?>

Soylu: Konser yasağı olayları benim dışımda!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi son günlerde 'İşte sanatçılara engel konuluyor.' Bu olan olaylar benim dışımda bir kere" dedi.

Gündem - 4 yıl önce

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde alınan bazı konser yasağı ve iptal kararlarına ilişkin "Şimdi son günlerde 'İşte sanatçılara engel konuluyor.' Bu olan olaylar benim dışımda bir kere" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır ziyareti sırasında TRT Kurdî’de konuk olduğu canlı yayında, gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Soylu, son dönemde kimi sanatçıların konserlerinin engellenmesi ve festivallere yönelik iptal kararlarının kendisiyle ilgili olmadığını öne sürdü. Soylu, "Bu olan olaylar benim dışımda bir kere. Şöyle bir şey var, şunu ayırmamız lazım. Elbette ki kimsenin şarkısının dili sebebiyle, Arapça söyleyebiliyor mu, Kürtçe de söylüyor, söylemeye devam ediyor. Orada terörden kaynaklanan bir irtibat görülmüşse birtakım hassasiyetlerin oluşmasını yok görmemek lazım" dedi.

Soylu'nun açıklamalarında ilgili bölüm şöyle: 

"Şimdi son günlerde 'İşte sanatçılara engel konuluyor.' Bu olan olaylar benim dışımda bir kere. Şöyle bir şey var, şunu ayırmamız lazım. Elbette ki kimsenin şarkısının dili sebebiyle, Arapça söyleyebiliyor mu, Kürtçe de söylüyor, söylemeye devam ediyor. Orada terörden kaynaklanan bir irtibat görülmüşse birtakım hassasiyetlerin oluşmasını yok görmemek lazım.

Kimse Kürtçe şarkı söylüyor, sanatını icra ediyor diye engelleniyor değil bu ülkede, engellenemez ama şu var. Bakın, bunu dönem dönem mahalli meselelerde de yaşıyoruz. Kürtçe yerel şarkıcılar var. Çalıyorlar mı düğünlerde? Çalıyorlar mı? Ne zaman bir reaksiyon söz konusu oluyor bazen kamu tarafından bazen de insanlar tarafından? Bu şarkılar teröre evrildiği zaman, terör propagandasına döndüğü andan itibaren, 'Bir dakika dur' diyor. Bu, bir siyasal istismardır.

Burada dilin ve sanatın bir kusuru yok. Bunu böyle görmek çok yanlıştır. Bunu Türkçe de söylese, Kürtçe de İngilizce de Arapça da söylese aynısıdır. Arapça DEAŞ propagandası yapsa ben müsaade mi edeceğim veya vatandaş müsaade mi edecek?

Allah rızası için böyle bir şey söz konusu değil. Kimse dilinden, sanatından dolayı ötekileştirilemez ama teröre karşı geçmişte bir irtibat, iltisak görülmüşse burada halkın, vatandaşın veya kurum ve kuruluşların, birtakım ticari müesseselerin, 'Ben buna izin vermiyorum' endişesini yaşamasının da terörle alakaları yok.

Şimdi yarın öbür gün diyelim ki bir yerde çıkarmadılar veya engellediler veya 'Ben izin vermiyorum' dedi ama şunu düşünün, bu, sadece terörle ilgili de değil, başka bir saikle de buna bir kişi kendi arzusuyla izin vermiyor olabilir ama terörle ilgili izin vermemesi meselesini de ortaya koyabilir."

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da cübbeli, sarıklı, tekbirli yürüyüş!

2022-05-29 18:44 - Gündem

Ali Koç canlı yayında ROK'u rezil etti!

2022-05-24 09:38 - Gündem

Yarbay Ali Tatar'ın mezarına saldırı!

2022-05-27 11:12 - Gündem

Haluk Akakçe Hakkında Bilgi

2022-05-27 09:32 - Yaşam

Piyade Er Mehmet Meral şehit oldu!

2022-05-26 18:59 - Gündem

Uyuşturucu önergesini AKP ve MHP reddetti!

2022-05-25 19:59 - Gündem

AKP'li kadın: Atatürk haklıymış...

2022-05-27 08:23 - Gündem

Behzat Uygur'dan Hakan Ural'a Z kuşağı yanıtı

2022-05-28 18:05 - Gündem

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye seyahat yasağı!

2022-05-23 15:56 - Dünya

Gaziantep'te bir cinayet daha...

2022-05-23 23:23 - Asayiş

İlgili Haberler

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

13:48 - Gündem

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem

Irak'taki Türk askeri tahliye edildi!

13:23 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e hem suç duyurusu hem tazminat davası!

08:36 - Gündem

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

Hüseyin Baş: Mezhep kavgası İslam dünyasının içerisindeki en büyük fitne!

00:30 - Siyaset