?>

Tarih iki gazinin buluşmasına tanıklık etti...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 88. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

Yerel - 5 yıl önce

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 88. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 88. yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Düzenlenen törene katılan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’in destansı mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

88 YILLIK TARİH

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 88 yıl önce iki gazinin bir araya geldiğini ifade ederek, “88 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehrimize gelerek hemşehrilerimizle bir araya geldi. Tarih 88 yıl önce iki gazinin buluşmasına tanıklık etti. 26 Ocak 1933 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’imize gelişi ve Gazi Şehrimizi onurlandırdığı 88. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Gaziantep kurtuluş yıllarında, işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve Antep halkının her türlü imkânsızlığına rağmen, Fransız işgaline karşı hiçbir destek almadan 11 ay boyunca direnerek, büyük bir kahramanlık, irade ve dayanma gücü sergilemiştir. Tarihe mal olmuş örnek savunmasıyla Şahinbeylerin, Şehitkamillerin, Karayılanların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde 6.317 şehit verme pahasına Antep’i düşman işgalinden kurtarmışlardır. İşte bu kurtuluş destanı Milli Mücadelenin de meşalesini yakmıştır. Adını tarihin derinliklerinden, sıfatını ise Milli Mücadeledeki kahramanlıklarla dolu müdafaasından alan Antep, bu nedenle T.B.M.M tarafından Gazilik unvanıyla taçlandırılmıştır. İşte bugün Gazi şehrimizin Gazi adaşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu şehre gelmesinin onurunu yaşamaktayız. Bu onur tüm Gazianteplilerindir. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de Biden dönemi başladı...

2021-01-20 20:18 - Dünya

Perinçek, Gezmiş ve Çayan'ı yine hedef aldı!

2021-01-23 22:55 - Gündem

Kendi kalesine gol attı özür dileyip ayrıldı!

2021-01-25 10:49 - Spor

Sarıgül'ün aracı için yakalama kararı çıktı!

2021-01-20 09:56 - Gündem

Sapık komşu tacizi intihara sürükledi!..

2021-01-25 17:45 - Asayiş

CHP'li Başkan İnce'nin partisine katıldı

2021-01-26 11:08 - Siyaset

Donarak ölmüştü! Görüntüleri yürek yaktı...

2021-01-20 20:36 - Gündem

Okul müdüründen skandal paylaşım!

2021-01-22 10:46 - Gündem

Yerli ve milli trenler için imza töreni...

2021-01-22 18:11 - Yerel

Kapanan işletme sahipleri sokağa çıktı!

2021-01-25 19:36 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tahmazoğlu'na “Yılın Kurumsal Kan Bağışçısı” ödülü

00:00 - Yerel

Avrupa Ödülü kazanan kentler Gaziantep'te buluştu

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den Umut Mahallesi’nde asfalt çalışması

00:00 - Yerel

Şehitkamil, 700 öğrenciyi Dülük Antik Kenti ile buluşturdu

00:00 - Yerel

Gaziantep’te öğrenciler ve okullar için ödül töreni

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Butlan yönetiminin danışmanından gazetecilere çirkin itham: Sarı zarf alıyorlar!

19:56 - Gündem

Butlan sözcüsü Müslim Sarı: İstifaların muhatabı CHP değil!

16:43 - Siyaset

'Butlancı' Berhan Şimşek: Parti Meclisi'nde 5 kişi bile kalsak hayat devam eder!

13:39 - Siyaset

CHP Sözcüsü Zeynel Emre: Artık kurultay dışında hiçbir işlem yapamazlar!

11:17 - Siyaset

CHP'li vekillerden ihraç tepkisi: Saray'da AK’lananlar ferman buyurmuş!

08:58 - Siyaset