?>

Serbest bırakılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatından açıklama

CHP'ye kayyum atanacağı iddiaları üzerine halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatından ilk açıklama geldi.

Gündem - 6 ay önce

CHP'ye kayyum atanacağı iddiaları üzerine halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatından ilk açıklama geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "CHP'nin 38. Olağan Kurultayının iptal edileceği ve partiye geçici kayyum atanacağı" iddialarında bulunan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında re'sen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın başlatılmasının ardından Bolu'da gözaltına alınan ve adliyede ifadesi SEGBİS ile alınan Rasim Ozan Kütahyalı adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatı Merve Uçanok sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunun malumu olduğu üzere, müvekkilimiz R. Ozan Kütahyalı hakkında 16.04.2025 tarihinde X hesabından yaptığı paylaşımlar sebebiyle soruşturma başlatılmıştır. Müvekkilimiz, ifade vermek üzere İstanbul’dan Ankara’ya giderken Bolu’da gözaltına alınmıştır.

İşlemlerin ardından ifadesi alınan müvekkilimiz hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrol kararı verilmiştir. Müvekkilimiz herhangi bir suç kastı olmadığını samimi şekilde ifade etmiştir.

Halen soruşturma devam etmekte olup tüm tarafların bir temel hukuk prensibi olan masumiyet karinesine saygı göstermesini rica ediyoruz. Müvekkilimizin ikiz kızları bulunmaktadır. Soruşturma hakkında bazı siyasi mülahazalarla yapılan yorumlar sürece ve ailesine zarar verecektir.

Soruşturma neticesinde müvekkilimizin aklanacağına dair inancımız tamdır. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Rasim Ozan Kütahyalı Vekili Av. Merve Uçanok"

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

2025-04-13 17:50 - Gündem

Bahçeli'den İmamoğlu çağrısı: 'İvedilikle karara bağlansın'

2025-04-14 18:08 - Siyaset

Samsun'da mahşeri kalabalık! Millet iradesine sahip çıktı!

2025-04-13 14:39 - Siyaset

Çok konuşulacak iddia: Erdoğan, yargı mensubuna ‘Hani dosyanız çok güçlüydü’ dedi

2025-04-14 20:08 - Gündem

İmamoğlu'nun davası 16 Haziran'a ertelendi. İşte savunması...

2025-04-11 13:39 - Gündem

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

2025-04-15 11:07 - Siyaset

İlgili Haberler

CHP’li Yavuzyılmaz ifşa etti: İBB’nin aracı AKP’ye tahsis edilmiş!

10:06 - Gündem

Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de...

10:03 - Gündem

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Kartalkaya davasında karar açıklandı

14:57 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan serbest bırakıldı

09:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

CHP’li Yavuzyılmaz ifşa etti: İBB’nin aracı AKP’ye tahsis edilmiş!

10:06 - Gündem

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Kartalkaya davasında karar açıklandı

14:57 - Gündem

Bahis skandalında hakemler için kararlar açıklandı...

11:13 - Spor