?>

Süleyman Şah Türbesi tekrar taşınıyor

Türkiye ile ABD’nin mutabakata vardığı planın içerisinde Süleyman Şah Türbesi de var. Şubat 2015’te Şah Fırat operasyonu ile Eşme köyüne getirilen türbe, bölge PKK’dan temizlendikten sonra Karakozak’taki eski yerine taşınacak.

Gündem - 8 yıl önce

Türkiye ile ABD’nin mutabakata vardığı planın içerisinde Süleyman Şah Türbesi de var. Şubat 2015’te Şah Fırat operasyonu ile Eşme köyüne getirilen türbe, bölge PKK’dan temizlendikten sonra Karakozak’taki eski yerine taşınacak. Türkiye ve ABD, Münbiç’te 11 gözlem noktası kuracak. 6’sı TSK’ya, 5’i Pentagon’a ait olacak.

Türkiye ile ABD’nin mutabakata vardığı planın içerisinde Süleyman Şah Türbesi de var. Şubat 2015’te Şah Fırat operasyonu ile Eşme köyüne getirilen türbe, bölge PKK’dan temizlendikten sonra Karakozak’taki eski yerine taşınacak. Türkiye ve ABD, Münbiç’te 11 gözlem noktası kuracak. 6’sı TSK’ya, 5’i Pentagon’a ait olacak.   Ankara ile Washington’un Münbiç anlaşmasına göre PKK’dan temizlenecek kentte TSK 6, Pentagon ise 5 gözlem noktası kuracak.   Münbiç'in PKK'dan temizlenmesine dair ABD ile Türkiye arasında varılan mutakabata göre kent genelinde gözlem noktaları kurulacak. Türkiye'nin İdlib'de başarıyla uyguladığı modelin benzeri Münbiç için de geçerli olacak.   Yapılan anlaşmaya göre bölgede 11 gözlem noktasının kurulacağı, bunun 6'sının Türk Silahlı Kuvvetleri, 5'inin ise Pentagon'a ait olacağı öğrenildi. Terör işgaline tamamen son verilecek stratejik kentte asayiş, eğitim, sağlık, yargı gibi birimler yeniden şekillenecek, PKK'nın işgal dönemine ait tüm kalıntıları ortadan kaldırılacak. Edinilen bilgilere göre Münbiç'te Türkmen, Arap ve Türklerden oluşacak yeni bir meclis kurulacak. PKK döneminde yönetimde görev alanların tamamı tasfiye edilecek. İşlemeye başlayan 45 günlük süreçte daha önce PKK'nın tehditleriyle bölgeden ayrılmak zorunda kalan Münbiçlilerin geri dönüşü sağlanacak.   Horoz, Ebu Galgal, Sulayim, Tışrin, Sırrrin ve Karakozak da örgütten arındırıldıktan sonra Süleyman Şah Türbesi yeniden eski yerine taşınacak. Sürecin devreye girmesiyle dün Suriye genelindeki PKK elebaşıları Tışrin’e gelerek ABD’lilerle toplantı yaptı. Örgüt üst düzey isimlerinin büyük moral çöküntüsü içinde olduğu belirtiliyor.   YİNE TABELA OYUNU   Yeni Şafak'a konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Vecih Cuma, PKK tarafından kurulan askeri ve yerel mecliste görev yapan şahıslara dikkat çekti. Cuma, "Kamışlı, Ayn el-Arab gibi farklı bölgelerden getirilen örgüt mensuplarından Cemil Mazlum, Şervan Derviş gibi üst düzey PKK'lılar Münbiç meclisinde görev yapan isimler. Yeni dönemde bu isimlerle PKK kalıntısı kurumların tamamı tasfiye edecek" dedi.   Çavuşoğlu'nun Washington temasları sonrası "Çekiliyoruz" diyen örgütün, Münbiç yönetimini, 2016'daki PKK işgali sonrası kurulan meclise devretmek istediğine dikkat çeken Dr. Vecih Cuma, bu ilanın açık bir hile ve oyalama taktiği olduğunu söyledi. Cuma, "Terör örgütü açıklamasında bahsedilen korsan meclis üyelerinin tamamı PKK yandaşı isimlerden oluşuyor. PKK'nın hedefi ABD himayesinde yine basit kelime, tabela oyunlarıyla Münbiç'te kalmak" diye konuştu.   (Vatan)
Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika... Barak köylerini sel vurdu!..

2018-05-31 00:20 - Gündem

Gaziantep Polisgücü EuroHockey Trophy liginde

2018-05-30 14:26 - Spor

Çimko ve Ytong çalışanları iftarda buluştu

2018-05-30 19:42 - Yerel

Reuters: Şimşek yeni faiz artırımı sinyali verdi

2018-05-30 09:16 - Ekonomi

25 Türk bankasına negatif izleme kararı

2018-06-02 10:03 - Ekonomi

GTO şampiyonları ödüllendirdi

2018-05-30 13:30 - Spor

Gaziantep'te Milli eğitim müdürü seçim çalışmasında

2018-06-05 07:53 - Gündem

Psikolog Gözde Kıratlı'dan karne uyarısı

2018-06-06 08:20 - Sağlık

Nasuhi Güngör kendini yalanladı!

2018-05-30 17:30 - Gündem

Kilit taşlarını söküp bağ evine götürdü iddiası

2018-06-03 09:39 - Gündem

İlgili Haberler

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem

12 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları Meclis’e sunuldu

20:43 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'e, Ulus Hali'nde sevgi seli...

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem