?>

SGK'dan malulzedeleri sevindirecek haber

SGK, kamuoyunda 'malulzede' olarak bilenen, malul ve eksik günü olan 4/C'li sigortalıları tekrar değerlendirme yapmaksızın malullük aylığı bağlanması imkanı getirdi.

Gündem - 9 yıl önce

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) malulen emeklilik konusunda önemli bir düzenlemeye hayata geçirdi. Buna göre,05/12/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile getirilen düzenleme öncesinde SGK Sağlık Kurulunca malul sayılmalarına rağmen, aylık bağlanmasına ilişkin sigortalılık süresi ve/veya prim ödeme gün sayısı şartını sağlamamaları nedeniyle aylık bağlanamayan kamu görevlileri, bu şartları sağlayıp aylık bağlanması için başvurduklarında, daha önce yapılan maluliyet değerlendirmesi dikkate alınmıyor ve tekrar maluliyet değerlenmesi yapılıyor idi.

Bu kapsamda malul sayılan bir Kamu görevlisi aylık bağlanamadığı için, hizmet akdine tabi veya bağımsız çalışarak prim ve süre koşulunu tamamladığında bu kez de son sigortalılık statüsü 4/a veya 4/b kapsamında olduğundan, maluliyet değerlendirmesi 5510 sayılı Kanunda 4/a ve 4/b'liler için öngörülen şekilde yapılıyordu. 5434 sayılı Kanunda meslekte kazanma gücü kaybı kriteri esas alınırken 5510 sayılı Kanunda çalışma gücü kaybı esas alındığından, kriter farklılığı nedeniyle daha önceki değerlendirmede malul sayılan bir sigortalı, yeniden yapılan değerlendirmede malul sayılmayabiliyordu.

SGK; Yönetmelik değişikliğine giderek daha önce haklarında maluliyet kararı verilen kamu görevlilerinin mağduriyetine son vererek, aylık bağlanması için gerekli prim ve süre şartını sonradan tamamlayanlara, yeniden maluliyet değerlendirmesi yapmaksızın önceki değerlendirme esas alınarak, son sigortalılık statüsünde aylık bağlanmasını sağladı. 

Kaynak : SGK Rehberi

Haftanın Öne Çıkanları

Ve Ebru Gündeş boşanıyor!

2017-12-05 07:42 - Magazin

Karacan'dan Şahinbey'e atama

2017-12-09 10:06 - Yerel

Ceza Muhakemesi'nde 'Uzlaştırma' semineri

2017-12-09 11:10 - Gündem

Basın ve İnternet Medyası Derneği kuruldu

2017-12-07 19:51 - Gündem

Gaziantep’in hava kirliliği kırmızı alarm veriyor

2017-12-07 08:23 - Gündem

Tayyar, hizmetleri yerinde inceledi

2017-12-04 11:44 - Yerel

Sanko Üniversitesi kampüsü Serince'de kurulacak

2017-12-10 08:53 - Eğitim

Köken: Galibiyet için sahaya çıkacağız

2017-12-08 11:47 - Spor

Son Oyun pazar gecesi yayında

2017-12-08 10:27 - Magazin

HKÜ’de Dünya Engelliler Günü etkinliği

2017-12-04 17:35 - Eğitim

İlgili Haberler

YAŞ kararları açıklandı: 63 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

15:09 - Gündem

İmamoğlu’nun "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" X hesabı erişime engellendi

07:51 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Sera Kadıgil'e 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

21:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

YENİ Parti'ye 5 günde 113.678 kişi 240 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Cem Küçük soruşturmasında Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya gözaltına alındı

18:43 - Asayiş

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem