?>

Tahmazoğlu'ndan Çevre Günü mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak  "Yaşadığımız çevre, çocuklarımızın ve gelecek nesillerin bizlere emanetidir.

Yerel - 8 yıl önce

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak  "Yaşadığımız çevre, çocuklarımızın ve gelecek nesillerin bizlere emanetidir. Bu nedenle çevremizi korumak, kollamak ve güzelleştirmek en öncelikli görevlerimiz arasındadır." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 1972 yılında Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Çevre Konferansı'nda alınan karar gereği 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, doğal çevrenin kirlenmesinin evrensel bir sorun olduğunu söyledi.

ÇEVREMİZİ KORUMALIYIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, çevrenin korunması anlamında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumak bizlerin en asli görevidir. Unutulmamalıdır ki, biz doğayı koruduğumuz sürece, doğa da bizi korur. Bu noktada hepimize bir takım görevler düşmektedir. Çevre kirliğine yol açacak davranışlardan uzak durmalıyız. Çünkü dengesini bozduğumuz, kirlettiğimiz çevre, bizim sağlığımızı etkiler. Çevreyi koruyup kolladığımız gibi, çevreyi kirletenleri de uyarmak, insani bir görevdir. Nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suların, yaşadığımız çevrenin temiz olmasının yolu, çevre kirliliğine engel olmaktan geçer." diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliği ve geri dönüşümle ilgili olarak, önemli adımlar attıklarını belirterek, “2016 yılının Mart ayında Şahinbey İlçemizde başlamış olduğumuz projemiz ’sizlere daha temiz bir gelecek sunmak için geri dönüştürüyoruz’ sloganımızla tüm hızıyla devam etmektedir.  Büyük bir hızla artan ilçe nüfusumuz, gelişen sanayi ve teknolojideki ilerlemeler sonucunda insanların doğal çevresi üzerindeki etkilerinin giderek artması ve buna bağlı olarak doğal kaynakların hızla tükenmesi geri kazanım ve çevre konusunu dünya gündeminin ilk sıralarına yerleştirmiştir. Sağlıklı yaşam ve doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerekmektedir.  Bu doğrultuda tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

"411.658 AĞACI KESİLMEKTEN KURTARDIK"

Şahinbey Belediyesinin 2016 yılında başlattığı geri dönüşüm eğitimleri kapsamında Şahinbey İlçesinde bulunan okullara giderek doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşümü öğrencilere anlatıldı. 2016 Mart ayında Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan Geri Dönüşüm Projesi kapsamında toplamda 57.405 ton karışık ambalaj atığı toplandı. Bu malzemenin 30.150 tonunu plastik, 24.215 tonunu karton, 281 tonunu cam ve 2.800 tonunu metal malzeme oluşturdu. Bu Sayede; Toplanan kağıt atıkların geri dönüşümü ile 411.658 adet ağacın kesilmesi önlendi.

Bu kağıtların geri dönüşümde kullanılması ile 99.3 milyon kwh enerji tasarrufu sağlandı. Atık kağıtların hammadde olarak kullanılması ile 775 bin m3 su tasarrufu sağlanmış oldu. Kesilmekten kurtarılan ağaçlar sayesinde 29.7 milyon kişinin 1 günlük oksijen ihtiyacı karşılandı. Aynı zamanda 9.3 milyon kg CO² doğadan temizlenmiş oldu. Toplanan cam şişelerin geri dönüşümü ile 28.116 litre petrol tasarrufu sağlandı.  Plastik atıkların tekrar kullanılması ile 422 milyon kwh enerji tasarrufu sağlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika... Barak köylerini sel vurdu!..

2018-05-31 00:20 - Gündem

Gaziantep Polisgücü EuroHockey Trophy liginde

2018-05-30 14:26 - Spor

Reuters: Şimşek yeni faiz artırımı sinyali verdi

2018-05-30 09:16 - Ekonomi

Çimko ve Ytong çalışanları iftarda buluştu

2018-05-30 19:42 - Yerel

25 Türk bankasına negatif izleme kararı

2018-06-02 10:03 - Ekonomi

GTO şampiyonları ödüllendirdi

2018-05-30 13:30 - Spor

Gaziantep'te Milli eğitim müdürü seçim çalışmasında

2018-06-05 07:53 - Gündem

Seçkin'den yüzmede Türkiye derecesi

2018-05-30 08:33 - Spor

Nasuhi Güngör kendini yalanladı!

2018-05-30 17:30 - Gündem

Gaziantep'te iftar saati yangın korkuttu!

2018-05-29 09:08 - Asayiş

İlgili Haberler

GSO'nun “Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni” gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Fırat-OSB İsale Hattı Projesi törenle hizmete açıldı

00:00 - Yerel

Güçyetmez: Toplumsal ilerlemenin lokomotifiyiz

00:00 - Yerel

Güneydoğu’da hububat ihracatı 3,2 milyar dolar oldu

00:00 - Yerel

Kamil Ocak Spor Salonu, 25 Aralık’ta hizmete giriyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Saadettin Saran'ın villasının bekçisi gözaltına alındı!

00:09 - Asayiş

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem