?>

Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı 25 bin öğrenci ağırladı

Şehitkamil Belediyesi tarafından çocuklarda trafik bilincini oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Trafik Eğitim Parkı, 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminde rekor sayıda öğrenci ağırladı.

Yerel - 12 ay önce

Şehitkamil Belediyesi tarafından  çocuklarda trafik bilincini oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Trafik Eğitim Parkı, 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminde rekor sayıda öğrenci ağırladı. 1 yıllık sürede 25 bin 299 öğrenciye teorik ve uygulamalı olarak trafik eğitimi verildi.

Gaziantep’in örnek belediyecilik projelerinden biri olan Şehitkamil Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminde de binlerce öğrenciye güvenli trafik bilinci kazandırmaya devam etti. Bir yıl boyunca Şehitkamil genelindeki ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören tam 25 bin 299 öğrenci, teorik ve pratik trafik eğitimiyle buluşturuldu.

TRAFİĞİ YERİNDE DENEYİMLEDİLER

Eğitim parkında öğrencilere trafik kuralları teorik ve uygulamalı olarak öğretildi. Çocuklar, trafik polisi ve alanında uzman eğitimciler eşliğinde hem yaya olarak hem de bisikletli ve akülü araç sürücüsü olarak trafik kurallarını yerinde deneyimledi. Parkurda trafik ışıkları, yaya geçitleri, kavşaklar ve levhalar birebir olarak canlandırıldı. Böylece öğrenciler, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri trafik durumlarını simülasyon ortamında yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.

BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, trafik güvenliğinin sadece sürücüler için değil, tüm toplum için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Yılmaz, “Trafikte doğru davranışların temeli küçük yaşta atılır. Biz de çocuklarımızın trafik kurallarına uyan, bilinçli bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Trafik Eğitim Parkımız bu anlamda çok değerli bir görev üstleniyor. Burada öğrendikleri bilgiler sayesinde hem kendi canlarını hem de başkalarının hayatını korumayı öğreniyorlar” dedi.

KURALLARI BİREBİR ÖĞRENİYORLAR

Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklara iki aşamalı eğitimler verildiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “İlk aşamada, çocuklara sınıf ortamında görsel materyaller ve sunumlar eşliğinde temel trafik kuralları, işaret levhalarının anlamları, güvenli yaya davranışları ve bisiklet kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılıyor. İkinci aşamada ise öğrenciler uygulama alanına geçerek, parkur üzerinde kuralları birebir uygulama imkânı buluyor. Öğrencilerimiz, eğitim sırasında hem eğleniyor hem de öğreniyor. Bu etkileşimli yöntem sayesinde verilen bilgilerin kalıcılığı da artırılıyor. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de eğitimlere ara vermeden devam edeceğiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

2025-06-18 00:38 - Tarım

23 kiloya düşen Nihal Candan hayatını kaybetti

2025-06-20 01:08 - Magazin

Oktay Saral bu kez Tanju Özcan'ı hedef aldı: Senin suyun doğarken ısınmış!

2025-06-22 14:37 - Siyaset

Beykoz’un Karadeniz kıyılarında halka açık ve ücretsiz yaz sezonu başlıyor!

2025-06-21 00:00 - Gündem

İmamoğlu’nun babasının arazisinde metal dedektörlerle arama!

2025-06-21 18:11 - Gündem

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

2025-06-18 16:08 - Gündem

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

2025-06-19 21:40 - Gündem

İstanbul'da skandal görüntü: Pendik’te bir erkek, köpeğe tecavüz etti!

2025-06-21 00:08 - Asayiş

Rastgele görüntülü sohbet — ciddi ilişkiler için bir partner bulmak isteyenler için modern bir çözüm

2025-06-17 00:00 - Yaşam

Bir Demet Tiyatro'nun da yönetmeniydi: Sevgi Birsel hayatını kaybetti

2025-06-19 00:38 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Zor: Basın destek bekliyor, onlar yaptırım getiriyor!

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, yaz okullarının duyurusunu yaptı

00:00 - Yerel

Şahinbey Ampute sezonu üç kupayla tamamladı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Elmacı Pazarı’nda esnaf ziyareti

00:00 - Yerel

Yılmaz, Babalar Günü’nde huzurevi sakinleriyle buluştu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'li Adalar Belediye Başkanı dahil 35 kişi tutuklandı!

07:44 - Gündem

CHP'li Silifke Belediye Başkanı Turgut ve 7 kişi tutuklandı

07:42 - Gündem

Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bana özür borcu var!

07:40 - Siyaset

Zeynel Emre'den Müslim Sarı'ya: Yargılanacaklarını nereden biliyorsunuz?

16:38 - Siyaset

CHP'den istifa edip AKP'ye katılan Haymana Belediye başkanı Erdoğan'ın elini öptü!

15:58 - Siyaset