?>

Sedef işlemeciliği yeniden hayat buluyor

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutmuş meslekleri arasında yer alan Sedef işlemeciliği Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nde verilen kursla yeniden hayat buluyor.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutmuş meslekleri arasında yer alan Sedef işlemeciliği Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nde verilen kursla yeniden hayat buluyor.

Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerinde ve gençlik merkezlerinde verdiği meslek edindirme kurslarıyla vatandaşlara meslek öğreterek bütçelerine katkı sağlıyor. Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelen kursiyerler unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında gösterilen el işi göz nuru sedef işlemeciliğini öğreniyorlar.

HAYATIMIZI DEĞİŞTİRDİ

Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelerek sedef işlemeciliği kursunda eğitim alan kursiyer Nurcan Çatalbaş “Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ndeki sedef işlemeciliği kursuna 4 ay önce kayıt yaptırdım. Şehrimizin unutulmaya yüz tutmuş olan sedef işlemeciliğini severek yapıyorum. Hedefim burada bu mesleği öğrenerek, usta olup başkalarına da öğretmek. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyerlerden Elif Çap, Bu tür kurslarla meslek sahibi olduklarını belirterek “Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne daha önce çocuklarımı getiriyordum. Ben de ahşap boyama kursuna geliyordum. Daha sonra sedef işlemeciliği ilgimi çekti ve bu kursa gelmeye başladım. Gaziantep’imizin güzel bir el sanatı ve unutulmaya yüz tutmuş bir meslek. Bu mesleği öğrenerek aile bütçeme katkıda bulunmak istiyorum. Bizlere bu imkanı sunan Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Sedef İşlemeciliği kursuna gelen Özlem Yeneralmaz, sedef işletmeciliğini öğrenerek aile bütçesine katkı sağlamak istediğini belirterek, “Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nde ki sedef işlemeciliği kursuna 4 ay önce başladım. Burada sedef şekillendirmeyi öğrendim ve yapılan eşyaların üzerine sedefleri şekillendirerek montajını yapıyorum. Kendimi bu meslekte geliştirerek, aile bütçeme katkı sağlamayı düşünüyorum. Bizlere bu imkanı sunan Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 10 yaşındaki kız çocuğuna taciz!

2019-04-29 19:53 - Asayiş

Kılıçdaroğlu’na hakaret eden doktor kovuldu

2019-04-29 08:24 - Gündem

Bu kez ucuz sigaraya zam geldi!

2019-05-02 09:03 - Ekonomi

Eski müftü karısını arkadaşıyla ilişkiye sokmuş!

2019-04-26 17:36 - Gündem

Dilber Ay hayatını kaybetti!

2019-04-30 00:04 - Gündem

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun

2019-05-01 08:50 - Gündem

Gaziantep'te polise silahlı ve bıçaklı saldırı!

2019-04-25 23:31 - Asayiş

Seçkin Koleji öğrencileri Türkiye finallerinde

2019-04-29 07:31 - Eğitim

1 ton 600 kg fıstıklı kadayıf yemiş!

2019-04-26 20:08 - Gündem

Sanko Lisesi öğrencisi Türkiye dördüncüsü

2019-04-29 16:25 - Eğitim

İlgili Haberler

Vali Kemal Çeber’ den Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

GAGİAD Başkanı Yunus Kara'dan, Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Şahin’den teşekkür: Her hizmetin altında Bozgeyik’in imzası var...

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi, Ramazan Bayramı’nı kutladı

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Danıştay, MEB’den “Ramazan Genelgesi” için savunma istedi

17:55 - Gündem

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

02:00 - Gündem

Türkiye yine 'özgür olmayan ülke' kategorisinde...

00:11 - Gündem

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset