?>

Tahmazoğlu'ndan Çevre Günü mesajı...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada doğal çevrenin kirlenmesinin evrensel bir sorun olduğunu söyledi.

Yerel - 3 yıl önce

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Yaşadığımız çevre, çocuklarımızın ve gelecek nesillerin bizlere emanetidir. Bu nedenle çevremizi korumak, kollamak ve güzelleştirmek en öncelikli görevlerimiz arasındadır." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 1972 yılında Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Çevre Konferansı'nda alınan karar gereği 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, doğal çevrenin kirlenmesinin evrensel bir sorun olduğunu söyledi.

ÇEVREMİZİ KORUMALIYIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, çevrenin korunması anlamında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumak bizlerin en asli görevidir. Unutulmamalıdır ki, biz doğayı koruduğumuz sürece, doğa da bizi korur. Bu noktada hepimize bir takım görevler düşmektedir. Çevre kirliliğine yol açacak davranışlardan uzak durmalıyız. Çünkü dengesini bozduğumuz, kirlettiğimiz çevre, bizim sağlığımızı etkiler. Çevreyi koruyup kolladığımız gibi, çevreyi kirletenleri de uyarmak, insani bir görevdir. Nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suların, yaşadığımız çevrenin temiz olmasının yolu, çevre kirliliğine engel olmaktan geçer" diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliği ve geri dönüşümle ilgili olarak, önemli adımlar attıklarını belirterek, “2016 yılın da Şahinbey İlçemizde başlamış olduğumuz projemiz ’sizlere daha temiz bir gelecek sunmak için ‘geri dönüştürüyoruz’ sloganımızla tüm hızıyla devam etmektedir.  Büyük bir hızla artan ilçe nüfusumuz, gelişen sanayi ve teknolojideki ilerlemeler sonucunda insanların doğal çevresi üzerindeki etkilerinin giderek artması ve buna bağlı olarak doğal kaynakların hızla tükenmesi geri kazanım ve çevre konusunu dünya gündeminin ilk sıralarına yerleştirmiştir. Sağlıklı yaşam ve doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerekmektedir.  Bu doğrultuda tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kâğıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da cübbeli, sarıklı, tekbirli yürüyüş!

2022-05-29 18:44 - Gündem

Tuğçe Kazaz: Şeriat temiz toplumlara gelir!

2022-05-31 08:30 - Gündem

Toz taşınımı sağlığımızı olumsuz etkiliyor!

2022-06-03 09:11 - Sağlık

Bebek sahilindeki iğrenç görüntülere iki gözaltı!

2022-05-31 15:03 - Gündem

TRT sunucusundan skandal paylaşım!

2022-06-01 20:13 - Gündem

Behzat Uygur'dan Hakan Ural'a Z kuşağı yanıtı

2022-05-28 18:05 - Gündem

CHP'li Bakan: Yeni bir paramiliter yapı çıktı!

2022-05-31 08:57 - Gündem

Mesut Acar'a DEİK'te iki önemli görev...

2022-06-02 11:53 - Yerel

Emre Kongar, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı!

2022-05-29 11:20 - Gündem

Uzman Çavuş İslam Sancak şehit oldu!

2022-05-30 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te iki okula “Yeşil Bayrak” ödülü

00:00 - Yerel

Şehitkamil yaz spor akademisi başlıyor

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan konut müjdesi

00:00 - Yerel

Mücahitler Mahallesi’nde bozuk yollar yenilendi

00:00 - Yerel

GTB'ye "Yeşil Kapı“ ödülü

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Sinan Ateş cinayeti davasında yeni gelişme: İstinaf cezaları onadı!

12:38 - Gündem

AKP'li Ayşe Böhürler, vekil seçimini parti değişikliği zannetti

08:51 - Gündem

CHP'li gençler Akit TV önüne siyah çelenk bıraktı!

01:08 - Gündem

Erdoğan'ın yerine vekil seçilmişti: Ali Müfit Gürtuna'dan 'Gaziosmanpaşa' yorumu

23:08 - Siyaset

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kendisinden habersiz AKP’ye üye yapılmış

22:08 - Gündem