?>

Sınavlara hazırlanan öğrencilere kaynak desteği sağlanacak.

Gaziantep’te, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan başarılı ve maddi imkanı kısıtlı öğrencilere kaynak desteği sağlanacak.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep’te, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan başarılı ve maddi imkanı kısıtlı öğrencilere kaynak desteği sağlanacak.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Lise ve Üniversitelere Giriş Sınavlarına Hazırlık Amaçlı Eğitime Destek İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Protokol törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bedriye Soku katıldı.

Protokol kapsamında, Gaziantep’te yaşayan ve MEB’e bağlı okullarda eğitim gören ortaokul 8. sınıf ile lise 12. sınıf öğrencileri için kapsamlı bir destek programı hayata geçirilecek. Akademik başarı düzeyi yüksek ancak maddi imkanları yetersiz öğrenciler, lise ve üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sınav kitapçığı, yardımcı kaynak kitap ve ihtiyaç halinde basılacak ek kitapçıklardan ücretsiz yararlanacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 512 BİN KAYNAK DESTEĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında öğrencilere toplam 480 bin deneme sınavı ve 32 bin soru bankası dağıtacak. Daha önce TYT ve AYT’de Türkiye birincisi çıkarmış olan Gaziantep’te, bu destekle öğrencilerin başarılarının artırılması hedefleniyor.

BAŞKAN ŞAHİN: “EĞİTİM ŞEHRİ OLMAK TESADÜF DEĞİL”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, imza töreninde yaptığı konuşmada eğitime verilen desteğin önemine dikkat çekti. Şahin, “Eğitim şehri olmak tesadüf değil. Gaziantep’te binlerce kitap dağıtıldı, kütüphaneler açıldı. Biz 8. ve 12. sınıf öğrencilerine beş kez ölçme sınavı yapıyoruz. Böylece çocuklar zayıf yönlerini görüp kendilerini geliştirebiliyor. Bir öğrencimiz ilk sınavla beşinci sınav arasında başarı seviyesini yüzde 25 artırdığını söyledi. Bu çok değerli bir sonuç. Maliyetli ama doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Ayrıca öğrencilerin isteğiyle sorular daha zor hazırlanacak. Böylece gerçek sınava daha iyi hazırlanacaklar. Bu protokol hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ ÇEBER: “ÖĞRENCİLER BİZİM EN BÜYÜK SERMAYEMİZ”

Gaziantep Valisi Çeber, uygulamanın öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Deneme sınavları öğrencilerin hem durumlarını görmesini hem de kendilerini geliştirmesini sağlıyor. Yıllardır yapılan bu çalışmalar öğrencilerimizin memnuniyetini kazanmış durumda. Gaziantep’in başarılarında Büyükşehir Belediyesi’nin ve Milli Eğitim’in ortak çabası büyük rol oynuyor. Öğrenciler bizim en büyük sermayemiz. Bu nedenle yapılan bu iş çok kıymetli. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MÜDÜR YARDIMCISI SOKU: “PROTOKOLÜ İMZALAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Soku ise protokolün hayırlı olmasını dileyerek, “2025-2026 yılı lise ve üniversitelere hazırlık destek amaçlı iş birliği protokolünü imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Katkılarından dolayı Valiliğimize ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Emekli olacak milyonlara SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan uyarı! Dilekçedeki detaya dikkat etmeyenin maaşı düşük olacak

2025-09-22 00:48 - Ekonomi

CHP'de Berhan Şimşek ihraç istemiyle disipline sevk edildi

2025-09-23 18:15 - Siyaset

Merdan Yanardağ ve Musa Özuğurlu serbest bırakıldı!

2025-09-23 14:27 - Gündem

Reza Zarrab Netflix ile anlaştı iddiası! Zarrab’ın hayatı belgesel mi yoksa dizi olarak mı yayınlanacak!

2025-09-17 00:39 - Magazin

Mabel Matiz'in 'Perperişan' şarkısına erişim engeli

2025-09-18 14:46 - Magazin

Mehmet Şimşek, İmamoğlu davasında rezervde 11 milyar dolarlık erime olduğunu itiraf etti!

2025-09-18 10:57 - Ekonomi

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

2025-09-17 11:37 - Asayiş

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Sadettin Saran...

2025-09-21 20:43 - Spor

Ferhat Göçer, GastroANTEP'te sahne aldı

2025-09-19 00:00 - Magazin

Okul kantinleri yeni döneme zamlı başladı. Zamlı fiyatlarla bir öğrencinin haftalığı en az 250 TL oldu!

2025-09-17 00:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

GASKİ'den su sayaçlarıyla ilgili don uyarısı... 

00:00 - Yerel

GAZİRAY'ın yerli ve milli tren setlerinin 6’ncısı şehre ulaştı

00:00 - Yerel

Türkiye'nin ilk serebral palsili Konukoğlu’nu ziyaret etti

00:00 - Yerel

25 Aralık Panoraması ve Müzesi ziyaretçi akınına uğradı

00:00 - Yerel

Konukoğlu: Ticarileşemeyecek projenin destek görmesi mümkün değil

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar'dan iktidara: Vakit dar, hata lüksü yok!

19:41 - Gündem

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni gözaltılar

19:37 - Asayiş

Sedat Peker'den 4 yıl sonra ilk ses kaydı: Hayvanlar benim sessiz kullarımdır...

17:16 - Gündem

İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak'a gözaltı!

16:09 - Gündem

Acar: Sözün bittiği yer, bir lahanayı üç kişi birleşip alıyor!

00:00 - Siyaset