?>

Şehit Kamil programı yoğun ilgi gördü

Şehitkamil Belediyesinin gerçekleştirdiği “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Üzerine Sohbetler” isimli programın konusunu, “Antep Direnişinin İlk Kıvılcımı Şehit Kamil” oluşturdu.

Yerel - 6 yıl önce

Şehitkamil Belediyesinin gerçekleştirdiği “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Üzerine Sohbetler” isimli programın konusunu, “Antep Direnişinin İlk Kıvılcımı Şehit Kamil” oluşturdu.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Üzerine Sohbetler” programının konusu, Mehmet Kamil’in Şahadetinin 100. Yıl Anma Programı kapsamında “Antep Direnişinin İlk Kıvılcımı Şehit Kamil” oldu. Programın konuşmacısı olan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, Gaziantep tarihi ve Şehit Mehmet Kamil’in hayatına dair tarihi belge ve fotoğraflar eşliğinde yaptığı konuşma, dikkatle takip edildi. Araştırmacı-Yazar Mıhçıoğlu, program sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Programa; Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cenk Akın Aksakal, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Sezai Çakır, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu’na çiçek takdim edildi.

ANTEP SAVUNMASI VE ŞEHİT KAMİL’İN ŞEHİT EDİLİŞİNİ KONU ALDIK

Programa ilişkin değerlendirmede bulunan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, Gaziantep için çok önemli bir gün. Gazilik unvanı almamızın kıvılcımı olan, bundan tam 100 yıl önce 21 Ocak 1920 yılında Şehit Kamil’in 3 tane cani Fransız askeri tarafından küçücük bir çocuğun süngülenmesiyle başlayan ve arkasından Gaziantep halkının gelerek savaşın devam etmesi ve yaklaşık 11 ay bu memlekette geceli gündüzlü savunma yapılmasının günüdür. Bugün, misafirlerimize Antep Savunması’nın yaklaşık 100 yıl öncesinde bu savaşın planlanmasını ve Şehit Kamil’in şehit edilişini konu aldık. 100 yıl önce 21 Ocak 1920 yılında Fransızların, Mehmet Kamil, annesi Hatice Hanım’ın peçesine uzanan ellerini kırmak ve onlara mukavemet göstermek amacıyla şehit olmuş bir Türk gencidir. Kamil’in göstermiş olduğu bu şehadet, Kamil’in göstermiş olduğu bu cesaret, o zaman Antep halkına nasıl bir kıvılcım, ışık olduysa bugünkü konferansta bulunan misafirlerimize rol model olması açısından Şehit Kamil’in hayatının, yaptıklarının ve o şehadet anında ne için şehit olduğunun anlatılması için bu konferansı gerçekleştirdik.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Esnaf, kendini tavana iple asarak intihar etti!

2020-01-18 22:16 - Asayiş

Kadir İnanır’dan Bakan Soylu’ya yanıt

2020-01-15 15:48 - Gündem

Öğretmen oğlunu öldürüp intihar etti!

2020-01-18 09:28 - Asayiş

Hayri Öztürk adaylığını açıkladı

2020-01-15 09:27 - Siyaset

Sultanbeyli’de cemevine çirkin saldırı

2020-01-19 15:46 - Gündem

Rektör 3 kızı ve 2 damadı ile aynı üniversitede

2020-01-19 09:08 - Gündem

Sanko Holding 2019'a damga vurdu

2020-01-17 16:47 - Ekonomi

İşletmeci, borçları yüzünden intihar etti!

2020-01-20 09:41 - Asayiş

Gaziantep'te çadırkent mağdurları eylem yaptı

2020-01-18 19:28 - Gündem

Aytekin, başkanlığı Sibel Gürsel’e devretti

2020-01-17 16:35 - Yerel

İlgili Haberler

CHP’li Meriç’ten kırmızı biber üreticisi için soru önergesi

00:54 - Yerel

GASMEK, istihdama katkı sunmaya devam ediyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Sanat Akademisi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Türk Eğitim-Sen Gaziantep: Düşük promosyon tekliflerini kabul etmiyoruz!

00:17 - Yerel

Şahinbey'den çiftçilere gitar ve bağlama kursu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Fikret Orman, Hande Erçel, Hakan Sabancı dahil 7 isim hakkında gözaltı kararı!

07:49 - Asayiş

CHP'li Murat Emir iddialara yanıt verdi, malvarlığını açıkladı...

07:46 - Siyaset

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP'ye katıldı

14:39 - Siyaset

Akın Gürlek'in tapusunu sorgulayan memur gözaltına alındı!

10:23 - Asayiş