?>

Tahmazoğlu, Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nin özel filografi tablosunu Erdoğan’a hediye etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nin özel filografi tablosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etti.

Yerel - 2 ay önce

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nin özel filografi tablosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ankara ziyaretinde Kadim Adalet Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Ziyarette Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nin özel filografi tablosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edildi.

 

225 BİN ÇİVİYLE SANATA DÖNÜŞTÜ

Şahinbey Belediyesi bünyesinde görev yapan bir eğitmen ve dört kursiyer tarafından hazırlanan filografi tablosu, büyük bir emeğin ürünü olarak öne çıktı. Toplam 225 bin 648 çivi ve 9 bin 300 metre tel kullanılarak hazırlanan eser, 90 günlük titiz bir çalışmanın ardından tamamlandı. Şahinbey Millet Camii’nin tüm detaylarının işlendiği tablo, sanat ile mimarinin buluştuğu nadide bir çalışma oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAKDİM EDİLDİ

Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’ndeki kursta hazırlanan özel eser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilirken tablo büyük beğeni topladı. Eserin, hem Şahinbey Millet Camii’nin ihtişamını yansıtması hem de el emeği göz nuru olması, tabloya ayrı bir değer kattı.

“BÜYÜK BİR GURUR YAŞIYORUZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptığı açıklamada, iki yıl önce gerçekleştirilen açılışa vurgu yaparak, “2 yıl önce Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olma özelliğini taşıyan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmiş olmanın onurunu yaşamıştık” dedi.

Hazırlanan filografi tablosunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edildiğini belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Bugün ise bu kıymetli eserin, filografi sanatıyla 225 bin 648 adet çivi ve 9 bin 300 metre tel kullanılarak hocamız ve 4 kursiyerimiz tarafından 90 günde hazırlanan tablosunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a takdim ettik” ifadelerini kullandı.

“ŞAHİNBEY’E KALICI BİR ESER KAZANDIRDIK”

Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nin asırlar boyunca ayakta kalacak önemli bir eser olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Asırlar boyunca ayakta kalacak bu kıymetli eseri Şahinbey’e kazandırmış olmaktan büyük bir gurur ve memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık ve afiyet temennisinde de bulunan Başkan Tahmazoğlu, “Rabbim, Sayın Cumhurbaşkanımıza sağlık ve afiyetler ihsan eylesin; liderliğinde ülkemize ve milletimize hizmet edecek daha nice eserleri hayata geçirmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel: Hırsıza hırsız olduğunu hatırlatmazsan sana ahlak dersi verirmiş!

2026-03-11 21:19 - Siyaset

Erdoğan: Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum...

2026-03-11 13:54 - Siyaset

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

2026-03-12 18:17 - Ekonomi

İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandı...

2026-03-16 13:58 - Gündem

Özgür Özel: Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar!

2026-03-14 16:30 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması

2026-03-11 13:47 - Gündem

Kemal Okuyan: İnsanlığın Küba’ya borcu var

2026-03-14 10:23 - Siyaset

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

2026-03-13 19:40 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

2026-03-16 14:01 - Gündem

İmamoğlu: Yaptığınız Türk yargısı adına yüz karasıdır! Kimden talimat aldınız?

2026-03-10 13:05 - Gündem

İlgili Haberler

GTB'de Nisan ayı olağan meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Gaziantep’i ziyarete gelen öğrencilerle bir araya geldi

00:00 - Yerel

GTB'de “Ortak Komite ve Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı”

00:00 - Yerel

Kubba’dan 1 Mayıs mesajı: Emek, en yüce değerdir

00:00 - Yerel

Mehmet Pamuk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem