?>

Şehitkamil'de Ramazan etkinlikleri 30 gün sürecek

Şehitkamil Belediyesi, birlik, paylaşma ve kardeşlik ayı Ramazan-ı Şerif’i dolu dolu yaşatmak amacıyla hazırladığı kapsamlı etkinlik programıyla vatandaşların gönüllerine dokunuyor.

Yerel - 5 ay önce

Şehitkamil Belediyesi, birlik, paylaşma ve kardeşlik ayı Ramazan-ı Şerif’i dolu dolu yaşatmak amacıyla hazırladığı kapsamlı etkinlik programıyla vatandaşların gönüllerine dokunuyor.

İlçe genelinde Ramazan ayının manevi iklimini güçlendirmeyi hedefleyen belediye, her yaştan vatandaşa hitap eden etkinliklerle bu yıl Ramazan’ı daha anlamlı hale getiriyor.

Ramazan ayı boyunca Forum AVM önünde bulunan Vagonlu Meydan’da 30 gün sürecek programlar kapsamında; alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, çocuklara özel animasyon gösterileri, Hacivat-Karagöz oyunları ve Aşık ile Maşuk tarzı geleneksel sahne etkinlikleri vatandaşlarla buluşturulacak. Hem maneviyatı güçlendiren hem de kültürel değerleri yaşatan bu etkinliklerle Ramazan coşkusu Şehitkamil’in dört bir yanında hissedilecek.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Ramazan etkinliklerinin ilk günü, “İftara Doğru Sohbet Programı” ile başladı. Programın moderatörlüğünü yapan Yakup Erdoğan, ilk yayında Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu’nu konuk etti. Manevi sohbet havasında geçen programda Ramazan ayının önemi, orucun birey ve toplum üzerindeki etkileri, paylaşma ve dayanışmanın değeri ele alındı.  Öte yandan çocuklar; animasyonlar, Hacivat-Karagöz gösterileri ile Aşık ile Maşuk tarzı geleneksel etkinlikler ve yüz boyama, çocuk etkinlikleri, orta oyunu, balon şov ve tahta bacak gösterileri ile birbirinden keyifli anlar yaşadı.

ETKİNLİKLER 30 GÜN SÜRECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Ramazan ayı boyunca düzenlenecek etkinliklerle hem manevi değerlerin pekiştirileceğini hem de geleneksel kültürün yeni nesillere aktarılacağını ifade etti. Özellikle çocuklara yönelik hazırlanan gösterilerle Ramazan sevincinin küçük yaşlarda hissedilmesinin amaçladıklarını belirten Yılmaz, “Şehitkamil’de Ramazan ayı süresince devam edecek etkinliklerin, birlik ve beraberliği güçlendirmesinin yanı sıra vatandaşlara huzur ve manevi doyum sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

2026-02-15 00:00 - Magazin

Güneydoğu’nun Ramazan bereketi Orta Doğu ve Afrika pazarlarından

2026-02-18 00:00 - Ekonomi

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

2026-02-12 20:22 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

2026-02-16 00:52 - Ekonomi

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

2026-02-17 00:00 - Ekonomi

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

2026-02-17 09:47 - Asayiş

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

2026-02-13 09:03 - Asayiş

Melih Gökçek’ten tepki çeken ‘kavga’ paylaşımı

2026-02-12 08:04 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

2026-02-12 14:59 - Gündem

Özgür Özel: Biz Erdoğan'dan erken seçim sandığını istiyoruz...

2026-02-15 16:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Celal Kadooğlu ve Numan Kurtulmuş Cudi’de buluştu

00:00 - Yerel

GASMEK'ten coğrafi işaret ve markalaşma eğitimi

00:00 - Yerel

Şehitkamil Belediyespor U18 takımı Türkiye üçüncüsü

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, Şırnak’ta Hz. Nuh’u Anma ve Sefine Festivali’ne katıldı

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi, ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ankara'da NATO karşıtı eyleme sert müdahale: Çok sayıda gözaltı...

11:52 - Asayiş

Erdal Beşikçioğlu'ndan Kılıçdaroğlu iddialarına yanıt

10:48 - Gündem

Gazeteci Hazar Dost ve Kayhan Ayhan serbest bırakıldı!

07:08 - Asayiş

Kemal Okuyan: Bir kırılma dönemindeyiz, NATO'yu ve NATO'culuğu ülkeden çıkarmalıyız

00:57 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu aynı gün 3 ayrı davada savunma yaptı

08:24 - Gündem