?>

Şehitkamil anıldı

Mehmet Kamil’in şehit edilişinin 98. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programı büyük ilgi gördü.

Yerel - 9 yıl önce

Mehmet Kamil’in şehit edilişinin 98. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programı büyük ilgi gördü.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programının moderatörlüğünü Asım Mıhçıoğlu yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Mehmet Kamil’in hayatını ve Antep savunmasını anlattı. Antep savunmasının tüm aşamalarını ve nelerin yaşandığını slayt gösterisi eşliğinde anlatan Prof. Dr. Yakar, program bitiminde izleyenlerden gelen soruları yanıtladı.

KAMİL, RAHMETLE ANILAN ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYETTİR

Düzenlenen etkinlik sonrası açıklamada bulunan Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, şunları söyledi:

“21 Ocak 1920, Kamil’in şehit edilişinin üzerinden tam 98 yıl geçti. Bu anlamda Şehitkamil Belediyemiz tarafından düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” programının ilkini yapmış olduk. Kendimizi mutlu hissediyoruz. Şehitkamil Belediyesinin ilk programında Kamil’in şahadetini ortaya koymak da güzel bir durum oluşturdu. 98 yıl geçmesine rağmen Kamil, bütün Gazianteplilerce bilinen, rahmetle anılan önemli bir şahsiyettir. Kamil, Antep savunmasının sembolü olarak, ilk kıvılcımı olarak biliniyor ve kalbimizde yaşıyor. Şehitkamil’in annesi Hatice Dilek Hanımdan, babası Ökkeş Ağadan, kendisinden ve Kamil’in şehit edilmesinden sonra Antep’te vuku bulan, Antep savunmasına olan etkisinden, katkısından bahsettik. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. Şehitkamil’in adına yaraşır şekilde hem araştırmaların derinleşmesi hem de onu anlayacak insanların yetiştirilmesi, gençlerin bu konuda bilinçlendirilmesi noktasında önemli işler yapacağımızı düşünüyorum.”

 

ÇOK BEĞENDİM, ÇOK DUYGUSAL ANLAR YAŞADIM

Etkinliğe dinleyici olarak katılan Ayçan Peltek, şu değerlendirmede bulundu:

“Öncelikle böyle bir organizasyon yapıldığı için Şehitkamil Belediyesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok beğendim, çok duygusal anlar yaşadım. Böyle programların sürekli yapılmasını isterim. Bu programda Kamil’in nasıl şehit olduğunu, olayların nasıl yaşandığını öğrendik. Çok güzel bir program oldu.”

Haftanın Öne Çıkanları

Yetkinşekerci, helallik istedi, istifa etti...

2018-01-19 21:26 - Gündem

Gaziantep Üniversitesi’nin başarısı tescillendi

2018-01-19 14:06 - Eğitim

Gaziantep'te 4 iş adamı FETÖ'den tutuklandı

2018-01-19 17:54 - Asayiş

Triko sektörünün sorunları masaya yatırıldı

2018-01-21 14:12 - Ekonomi

Ekrem Karakan gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

2018-01-15 17:39 - Gündem

Adı Aşk filmi 26 Ocak’ta vizyona giriyor

2018-01-21 10:16 - Kültür & Sanat

Özel Kuvvetler Afrin'de...

2018-01-21 09:32 - Gündem

2017'de en çok ziyaret edilen müzeler

2018-01-19 10:34 - Kültür & Sanat

Başak Traktör'den iddialı modeller

2018-01-20 08:52 - Teknoloji

Özel Seçkin Koleji’nde karne heyecanı

2018-01-21 08:26 - Eğitim

İlgili Haberler

Nermin Seçkin'e anlamlı ödül...

00:00 - Yerel

Kadooğlu Yağ Foodıst İstanbul 2026’da göz doldurdu

00:20 - Yerel

Şehitkamil'de Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey'de Eylül ayı meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Gazi Open Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın açılış töreni yapıldı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

14:49 - Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

10:14 - Gündem

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş

Gazeteci Murat Ağırel Melih Gökçek soruşturmasında ifade verdi

17:18 - Gündem

Gazeteci Kemal Öztürk için gözaltı kararı

17:00 - Asayiş