?>

SASA, çalışan sayısını 9 yılda 14 binin üzerine çıkardı

SASA, çalışan sayısının 9 yılda 14 binin üzerine çıktığını, taşeron işçilerin de şirketin kadrosuna geçtiğini açıkladı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SASA'nın çalışan sayısı 9 yılda 1150'den 14 binin üzerine çıkarken, taşeron işçiler şirketin bordrosuna geçti. İstihdama ayrılan bütçe, şirketin maliyetlerinin yüzde 7'sini teşkil ederken en düşük maaş asgari ücretin yaklaşık yüzde 50 üzerinde.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erdemoğlu Holding ve SASA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeker, şirketin insan kaynakları yönetiminin stratejik ve etik bir yaklaşımla yönettiğini belirtti.

SASA'nın Erdemoğlu Holding bünyesine geçtiği 2015'ten itibaren kalifiyeli işgücü yolunda istikrarlı adımlar attığını kaydeden Şeker, bu süreçte attıkları en önemli adımlardan birinin çalışan toplam sayısının yaklaşık yüzde 15'ini teşkil eden taşeron işçilerin de şirket bordrosuna alınması olduğunu vurgulayarak, bu adımı kendi inisiyatifleriyle attıklarını, üstelik bu yönde herhangi bir sendikal talebin olmadığını da iletti.

Şeker, üretim maliyetleri içinde istihdamın yaklaşık yüzde 7'lik bir paya sahip olduğuna işaret ederek, SASA'nın Adana ve bölgesinin istihdamına yaptığı katkının payının büyük olduğunu kaydetti.

"İSTİHDAM, SASA İÇİN STRATEJİK OLDUĞU KADAR ETİK BİR ALAN''

Şeker, son günlerde bazı haberlerde şirketin insan kaynağı uygulamalarına ilişkin yanıltıcı bilgilerin paylaşıldığına dikkati çekerek, SASA'nın istihdam yaklaşımının sadece stratejik değil etik de olması için çalıştıklarını, sendikalarla ilişkilerinin de bu prensip çerçevesinde geliştiğini anlattı.

Farklı sendikalarla SASA içinde örgütlü oldukları dönemlerde yakın temas içinde çalıştıklarını belirten Şeker, pek çok toplu iş görüşmesini bu sendikalarla bizzat yönettiğine dikkat çekti.

SASA'da en düşük net ücretin mevcut asgari ücretin yüzde 47 yukarısında olduğunu belirten Şeker, şirketin ücret güncellemelerini dinamik bir yaklaşımla yaptığını, SASA'nın ücretin yanı sıra çok sayıda ikramiye ve yan hakkı çalışanlarına sunduğunu etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Ayşe Ateş: Sessiz sessiz çöken savunmalar...

2024-07-02 20:21 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Türkiye, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

2024-07-02 23:50 - Spor

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Ayşe Ateş, MHP'li yöneticilerin isimlerini verdi!

2024-07-04 22:33 - Gündem

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Gaziantep'te çocuklar TÜGVA’nın hafızlarına teslim!

2024-07-05 06:45 - Eğitim

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

İlgili Haberler

Altunkaya: Savaş bölge ekonomisine büyük darbe vurdu!

00:00 - Ekonomi

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

18:17 - Ekonomi

Kadooğlu: Ortadoğu’ya ihracatta navlun ücretleri 4-5 kat arttı

00:01 - Ekonomi

Ünverdi: Üretim ve ihracatın güçlendirilmesi her zaman öncelik olmalı

00:17 - Ekonomi

Yıldırım: Orta Doğu’daki savaş küresel ticaret için ciddi risk barındırıyor

00:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem