?>

Şehitkamil’de binlerce kişi iftarını gönül sofralarında açtı

Ramazan ayının bereketi ve maneviyatı Şehitkamil’de kurulan gönül sofralarında hissedildi. Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde düzenlenen ilk iftar programında binlerce vatandaş aynı sofrada bir araya gelerek orucunu açtı.

Yerel - 6 ay önce

Ramazan ayının bereketi ve maneviyatı Şehitkamil’de kurulan gönül sofralarında hissedildi. Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde düzenlenen ilk iftar programında binlerce vatandaş aynı sofrada bir araya gelerek orucunu açtı.

Belediye tarafından 20 ayrı noktada kurulan iftar sofralarında yaklaşık 15 bin kişi hep birlikte iftar yaptı. Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhunu yansıtan programlarda, birlik ve beraberlik ortamı hâkim oldu. Aileleriyle birlikte iftar sofralarına gelen vatandaşlar, aynı anda ezanın okunmasıyla oruçlarını açmanın huzurunu yaşadı.

UNUTULMAZ ANLAR YAŞANDI

İftar öncesi ve sonrasında düzenlenen etkinlikler, programa katılan her yaştan vatandaşa unutulmaz anlar yaşattı. Çocuklara yönelik oyunlar, gösteriler ve etkinlikler büyük ilgi görürken, yetişkinler de sohbetler ve manevi programlarla Ramazan ayının anlamını birlikte paylaştı. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahiler, iftar sofralarına ayrı bir manevi atmosfer kattı.

BAŞKAN YILMAZ’DAN DAVET

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının ilçe genelinde farklı mahallelerde kurulmaya devam edeceğini söyledi. Amaçlarının, Ramazan’ın bereketini ve maneviyatını Şehitkamil’in dört bir yanında yaşatmak olduğunu ifade eden Yılmaz, tüm vatandaşları bu birlik sofralarına davet etti.

VATANDAŞLARDA TEŞEKKÜR

Vatandaşlar, kurulan iftar sofralarının yalnızca bir yemek organizasyonu olmadığını, aynı zamanda gönüllerin buluştuğu, paylaşmanın ve kardeşliğin güçlendiği bir ortam sunduğunu ifade etti. Birçok katılımcı, Ramazan ayının ruhuna uygun bu tür organizasyonların toplumsal birlikteliği pekiştirdiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

2026-02-15 00:00 - Magazin

Güneydoğu’nun Ramazan bereketi Orta Doğu ve Afrika pazarlarından

2026-02-18 00:00 - Ekonomi

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

2026-02-16 00:52 - Ekonomi

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

2026-02-17 00:00 - Ekonomi

Casperlar suç örgütüne operasyon: 9'u polis 17 kişi gözaltına alındı!

2026-02-19 09:57 - Asayiş

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

2026-02-17 09:47 - Asayiş

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

2026-02-13 09:03 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonunda 4 kişi serbest bırakıldı

2026-02-19 09:19 - Asayiş

GİBTÜ Bilim ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü kuruldu

2026-02-17 00:00 - Eğitim

Özgür Özel: Biz Erdoğan'dan erken seçim sandığını istiyoruz...

2026-02-15 16:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Yılmaz, Gazikent Mahallesi’nde kadınlarla buluştu

00:00 - Yerel

Bozgeyik'ten STK, esnaf ve muhtar ziyaretleri

00:00 - Yerel

EMEK CAMİASINDAN GÜÇLÜ DAYANIŞMA MESAJI

00:00 - Yerel

Şahinbey'den zincir markete kapatma cezası

00:00 - Yerel

ÖZ SAĞLIK-İŞ’TEN GAZİANTEP’TE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: PKK'lıları serbest bırakırken, gazileri yerlerde sürükleyemezsiniz!

13:47 - Siyaset

Yaşananlara isyan eden gazi köprüye çıktı!

15:57 - Gündem

Ümit Özdağ: Bu gazilerden neden bu kadar korkuyorsunuz?

13:01 - Siyaset

Melih Meriç'i bıçaklayan Seydi Ahmet Keleş ve oğlu Hakan Keleş tutuklandı

11:54 - Asayiş

Gazilerin Güvenpark'taki eylemine şafak baskını

08:34 - Asayiş