?>

Şimşek: Atamızı özlem, sevgi ve rahmetle anıyoruz

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in, çağdaş Türkiye’nin en büyük eseri olduğunu vurguladı.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in, çağdaş Türkiye’nin en büyük eseri olduğunu vurguladı.

Şimşek, Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bağımsızlık mücadelesi ve ardından kurulan Cumhuriyet’in, Türk milletine sadece siyasi özgürlük değil, aynı zamanda ekonomik kalkınma, bilimde ilerleme ve toplumsal dönüşüm getirdiğini belirtti. Cumhuriyetin, milletin kendi iradesiyle geleceğini şekillendirme gücünü kazandığı bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti.

Atatürk’ün “milli ekonomi” anlayışının, üretimden sanayiye, tarımdan ticarete kadar her alanda ülkenin kendi gücüne dayanması gerektiği düşüncesini temel aldığını ifade eden Şimşek, Gaziantep sanayisinin bu vizyon doğrultusunda büyümeye devam ettiğini söyledi. Şimşek, üretim, ihracat ve istihdamın Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda gelişmesinin, Türkiye’yi daha güçlü ve bağımsız kılacağını belirtti.

Atatürk’ün sadece bir asker ve devlet adamı değil, aynı zamanda bilime ve akla büyük önem veren bir lider olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bugün ülkemizin teknolojide, sanayide ve eğitimde yakaladığı her başarıda, onun bilime dayalı vizyonunun izleri vardır” dedi.

Şimşek, Atatürk’ün dünya barışına olan inancının da evrensel bir mesaj taşıdığını ifade ederek, Cumhuriyet’in barışçıl bir dış politika anlayışı üzerine kurulduğunu hatırlattı. “Barış, ilerlemenin ve kalkınmanın en temel koşuludur. Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışı bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Atatürk’ü vefatının yıldönümünde özlem, sevgi ve rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Cengiz Şimşek, Atatürk’ün gösterdiği yolda, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkarak, daha güçlü, daha üretken ve daha çağdaş bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hesabını kapattı, CHP’den AKP’ye geçti!

2025-11-03 14:52 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin CHP'nin banka hesaplarına erişim istedi!

2025-11-06 15:12 - Siyaset

Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz: Biz, Kemalizm’in kara belasıyız!

2025-11-03 14:42 - Gündem

Kahkaha pozlu fotoğraf ödülsüz kalmadı!

2025-11-03 16:13 - Gündem

Özgür Özel'den gazetecilere operasyona tepki: Korkağa karşı cesur olan kazanır!

2025-11-06 11:37 - Siyaset

Özgür Özel, Başsavcı Akın Gürlek'e yarına kadar süre verdi!

2025-11-04 14:39 - Siyaset

Özgür Özel o belgeleri açıkladı: İstifanı verecek misin?

2025-11-05 20:56 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğluna yurtdışına çıkış yasağı!

2025-11-04 21:56 - Gündem

Erdoğan, Bahçeli'ye övgüler dizdi ve teşekkür etti

2025-11-05 13:06 - Siyaset

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

2025-11-01 14:01 - Asayiş

İlgili Haberler

GSO Başkanı Ünverdi'den Gaziantep’e “Gazi” unvanı mesajı

00:00 - Yerel

GTB Başkanlarından “Gazi” unvanı mesajı

00:00 - Yerel

Bozgeyik: Gaziantep, Türkiye yüzyılı hedeflerine kararlılıkla ilerliyor

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den “Gazi”lik unvanı mesajı

00:00 - Yerel

Bünyamin Bozgeyik’ten 6 Şubat mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Zeydan Karalar'dan 'göreve iade' açıklaması

17:18 - Gündem

AKP toplantısında kavga: Basına yansırsa yakarım!

10:55 - Siyaset

İmamoğlu'nun koruması Bektaş Kamburoğlu gözaltına alındı!

10:27 - Asayiş

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı!

09:34 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Ailemiz, sistemli biçimde hedef haline getiriliyor!

15:40 - Gündem