırsever Mahmut Erdemoğlu ise 6 Şubat 2023 Depremleri sonrası bölgeye yardım ettiklerini ve bu süreçte ilçeye bir lise yapma isteklerinin olduğunu aktararak şunları söyledi:

“Okulun yapılacağı yerin seçimi ile ilgili istişarelerde bulunduk. Bizlere sunulan bilgi ve raporlar sonucunda okulumuzun yerini Nurdağı ilçesi olarak belirledik. Okul tipinin seçiminde meslek liselerinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Gençlerin gelecekteki iş kaygısını gidermek ve ülkemize ekonomik alanda katkıda bulunmak anlamında bu meslek liseleri son derece önemli. Nurdağı olarak seçilmesinin bir diğer nedeni çevre ilçelerden de bu okulumuza gelecek ilçelere hizmet etmesidir. Hal böyle olunca bu çevre ilçelerden gelecek gençlerin konaklama ihtiyacını karşılayacağımızı beyan ettik.”      

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan projenin önemini ve okulun mezunları için iş avantajlarına değindi.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Kenan Seçkin ise proje hakkında bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, Gaziantep’in tarımsal potansiyeline dikkat çekerek eğitimin önemine vurgu yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT'nin kurucusu Altman, kız kardeşinin taciz iddiasını reddetti

2025-01-09 07:08 - Dünya

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Yüksek hızlı tren biletleri Ankara-İstanbul güzergahı ne kadar oldu?

2025-01-13 08:08 - Ekonomi

Stranger Things 5. yeni sezon ne zaman yayınlanacak? Stranger Things kaç bölüm?

2025-01-09 00:00 - Gündem

Setlerden uzak kalmıştı... Oyuncu Gizem Karaca anne oluyor!

2025-01-13 00:08 - Magazin

Son Şans filminin konusu ne? Son Şans filminin oyuncuları kim?

2025-01-11 00:09 - Magazin

Suriye'nin başkenti Şam'daki Emevi Camisi’nde Cuma izdihamı! Ölüler ve yaralılar var...

2025-01-10 15:38 - Dünya

İlgili Haberler

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

GASMEK binası yapımı için protokol imzalandı

00:00 - Yerel

Yılmaz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset