?>

Schumacher’in “en değerli” aracı rekor fiyata alıcı buldu

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher’in 2001 Monaco Grand Prix’sinde kullandığı Ferrari F2001 aracı, 13 milyon sterlini aşan bedelle açık artırmada satıldı. Satış, Monte Carlo’da düzenlenen RM Sotheby’s müzayedesinde gerçekleşti.

Spor - 11 ay önce

Ferrari’nin “F2001, şasi numarası 211” olarak bilinen aracı, 13.4 milyon sterline (yaklaşık 17 milyon dolar) alıcı buldu. Bu, şimdiye kadar Schumacher tarafından kullanılmış bir F1 aracı için ödenmiş en yüksek meblağ oldu.

Schumacher’in daha önce en pahalıya satılan aracı, 2002 sezonuna ait F2003 modeliydi ve 9.75 milyon sterline alıcı bulmuştu.

Bu satış aynı zamanda tüm zamanların en pahalı dördüncü Formula 1 aracı olarak kayda geçti. En yüksek satış, Şubat ayında Sir Stirling Moss ve Juan Manuel Fangio’nun kullandığı bir Mercedes "streamliner" için 42.75 milyon sterlinle yapılmıştı.

TARİHİ BAŞARILARIN TAŞIYICISI

Söz konusu araç, Ferrari’ye tarihindeki ilk art arda gelen şampiyonluk çifte zaferini kazandırmış ve 2001 Monaco Grand Prix’si zaferiyle taçlandırılmıştı. Bu özelliğiyle hem takım tarihinde hem de Schumacher’in kariyerinde simgesel bir yer edindi.

Ayrıca bu araç, Ferrari'nin şampiyonlukla tamamladığı bir sezonda Monaco zaferi elde eden son Formula 1 aracı olma unvanını da taşıyor.

RM Sotheby’s yetkilileri satış sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Michael Schumacher’in Monaco Grand Prix’sini kazanan ve aynı sezonda dünya şampiyonu olan tek Ferrari şasisi. Bu, tüm Schumacher araçları arasında bir taç mücevheri.”

SCHUMACHER'İN SAĞLIĞI GİZEMİNİ KORUYOR

2013 yılında Fransız Alpleri'nde kayak yaparken geçirdiği kazada ağır beyin travması yaşayan Schumacher, o günden bu yana ailesi tarafından kamuoyundan uzak tutuluyor. Geçtiğimiz yıl, kızının düğününde 11 yıl sonra ilk kez kamuoyunda görüldüğü iddia edilmişti.

Bu yılın başında Schumacher, eşi Corinna’nın yardımıyla imzaladığı bir kaskı hayır amaçlı açık artırmaya sundu. Kask üzerine yalnızca “MS” harflerini yazabildiği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

2025-05-22 00:08 - Tarım

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

2025-05-27 00:00 - Tarım

Tarım maliyetleri tırmanıyor: Veteriner harcamaları çiftçiyi zorluyor!

2025-05-20 00:39 - Tarım

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Zeynep Bastık’tan aşk dolu bir sevda şarkısı

2025-05-23 00:00 - Magazin

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

Tarkan'dan yaz sürprizi: Dönmüyor giden...

2025-05-23 00:00 - Magazin

Ceyhun Avşar kimdir? İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar neden gözaltına alındı?

2025-05-23 00:00 - Biyoğrafi

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

İlgili Haberler

Mircea Lucescu yaşam savaşını kaybetti!

08:21 - Spor

Mert Hakan Yandaş hakkında tahliye kararı verildi!

12:56 - Spor

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda... İşte rakipler...

06:48 - Spor

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

07:50 - Spor

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Liverpool oldu!

00:08 - Spor

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset