?>

Soylu: Bu yazı namussuzluktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlıklı haberine tepki gösterdi.

Gündem - 5 yıl önce

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlıklı haberine tepki gösterdi. Saygı Öztürk’ü hedef alan Bakan Soylu, “Bu yazı namussuzluktur” dedi.

Süleyman Soylu bir ay önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla geçen hafta tutuklanan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ı hedef almıştı. Müyesser Yıldız’ın paylaşımını alıntılayan Soylu, “Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldız’ın hedef alınmasının üzerinden 1 ay geçerken Soylu bu kez gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef aldı. Soylu, Öztürk’ün bugün yayımlanan ve eşi AKP’den milletvekili olduktan sonra Özel Kalem Müdürü olan ardından Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanan Ali Ayvazoğlu’nu kaleme aldığı yazısı için “namussuzluktur” dedi.

Soylu şu ifadeleri kullandı: “İnsanlık görevimi yapıyorum Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır.”

CHP'DEN TEPKİ: NUMARADAN İSTİFA ETMEYİ BIRAK

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle istifaya çağırdı. Özkoç "Bu sözleri kullanan bir İçişleri Bakanı artık o koltukta oturmamalıdır. Numaradan istifa etmeyi bırak. Türkiye Cumhuriyeti artık seni sırtında taşımak istemiyor. Türkiye’nin ayıbı olmaktan çık, istifa et" dedi.

CHP'li Özkoç, mecliste düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun siyasetçileri, gazetecileri, akademisyenleri hedef gösterdiğini ifade ederek Gazeteci Müyesser Yıldız'ın bu tehditler ve hedef göstermeler nedeniyle tutuklandığını söyledi.

 !#**h22849**#! 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Tayyar'dan Demirtaş'a destek tweeti...

2020-06-14 10:07 - Gündem

O ahlaksız gözaltına alındı!..

2020-06-14 21:36 - Gündem

Deniz Gezmiş'in kardeşi vefat etti!

2020-06-17 11:57 - Gündem

Tai Chi yapmak için 7 iyi neden...

2020-06-15 13:00 - Spor

Alçı: Atatürkçülüğün ruhuna El Fatiha

2020-06-15 19:04 - Gündem

Perinçek'i çıldırtan Öcalan sorusu...

2020-06-15 23:36 - Gündem

Son anket: İmamoğlu Erdoğan'ı geçti

2020-06-17 15:42 - Gündem

Gaziantep'te elyaf fabrikasında korkutan yangın!

2020-06-18 10:43 - Asayiş

Davutoğlu: İhalelerde neler döndüğünü gördüm

2020-06-15 19:38 - Siyaset

Polise direnince vurularak öldürüldü!

2020-06-14 09:17 - Dünya

İlgili Haberler

İmamoğlu, Sezai Karakoç'un sözleriyle seslendi

23:51 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma

23:31 - Gündem

Gazeteci Timur Soykan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

19:35 - Gündem

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

19:31 - Gündem

MSB: Metan gazından 5 asker şehit oldu!

17:47 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'li 'Yeliz'den tepki çeken paylaşım: 1923 darbesiyle hesaplaşmadan...

23:56 - Siyaset

Son 6 ayda AKP 256 bin üye kaybetti, CHP 370 bin yeni üye kazandı

22:23 - Siyaset

Gazeteci Timur Soykan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

19:35 - Gündem

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

19:31 - Gündem

MSB: Metan gazından 5 asker şehit oldu!

17:47 - Gündem