?>

SGK'dan malulzedeleri sevindirecek haber

SGK, kamuoyunda 'malulzede' olarak bilenen, malul ve eksik günü olan 4/C'li sigortalıları tekrar değerlendirme yapmaksızın malullük aylığı bağlanması imkanı getirdi.

Gündem - 8 yıl önce

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) malulen emeklilik konusunda önemli bir düzenlemeye hayata geçirdi. Buna göre,05/12/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile getirilen düzenleme öncesinde SGK Sağlık Kurulunca malul sayılmalarına rağmen, aylık bağlanmasına ilişkin sigortalılık süresi ve/veya prim ödeme gün sayısı şartını sağlamamaları nedeniyle aylık bağlanamayan kamu görevlileri, bu şartları sağlayıp aylık bağlanması için başvurduklarında, daha önce yapılan maluliyet değerlendirmesi dikkate alınmıyor ve tekrar maluliyet değerlenmesi yapılıyor idi.

Bu kapsamda malul sayılan bir Kamu görevlisi aylık bağlanamadığı için, hizmet akdine tabi veya bağımsız çalışarak prim ve süre koşulunu tamamladığında bu kez de son sigortalılık statüsü 4/a veya 4/b kapsamında olduğundan, maluliyet değerlendirmesi 5510 sayılı Kanunda 4/a ve 4/b'liler için öngörülen şekilde yapılıyordu. 5434 sayılı Kanunda meslekte kazanma gücü kaybı kriteri esas alınırken 5510 sayılı Kanunda çalışma gücü kaybı esas alındığından, kriter farklılığı nedeniyle daha önceki değerlendirmede malul sayılan bir sigortalı, yeniden yapılan değerlendirmede malul sayılmayabiliyordu.

SGK; Yönetmelik değişikliğine giderek daha önce haklarında maluliyet kararı verilen kamu görevlilerinin mağduriyetine son vererek, aylık bağlanması için gerekli prim ve süre şartını sonradan tamamlayanlara, yeniden maluliyet değerlendirmesi yapmaksızın önceki değerlendirme esas alınarak, son sigortalılık statüsünde aylık bağlanmasını sağladı. 

Kaynak : SGK Rehberi

Haftanın Öne Çıkanları

Ve Ebru Gündeş boşanıyor!

2017-12-05 07:42 - Magazin

Karacan'dan Şahinbey'e atama

2017-12-09 10:06 - Yerel

Ceza Muhakemesi'nde 'Uzlaştırma' semineri

2017-12-09 11:10 - Gündem

Basın ve İnternet Medyası Derneği kuruldu

2017-12-07 19:51 - Gündem

Gaziantep’in hava kirliliği kırmızı alarm veriyor

2017-12-07 08:23 - Gündem

Sanko Üniversitesi kampüsü Serince'de kurulacak

2017-12-10 08:53 - Eğitim

Tayyar, hizmetleri yerinde inceledi

2017-12-04 11:44 - Yerel

Köken: Galibiyet için sahaya çıkacağız

2017-12-08 11:47 - Spor

HKÜ’de Dünya Engelliler Günü etkinliği

2017-12-04 17:35 - Eğitim

Ünsal Ören’den anlamlı bağış

2017-12-06 17:52 - Eğitim

İlgili Haberler

Lisede skandal görüntüler: Öğrenciler öğretmenine zorbalık yaptı!

08:00 - Gündem

Barzani'nin silahlı korumalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

08:22 - Gündem

İmamoğlu'ndan TRT tepkisi: Sizde o cesaret ne gezer!

21:57 - Gündem

CHP’nin ‘Duruşmalar TRT’de yayınlansın’ teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

20:13 - Gündem

Erdoğan: Yargı mensuplarının sükûneti, zafiyet olarak algılanmamalı

17:35 - Gündem

Günün Manşetleri

5 aylık enflasyon farkı kesinleşti, emekli zammında sona gelindi!

10:33 - Ekonomi

TÜİK'e göre enflasyon Kasım'da yüzde 0,87, yıllık yüzde 31,07 oldu!

10:22 - Ekonomi

Barzani'nin silahlı korumalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

08:22 - Gündem

Lisede skandal görüntüler: Öğrenciler öğretmenine zorbalık yaptı!

08:00 - Gündem

CHP'li Meriç, esnafın SGK primlerinin yeniden yapılandırılmasını TBMM’ye taşıdı

00:38 - Siyaset