?>

Tanju Özcan hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hakkında açılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Gündem - 3 ay önce

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hakkında açılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ocak ayında katıldığı Fatih Altaylı'nın programında göçmenlere yönelik ifadeleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında başlattığı soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

Buna göre, Bolu Belediye Başkanı'na yurt dışına çıkış yasağı olacak şekilde adli kontrol kararı verildiği öğrenildi.

Tanju Özcan söz konusu kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

'GEREKÇE BELİRTİLMEDEN KARAR VERİLDİ'

"Suriyeli sığınmacıların Bolu’dan gitmeleri için geçmişte bazı kararlar aldım. Bu kararlar ile ilgili hakkımda çok sayıda şikayet oldu. Bu şikayetler sonucunda Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca defalarca takipsizlik (KYOK) kararları verildi ve bu kararlar kesinleşti" diyen Özcan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Tüm bunlara rağmen birkaç ay önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kamuoyuna yaptığı paylaşım sonrasında, aynı konuda çok sayıda takipsizlik kararı olmasına rağmen hakkımda yeniden soruşturma açıldı. Soruşturma sonucunda da Bolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkemece, açılan dava üzerine duruşma tarihi verildi. Bu arada hakim değişmiş, yeni hakim duruşmaya birkaç gün kala aniden savcılığa tutuklama dahil hakkımda adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının gerekli olup olmadığını sormuştur. Savcılık makamı tarafından herhangi bir adli kontrol hükmü uygulanmasına gerek yoktur denmesine karşın, mahkemece gerekçe bile belirtilmeden hakkımda yurt dışına çıkış yasağı konulmuştur. 

Bu ne garip bir sığınmacı sevgisidir anlamak mümkün değil. Bu tuhaf kararı Türk Milleti’nin vicdanına havale ediyorum."

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ocak ayında Fatih Altaylı'nın programına konuk olarak katılmış ve Bolu'da yaşayan Suriyelilerle ilgili açıklamalar yapmıştı.

Açıklamaların tartışılmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, "Bolu Belediye Başkanı hakkında ülkemizdeki Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş CHP'den ihraç edildi!

2025-09-26 16:00 - Siyaset

AKP'li Mücahit Birinci: İmamoğlu'nun 'terör' suçundan tutuklanmaması çok kritik hataydı, İBB'ye kayyum atanamıyor!

2025-09-29 14:58 - Gündem

CHP'den ihraç edilen Kayyum Gürsel Tekin'den ilk açıklama

2025-09-26 16:54 - Siyaset

CHP'de Berhan Şimşek ihraç istemiyle disipline sevk edildi

2025-09-23 18:15 - Siyaset

Merdan Yanardağ ve Musa Özuğurlu serbest bırakıldı!

2025-09-23 14:27 - Gündem

CHP kongresinin durdurulması için salona heyet geldi!

2025-09-24 11:57 - Siyaset

Bakan Işıkhan tepki çekti: Çok şükür emeklinin maaşını ödüyoruz!

2025-09-24 08:43 - Ekonomi

Adalet Bakanı Tunç, AKP İlçe Başkanlığı'nda CHP'yi hedef aldı

2025-09-25 16:03 - Asayiş

Daltonlar'ın sağ kolu Furkan Yavuz İspanya'da "infaz" edildi idiası

2025-09-25 01:14 - Asayiş

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Trump beni o kadar övse yerin dibine girerim!

2025-09-26 13:57 - Siyaset

İlgili Haberler

Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı

16:53 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan IŞİD operasyonu açıklaması

12:19 - Gündem

Özgür Özel'den CHP gençlik kolları üyesinin tutuklanmasına tepki

10:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan iktidara: Vakit dar, hata lüksü yok!

19:41 - Gündem

Sedat Peker'den 4 yıl sonra ilk ses kaydı: Hayvanlar benim sessiz kullarımdır...

17:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı

16:53 - Gündem

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu!

13:59 - Asayiş

Özgür Özel'den CHP gençlik kolları üyesinin tutuklanmasına tepki

10:09 - Gündem

Yalova'da IŞİD operasyonunda çatışma çıktı: 7 polis yaralı

09:10 - Asayiş

Rabia Yaman ve Zohaer Majhadi de gözaltına alındı!

09:04 - Asayiş