?>

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına yeni savcı atandı!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Gündem - 2 yıl önce

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada ikinci bir savcı görevlendirirken, dosya milliyetçi kesime yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Durdu Özer’in koordinatörlüğüne verildi.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, soruşturmanın emniyet ayağına ilişkin olarak da önemli bir iddia gündeme geldi. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındıktan sonra hızla serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş hakkında savcılığın “polis eşliğinde getirilmesi” talimatı verdiği, buna karşın emniyetin Demirbaş’ın “adresinde bulunamadığı” yanıtı verdiği öne sürüldü. Yaşanan kriz sonrası dosya için önceki gün ikinci savcı görevlendirilmesinin ardından, “tetikçillik”le suçlanan firari Eray Özyağcı’yı cinayet sonrası Ankara dışına çıkardığı iddia edilen Demirbaş, bugün adliyeye getirildi. Yeni savcı tarafından ifadesi alınan Demirbaş, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Demirbaş’ın yanı sıra bir kişinin daha adliyeye getirildiği belirtildi, ancak savcılık kaynakları bu isme ilişkin bilgi vermedi. Eray Özyağcı’nın aranmasına ise devam edildiği kaydediliyor.

TUTUKLU SAYISI 13 OLDU

Doç. Dr Sinan Ateş’in geçen 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da silahla vurularak öldürülmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya ile MHP İl Yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk’ün de bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında “firari tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan bir transporter araçla Ankara’ya getirdikleri” ortaya çıkan iki Özel Harekât polisi de yer almıştı.

TOLGAHAN DEMİRBAŞ KRİZİ

Soruşturma sürerken, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı bir evde gözaltına alındığı, ancak adliyeye getirilmeden savcılık kararıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Bu gelişmelerin ardından “firari tetikçi Eray Özyağcı’yı cinayet sonrasında Ankara dışına çıkardığı” öne sürülen Demirbaş konusunda adliye ve emniyet arasında kriz çıktığı öne sürüldü. İddiaya göre savcılık, emniyetten, olay yerinde keşif yaptığı da öne sürülen Demirbaş’ın polis eşliğinde adliyeye getirilmesini talep etti. Ancak emniyet Demirbaş’ın adresinde bulunamadığı yanıtı verdi.

DEMİRBAŞ'IN İFADESİNİ YENİ SAVCI ALDI

Bunun üzerine dosyada ikinci bir savcı görevlendirilirken, olayın başından beri soruşturmaya bakan savcı ise izne ayrıldı. Yeni savcının dosyayı devralmasının ardından Demirbaş, bugün polis eşliğinde adliyeye getirildi. Demirbaş’ın ifadesi de yeni savcı tarafından alındı. Dosya için yeni görevlendirilen savcı, “tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı” öne sürülen Demirbaş hakkında tutuklama talep etmedi. Savcı, Demirbaş’ı “adli kontrol” talebiyle hâkimliğe sevk etti. Dosya üzerinden talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği de Demirbaş’ı “adli kontrol” kararı vererek serbest bıraktı.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li vekil 905 milyon TL'ye AVM satın aldı!

2023-01-10 22:18 - Gündem

Emin Şen'in FETÖ elebaşına övgü dolu paylaşımları ortaya çıktı!

2023-01-12 21:41 - Gündem

Gazeteci Barış Pehlivan ve Canan Coşkun hakim karşısında çıktı

2023-01-17 16:57 - Gündem

Soylu’nun trolleri bütçe görüşmelerine de girmiş!

2023-01-12 18:07 - Siyaset

Akit’ten kovuldu, ifşalara başladı, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!

2023-01-13 09:25 - Gündem

Gülen, Soylu'nun troll danışmanının eski ortağını başından öpmüş!

2023-01-13 11:24 - Gündem

'Recep Tayyip Erdoğan Müzesi' kuruluyor...

2023-01-11 09:14 - Gündem

AKP'li Bülent Turan 'Soylu'yu istifa ettirecek dosya beklemiş!

2023-01-14 11:31 - Siyaset

Gaziantep'te silahlı çatışma: 3 ölü 2 yaralı

2023-01-17 08:47 - Asayiş

Emin Şen o tweetleri FETÖ ile dalga geçmek için atmış!

2023-01-14 10:55 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu: Türk Kürt kardeşçe, barış ve refah içinde yaşayacağımız günler uzak değil

19:55 - Gündem

CHP'nin boykot sitesine bir erişim engeli daha

19:52 - Gündem

Demirtaş: Hepimize hayırlı uğurlu olsun!

12:11 - Gündem

Tanju Özcan: Ortada anlaşma var, Türk milletinden gizleniyor!

16:34 - Gündem

Uçum: Türkiye Yüzyılı; Türk ve Kürt yüzyılıdır

10:29 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'nin boykot sitesine bir erişim engeli daha

19:52 - Gündem

Trump: Perşembe günü Türkiye'ye uçabilirim!

18:08 - Dünya

CHP'li Başarır: Bu süreci Şamil Tayyar’dan duymamalıyız!

17:40 - Siyaset

Enginyurt'tan PKK'nın bildirisine sert çıkış: Lozan kırmızı çizgimizdir!

17:29 - Siyaset

Erdoğan, gündemdeki fesih kararıyla ilgili konuşmadı!

17:03 - Siyaset