?>

Süleyman Soylu'dan 'dokunulmazlık' açıklaması

Dokunulmazlığının kaldırılması başvurusunda bulunan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Halk TV'ye açıklamalarda bulundu, Biz namusumuzu yolda bulmadık dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun, dokunulmazlığının kaldırılması için istemiyle TBMM Başkanlığı'na başvuru hakkında açıklama yaptı.

Halk TV'ye konuşan Süleyman Soylu, "Karnımdan hiç konuşmadım çok açık yazdım. Bu açık bir dilekçe açık bir başvuru. Zaman kısıtlaması yok. İstedikleri zaman hangi bilgi ve belge ile gelirlerse açığım demek. Biz namusumuzu yolda bulmadık" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dilekçesinde İçişleri Bakanlığı dönemindeki iddialara değinen Soylu, "Hakkımda görev dönemimize ait TBMM'de herhangi bir konuda fezleke işlemi bulunmamasına rağmen, CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, muhtelif tarihlerde sarf ettikleri mesnetsiz karalamalar ve iftiralarla dokunulmazlık zırhına sığınarak korunduğumu defalarca ifade edip, bu şekilde kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirmişlerdir. İftira ve itibarsızlaştırma kampanyası karşısında, işbu yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunulması zorunluluğu hasıl olmuştur" demişti.

GAZETEMİZİ HEDEF ALMIŞTI

Suç örgütleriyle irtibatlı olduğu iddialarıyla gündemden düşmeyen Soylu, gazetemize yönelik mesnetsiz ifadeler kullanarak dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'e müracaat edeceğini söylemişti.

Soylu, gazetemizi şu ifadelerle hedef almıştı:

"Haysiyet celladı alçaklar… Yıllardır intikamınız ve iftiralarınız bitmedi… Cumhuriyet gazetesi ! Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz. Size yakında bir imkan daha vereceğim.. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları siz de gelin. Allah büyüktür ve adildir…"

Haftanın Öne Çıkanları

Bedirhan Şener kimdir? Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener kaç yaşında?

2024-08-01 00:08 - Gündem

10 Ağustos’ta açılması planlanan Çukurova Havalimanı'na vatandaştan tepki: Hem Mersin hem Adana’ya uzak

2024-08-01 05:39 - Ekonomi

Instagram neden açılmıyor? Instagram çöktü mü? Türkiye'de Instagram yasaklandı mı?

2024-08-02 09:39 - Gündem

Diyanet noktayı koydu: Faiz caizdir!

2024-07-30 23:01 - Gündem

Uğur Dündar'dan olimpiyat kıyafetlerine 'Pijama gibi!' tepkisi

2024-07-27 21:38 - Gündem

Gaziantep Dülükbaba'da korkutan yangın, valilikten açıklama...

2024-07-28 17:12 - Asayiş

Instagram, Erdoğan'a kapanmamış: Cuma mesajı önce paylaşıldı, sonra 40 dakika içinde silindi!

2024-08-02 11:39 - Siyaset

Mustafa Sarıgül: Instagram'ı hemen aç Amerika!

2024-08-02 20:09 - Gündem

Yeni Akit Yazarı, Vera’nın mektubunu hedef aldı

2024-08-01 06:09 - Siyaset

CHP'li Karasu: 'THY'nin Kanal İstanbul projesi yatırımı var mı?'

2024-07-30 05:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

Açar: Gaziantep’in ayarlarıyla, değerleriyle oynamayın!

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Danıştay, MEB’den “Ramazan Genelgesi” için savunma istedi

17:55 - Gündem

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

02:00 - Gündem

Türkiye yine 'özgür olmayan ülke' kategorisinde...

00:11 - Gündem

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset