?>

Şişli Belediye Başkanı Şahan savcılığa sevk edildi

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, gözaltına alınmasının 4’üncü gününde ifade vermek üzere savcılığa sevk edildi. Şahan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gündem - 4 ay önce

Gözaltına alınmasının 4’üncü gününde Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, ifade vermek üzere savcılığa sevk edildi. Şahan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ersöz, suçlamaların mesnetsiz ve masumiyetlerinin ortada olduğunu belirtti.

Başkan Şahan’ın yaklaşık iki saat süren ifadesinde, yöneltilen suçlamalara ayrıntılı yanıtlar verdiğini, suçlamaların dayanağını oluşturan bilgi ve belgelerin “tamamen afaki yorumlara” dayandığını söyleyen Ersöz, “Gözaltı tedbirine gerekçe gösterilen hususlar mesnetsizdir” dedi.

Suçlamaların büyük ölçüde cep telefonu sinyal bilgilerine dayandığını belirten Ersöz, Şahan’ın bazı kişilerle aynı yerde bulunması ve telefon irtibatı kurması gibi iddiaların delil olarak gösterildiğini söyledi. Bu kayıtlara itiraz ettiklerini aktaran Ersöz, sürecin sulh ceza hakimliklerinde devam ettiğini bildirdi.

"DELİLLERE DAYANMIYOR"

Dosyada yer alan iki gizli tanık ifadesine de dikkat çeken Ersöz, “Bu ifadeler de somut delillere dayanmıyor. Tıpkı önceki benzer yargılamalarda olduğu gibi, kulaktan dolma, uydurma nitelikte iddialarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Şahan’ın sivil toplum faaliyetlerine ilişkin de sorular yöneltildiğini belirten avukat Ersöz, bu çalışmaların hiçbir şekilde suç unsuru taşımadığını vurguladı.

“BAZI GAZETECİLER DOSYAYA AVUKATLARDAN ÖNCE ULAŞTI”

Soruşturmanın gizliliğine rağmen bazı gazetecilerin dosyadaki bilgilere erişip yayınlamasını da eleştiren Ersöz, “Biz avukatlar dosyaya erişemezken, bazı televizyon ve internet yayınlarında delillerin ifşa edildiğini görüyoruz. Sayın Başkan, itibarının hedef alındığını düşünüyor” dedi.

Gözaltı sürecinin ilk aşamasının tamamlandığını belirten Ersöz, savcılık ifadesinin akşam saatlerinde ya da ertesi sabah alınabileceğini ifade etti. İstanbul Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığını söyleyen Ersöz, aynı dosyada adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun ve Beylikdüzü Belediye Başkanı’nın da ifade işlemlerinin tamamlandığını hatırlattı.

“MORAL VE SAĞLIĞI YERİNDE”

Ersöz, “Sayın Başkan’ın moral ve sağlığı gayet iyi. Suçlamaların mesnetsizliği karşısında masumiyetimiz ortadadır. Kendisi sizlere teşekkürlerini ve selamlarını iletiyor” diye konuştu.

Ayrıca, Saraçhane’deki protestolarda gözaltına alınan lise ve üniversite öğrencilerinin, Başkan Şahan’la aynı nezarethaneye alındığını belirten Ersöz, bu öğrencilerin arasında Şahan’ın mezun olduğu Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğunu söyledi.

Ersöz, “Gençlerle tanışma, sarılma ve birbirlerini teselli etme fırsatı buldular. Birlikteler ve moralleri yüksek” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Tanju Özcan'dan sine-i millet çağrısı

2025-03-19 17:00 - Siyaset

Tüm Türkiye ayaktayken... Fahrettin Altun: Türkiye, sokağa teslim olmayacak

2025-03-22 02:38 - Gündem

Saraçhane'de polis, Atatürklü bayrak taşıyan eylemciye uçan tekme attı

2025-03-22 01:09 - Gündem

CHP’li Meriç: Şaibeli sınavlarla kadrolaşan FETÖ’nün diplomaları iptal edilmeli!

2025-03-18 09:15 - Siyaset

Bahçeli'den 'kurucu önder' ve 'Öcalan' açıklaması: Kim ne derse desin

2025-03-16 18:39 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu millete emanettir...

2025-03-19 23:25 - Gündem

Bahçeli'den Özgür Özel'e 'uyarı': Yargıya saygı duy, partinde otur

2025-03-21 17:16 - Siyaset

İlgili Haberler

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

17:30 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem

Harp Okulu’nun en parlak mezunu ihraç Ebru teğmen işsiz kaldı!

11:47 - Gündem

İsmailağa cemaatinin ziyareti olay yarattı: Kayseri Valisi açıklama yaptı

11:45 - Gündem

Günün Manşetleri

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

17:30 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

200 bin liralık alkol çaldılar sorguda 'Hepsini içtik' dediler

14:17 - Asayiş

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: "DEM ve PKK, AKP kontrolündeki devlete güvenmiyor,Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset