?>

Şehitkamil'de bilgi ve kültür yarışması

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Gaziantep’te 21 bin yarışmacının katılımıyla yapıldı.

Yerel - 8 yıl önce

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Gaziantep’te 21 bin yarışmacının katılımıyla yapıldı. Bu yıl ilk kez Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Arapça dili sınavı da gerçekleştirildi. Sınava Gaziantep’te bulunan 6 bin Suriyeli mülteci de katıldı.

Şehitkamil Belediyesinin destekleriyle Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye geneli 600 bin başvurunun yapıldığı sınava Gaziantep genelinde çeşitli kategorilerde 21 bin başvuru yapıldı. Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelen yarışmacılar, heyecanla sınav saatini bekledi. Gaziantep merkezde 36 okul, ilçelerle birlikte toplam 51 okulda yapılan sınav saat 10.00’da başladı. Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, bu yıl ilk kez Türkçe ve İngilizce dilinin yanı sıra Arapça dilinde de oldu. Sınava Gaziantep’te bulunan 6 bin Suriyeli mülteci katıldı.

BAŞKANIMIZA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu yıl Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 6. düzenlediklerini belirten Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Tandırcıoğlu, “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” teması ile uluslararası çapta düzenlenen ve konusu ‘Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü’ olan yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 700 bine yakın kişi başvurduğunu söyledi. Mehmet Tandırcıoğlu, “Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenecek yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde oldu.  Bu yılın diğer yıllardan farkı ise Türkçe ve İngilizce dilinin yanı sıra Arapça dili de eklenerek 3 dilde organize edildi. Türkiye genelinde 7'den 70'e olmak üzere 600 bini aşkın, Gaziantep’te ise 7 ilçemizde gerçekleştirilmek üzere 21 binin üzerinde kayıt alındı. Yarışmamız tüm Türkiye de olduğu gibi Gaziantep Cezaevlerinde de organize edildi. Türkiye’deki ÖSYM sisteminde en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonunu, hem de tamamı gönüllülerden oluşan bir ekiple düzenlendi. Gaziantep ilimizde merkezde 36 okul, ilçelerle birlikte toplam 51 okulda tüm ilçelerimizde sınav yapıldı. Sınav da dereceye giren yarışmacılarımıza Türkiye geneli Umre ödülü başta olmak üzere, laptop, akıllı telefon çeşitli ödüller verilecek. Bu yıl 6. düzenlediğimiz bu yarışmada, bizlere daha önceki yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmada da desteklerini sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Tüm yarışmacılarımıza yürekten başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'teki skandal broşürler meclis gündeminde

2018-04-04 13:56 - Gündem

Alleben Vadi Parkı Eylül'de açılıyor

2018-04-04 10:27 - Yerel

Glutensiz Bir Başka Kafe hizmete açıldı

2018-04-07 19:49 - Yerel

Gaziantep'te üniversite öğrencisi dövülerek öldürüldü!

2018-04-07 17:40 - Asayiş

Şahinbey'de 400 kilo bozuk et!

2018-04-04 15:36 - Yerel

Beykent'e mesire alanı

2018-04-04 18:12 - Yerel

Hakkari Çukurca'dan acı haber: 2 şehit

2018-04-06 17:28 - Asayiş

İnşaat Müteahhitleri Şahinbey'i gezdi

2018-04-06 12:12 - Yerel

Gaziantep'ten 8 lise, final için kıyasıya yarıştı

2018-04-03 09:43 - Kültür & Sanat

'Alo Fetva hattı' e-devlet'e taşındı

2018-04-07 07:57 - Gündem

İlgili Haberler

Gazi Konut'tan SMMM Odası ve Baro üyelerine konut imkanı

00:00 - Yerel

Yılmaz, hasar tespitini yerinde takip etti

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Şevin Balakan'a umut olan destek

00:00 - Yerel

GTO üyeleri Japonya'da inşaat sektörünün yeniliklerini inceledi

18:35 - Yerel

İMO Başkanı Bulut: Afetlerden korunmanın yolu kaliteli mühendislik hizmetinden geçer

18:32 - Yerel

Günün Manşetleri

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset