?>

Sürdürülebilir ihracat için yenilikler ve yenilenme şart

TİM Yönetim Kurulu üyesi Salahattin Kaplan yeniliklere açık olan firmaların yenilenerek yoluna devam edeceğini, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasının sektörün geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ekonomi - 7 yıl önce

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 12. Halı Tasarım Yarışması ödül törenine katılan Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu üyesi Salahattin Kaplan yeniliklere açık olan firmaların yenilenerek yoluna devam edeceğini, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasının sektörün geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti.

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 12. Halı Tasarım Yarışmasının ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu. Finale kalan 8 eserin değerlendirmesinde jüri üyeleri arasında yer alan Gaziantepli halıcılar finalist 8 halı tasarımını oyladı. Türkiye İhracatçı Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan’ın da katıldığı ödül töreninde dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi. Bu yıl 12.si düzenlenen yarışmada birinciliği Büşra Akçay, ikinciliği Ece Yüksel ve üçüncülüğü Fatma Büyüksofuoğlu kazandı. Finale kalan eserler büyük ilgi görürken TİM Başkanı İsmail Gülle törende yaptığı konuşmasında halı ihracatının önemine değinerek gençlerin dinazmini ve yaratıcılığını sektörlerin içerisine çekerek, onların tasarım kabiliyetini arttırmanın sektöre önemli sinerji kazandıracağını ifade etti.  İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Uysal ve yönetim kurulunu da kutlayan TİM Başkanı İsmail Gülle gerçekleştirilen yarışmanın olgunlaştığını ve genç insan iş gücünün sektöre kazandırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Sürdürülebilir ihracat için yenilenmek ve yenilikçi ürünler şart

Türkiye Halı İhracatçıları Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan İstanbul Halı İhracatçı Birlikleri tarafından bu yıl 12.si düzenlenen halı tasarım yarışması ödül törenine katılarak yarışmada finale kalan tasarımları değerlendirdi. Dünya makine halısının yüzde ellisinden fazlasının Türkiye’de üretildiğine dikkat çeken Kaplan dinamik bir sektör olan halıcılığa genç yeteneklerin kazandırılması için yürütülen çalışmaları desteklediklerini ifade ederek “Halı üretiminde ülkemiz dünya sıralamalarında ilk sırada yer alıyor. Zirvedeki yerimizi koruyabilmek için sektörümüzün AR-GE ve İnovasyona önem vermesi, yenilikçi ürünler geliştirmesi ve sektöre genç dinamik yetenekli gençleri kazandırması gerekiyor. Üretimin lideri olan ülkemiz aynı zamanda halı tasarım ve modasında da belirleyici olmaya başladı. 150’nin üzerinde ülkeye gerçekleştirilen halı ihracatında ülke kültürlerine uygun halı tasarımlarının öne çıkması ve ihracat gerçekleştirilen ülkelerin kültürlerine uygun, zevklerine uygun halıların üretilmesi liderliğimizi korumamız için büyük önem taşıyor. Bugün halı üretiminin başkenti olan Gaziantep’te firmalarımızın tasarım merkezleri kurmaları ve üretimde yenilikçi ürünlere yönelmeleri sektörümüzdeki canlılığın en önemli göstergesidir. İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 12. Düzenlenen halı tasarım yarışmasında görüyoruz ki gençlerimiz sektörde modanın belirleyicisi konumuna gelebilmek için önemli çalışmalara imza atmış. Yarışmacılarımızı ve yarışmanın gerçekleşmesini sağlayan İHİB başkanı Uğur Uysal’ın şahsında yönetim kurulu üyelerini ve yarışmaya destek verenleri kutluyorum” dedi. TİM Başkanı İsmail Gülle ile birlikte finale kalan tasarımları da inceleyen Başkan Kaplan tasarımcılarla da uzun uzun sektörle ilgili sohbet ederek günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi. 

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te rezalet görüntü!..

2018-10-26 21:30 - Gündem

Avukat Mahmut Öztürk aday adaylığını açıkladı

2018-10-26 17:26 - Siyaset

Gaziantep'te alacak kavgası ölümle bitti!..

2018-10-29 14:22 - Asayiş

Gaziantep'te 17 yaşındaki genç traktörün altında kaldı

2018-10-29 17:42 - Asayiş

Araptarlı ailesinin mutlu günü

2018-10-28 12:28 - Yerel

Turunç ailesinin mutlu günü

2018-10-29 21:56 - Yerel

Türkiye, İngiltere’den çöp ithal ediyor!

2018-10-25 09:43 - Ekonomi

Gaziantep ALG Spor 1-1 berabere kaldı

2018-10-28 19:11 - Spor

Devletin sitesinde Atatürk'e küfür!..

2018-10-26 23:51 - Gündem

Yazıcıoğlu davasında Destici'ye büyük tepki

2018-10-26 10:30 - Gündem

İlgili Haberler

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi sinyalleri: Kaç puanlık düşüş bekleniyor?

10:08 - Ekonomi

Merkez Bankası’nda dikkat çeken hareketlilik: Döviz kuru hamlesi ortaya çıktı

10:38 - Ekonomi

Mehmet Şimşek bu sefer de 2026 büyüme tahminlerini görmedi!

13:08 - Ekonomi

Rekabet Kurulu harekete geçti: Coca-Cola hakkında soruşturma

00:09 - Ekonomi

Milyonların gözü bu kararda: Asgari ücrete zam gelecek mi?

00:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AKP'li Ayşe Böhürler, vekil seçimini parti değişikliği zannetti

08:51 - Gündem

CHP'li gençler Akit TV önüne siyah çelenk bıraktı!

01:08 - Gündem

Erdoğan'ın yerine vekil seçilmişti: Ali Müfit Gürtuna'dan 'Gaziosmanpaşa' yorumu

23:08 - Siyaset

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kendisinden habersiz AKP’ye üye yapılmış

22:08 - Gündem

Ferdi Zeyrek’in mezarına ziyaretçi akını: ‘Onun gibisi bir daha gelmez’

21:08 - Gündem