?>

Şehitkamil'de 2 ton bozuk kahke imha edildi!

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde halk sağlığını korumaya yönelik denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. son olarak bir işletmede gerçekleştirilen denetimlerde yaklaşık 2 ton bozuk kahke ele geçirilirken, işletme mühürlendi.

Yerel - 2 ay önce

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde halk sağlığını korumaya yönelik denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. son olarak bir işletmede gerçekleştirilen denetimlerde yaklaşık 2 ton bozuk kahke ele geçirilirken, işletme mühürlendi.

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla gerçekleştirilen rutin denetimlerde, kurallara aykırı faaliyet gösteren işletmelere göz açtırılmıyor. Sanayi Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmede gerçekleştirilen denetimlerde, sağlığa ve hijyen kurallarına aykırı şekilde muhafaza edilen ve satışa sunulmaya hazırlanan çok sayıda ürün tespit edildi.

İŞLETME KAPATILDI

Ekiplerin detaylı incelemesi sonucunda yaklaşık 2 ton bozuk kahke ele geçirilirken, ürünlerin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği belirlendi. Zabıta ekipleri tarafından tutanak altına alınan bozuk ürünler, gerekli yasal işlemlerin ardından imha edildi. Halk sağlığını tehlikeye atan işletme hakkında cezai işlem uygulanırken, işletme mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerin belirli aralıklarla ve titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların sağlığını tehdit eden hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyeceğinin söyledi. Yılmaz, vatandaşlardan da alışveriş yaptıkları işletmelerde şüpheli durumlarla karşılaşmaları halinde belediyeye bildirimde bulunmalarını isteyerek, halk sağlığının korunmasının ortak bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim önceliğimizdir. Halkımızın güvenle tüketebileceği ürünlerin satışını sağlamak adına denetimlerimiz kararlılıkla devam edecek. Kurallara aykırı hareket eden ve halk sağlığını tehlikeye atan hiçbir işletmeye taviz vermeyeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

2026-06-14 11:00 - Spor

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

2026-06-12 12:18 - Gündem

'Butlancı' Berhan Şimşek: Parti Meclisi'nde 5 kişi bile kalsak hayat devam eder!

2026-06-11 13:39 - Siyaset

Butlan sözcüsü Müslim Sarı: İstifaların muhatabı CHP değil!

2026-06-11 16:43 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Tüzüğü biz böyle yorumluyoru, itiraz haklarını kullansınlar

2026-06-10 21:24 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

2026-06-12 17:54 - Siyaset

Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa etti!

2026-06-11 11:05 - Siyaset

Ünlülere yönelik 'uyuşturucu' soruşturmasında 9 kişi tutuklandı

2026-06-11 08:44 - Asayiş

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

2026-06-13 14:15 - Gündem

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

2026-06-12 08:16 - Asayiş

İlgili Haberler

Yılmaz'dan düğün salonu sözü

00:00 - Yerel

Gaziantep Büyükşehir ile Gazimağusa Belediyesi kardeş şehir oldu

00:00 - Yerel

Şehitkamil Gençlik Orkestrası'ndan Vadi Park Özel Konseri

00:00 - Yerel

Boş araziye moloz ve inşaat atığı döken kişiye ceza

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de çocuk şenliği başlıyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İstanbul'da AKP'nin belediye sayısı CHP'yi geçti!

19:47 - Siyaset

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Türkiye’nin arınma merkezine hoş geldiniz...

12:21 - Siyaset

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem