?>

Slovenya'lı gençler Gaziantep'te kayak öğrendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Slovenya'nın Celje şehri arasında 3 yıldır devam eden "Dezavantajlı Gençler Kardeş Şehirlerini Tanıyor Projesi” kapsamında bu yıl da 13 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Slovenya'nın Celje şehri arasında 3 yıldır devam eden "Dezavantajlı Gençler Kardeş Şehirlerini Tanıyor Projesi” kapsamında bu yıl da 13 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yetim Koordinasyon ve Münir Onat Gençlik merkezlerinden seçilen başarılı öğrenciler, bir hafta boyunca farklı bir coğrafyayı, kültürü, dili ve eğitim hayatını öğrenmek üzere Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri olan Celje'de bulundu.

Program kapsamında öğrenciler, eğitici ve sportif faaliyetlerin günlük olarak gerçekleştirildiği kamp etkinliğinde, kış sporlarıyla ünlü olan Slovenya'da kayak öğrenme fırsatını elde etti, ayrıca dağcılık, avcılık ve doğayla iç içe bir yaşamın gerektirdiği teknikler üzerine çeşitli eğitimler aldı.

BAŞKAN SROT: BU ŞEHRİN ÖĞRENCİLERİSİNİZ

Celje Belediye Başkanı Bojan Srot, öğrencileri hem kamp alanında ziyaret edip hem de makamında ağırladı.

Celje kentinin Gaziantep ile çok iyi ilişkiler kurduğunu belirten Srot, "Gaziantep benim 4 kez ziyaret ettiğim ve her defasında hayran olduğum önemli bir kent. Mozaik sanatıyla, Gaziantep Kalesi’yle, gastronomisiyle ve proje fikrinin doğduğu yer olan Yaşayarak Öğrenme Merkezi ile muazzam bir kardeş şehir. Sizler de bu şehrin öğrencilerisiniz. Bu şehrin kapıları sizlere her zaman açık bunu da asla unutmayın" diye konuştu.

Gaziantepli öğrencilere de söz veren Başkan Srot, gençlerle birebir diyalog kurarak kamp hakkında görüş ve deneyimlerini dinledi.

ÜNİVERSİTEYİ BURADA OKUMAK İSTİYORUZ

Öğrenciler ise, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Celje belediye başkanı Srot’a teşekkür ederek, şunları aktardı: "Kardeş şehrimiz Celje'de bulunmaktan son derece memnunuz, ülkemiz dışına ilk kez çıktık, farklı bir damak tadını tattık, kayak sporuyla tanıştık, birçok müzeyi ziyaret ettik, lise ziyaretinde bulunduk ve yurt dışında öncelikle yabancı dil öğrenerek üniversite hayatımızı buralarda sürdürmek istediğimizi kendi aramızda arkadaşlarla konuştuk."

Oldukça yoğun geçen program kapsamında öğrenciler, gerçekleştirdikleri lise ziyaretleri çerçevesinde Kimya, Güzel Sanatlar, Spor, Dans, Müzik ve İngilizce ders sınıflarını gezdi, derslere  interaktif olarak katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Deniz Gezmiş’in 71. doğum günü...

2018-02-28 08:50 - Gündem

JÖH ve PÖH'lerin Gaziantep'e sevkiyatı sürüyor

2018-02-25 12:45 - Gündem

GKV’de geri dönüşüm defilesi

2018-02-26 09:19 - Eğitim

Gaziantep Stadyumu dünyada yılın stadına aday

2018-02-28 16:50 - Spor

Gönüllü asker olmak isteyenlere iyi haber

2018-02-28 20:31 - Gündem

‘Kızım ve Ben’ filminin afişi yayınlandı

2018-03-01 08:23 - Kültür & Sanat

Kılıçdaroğlu'nun kızı sözünü tuttu, o evi sattı!

2018-02-28 22:08 - Siyaset

Naim Süleymanoğlu Halter Şampiyonası Gaziantep'te başladı

2018-03-01 16:40 - Spor

Bora Tezel, güven tazeledi

2018-02-26 22:29 - Yerel

Seferberlikten sonra, E-Devlet çöktü!

2018-02-24 18:37 - Gündem

İlgili Haberler

15 Temmuz'da 6 farklı branşta spor etkinlikleri

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Temmuz ayı meclis toplantısı sona erdi

00:00 - Yerel

İGEM, şehrin istihdamına katkı sağlıyor

00:00 - Yerel

Büyükşehir orman yangınlarına karşı önlemlerini artırdı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den öğrencilere Günübirlik Deniz Kampı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri CHP'ye yönelik operasyona karşı toplandı

18:08 - Gündem

Vergi Denetim Kurulu’nda 'rüşvet' pazarlığı kamerada

17:38 - Gündem

CHP PM yarın olağanüstü toplanacak

17:08 - Siyaset

Küresel piyasalar toplantı tutanaklarını bekliyor: ABD tarifelerinde son günler

16:39 - Ekonomi

Haber alınamıyordu, acı haber geldi: 3 gözaltı

16:08 - Gündem