?>

Sanko'da Demans Hasta Okulu düzenlendi

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Demans (Bunama) Hasta Okulu düzenlendi.  

Sağlık - 6 yıl önce

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Demans (Bunama) Hasta Okulu düzenlendi.  

Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanları Prof. Dr. A. Münife Neyal ve Uzm. Dr. Yasemin Ekmekyapar Fırat, konferansta demans ve demansla yaşam hakkında bilgiler paylaştı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. Neyal, ülkemizde ve dünyada giderek önem kazanan bir durum olan yeti yıkımının, günlük yaşam aktivitelerinde ve kendine bakımda bozulmaya sebep olan, engelliliğe yol açan bir grup hastalığın ortak ismi olduğunu söyledi.

ERKEN TANI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Uzm. Dr. Fırat ise ülkemizde yaşlı nüfusun giderek arttığına dikkati çekerek, “Yaşlı nüfusun hızla artmasına paralel olarak yaşlılıkta sık görülen hastalıklar, toplum için de bir sorun haline gelmektedir” dedi.

Yaşlılıkta sık görülen hastalıklardan biri olan demansın farklı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabileceğini anımsatan Uzm. Dr. Fırat, “Demans tanısı ne kadar erken konursa mevcut ilaçların kullanılmasıyla hastalık süreci yavaşlayabilmekte ve hastanın bağımsız yaşam süresi uzamaktadır” şeklinde konuştu.

Demansta görülen unutkanlığın genellikle ilerleyici bir şeklide seyredeceğine vurgu yapan Uzm. Dr. Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu hastalar yeni bir şeyler öğrenemediği gibi unuttuklarını tekrar hatırlayamazlar. Bu nedenle aynı şeyleri tekrar tekrar hatırlatmak ya da anımsatmak zorunda kalabiliriz. Bu hastalar önceki yaşantılarına göre daha asabi ya da normalden çok daha sakin yapıya bürünebilir. Yön bulma bu hastalar için problem olmaya başlar. Öyle ki hastalığın ilerleyen dönemlerinde evlerini dahi bulamayabilirler. Hastalığın önemli belirtilerinden biri de doğru karar verememe şeklinde karşımıza çıkar.”

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Neyal ve Uzm. Dr. Fırat katılımcıların sorularını yanıtladı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İBB, ihalelerinin iptali için dava açtı!

2019-10-21 11:02 - Gündem

İncilay öğretmen kansere yenik düştü

2019-10-20 17:13 - Asayiş

Gaziantep'e yağmur yağdı hayat felç oldu

2019-10-20 23:21 - Asayiş

Mardin'den acı haber: Şehidin var Gaziantep

2019-10-21 10:26 - Asayiş

Tır dorsesindeki sigara zulası polisi bile şaşırttı!

2019-10-22 19:36 - Asayiş

Ağrı'dan acı haber

2019-10-22 18:03 - Asayiş

'İçki içiyor' diye AKP'li Belediyeden atıldı!

2019-10-22 19:06 - Gündem

Yavru maymunların ismi anketle belirlenecek

2019-10-26 11:03 - Yerel

Pompeo ‘Türkiye’ dememiş

2019-10-21 23:42 - Dünya

Gaziantep'te uyuşturucu satışına suçüstü

2019-10-25 22:28 - Asayiş

İlgili Haberler

Akut böbrek yetmezliği erken müdahale edilmezse ciddi sonuçlara yol açabilir

00:00 - Sağlık

Doç. Dr. Handan Haydaroğlu Şahin yeniden görevine başladı

00:02 - Sağlık

Medical Point'ten Behçet Hastalığı'na dikkat çeken uyarı

00:00 - Sağlık

GAÜN Hastanesi’nde Obeziteye karşı farkındalık etkinliği

00:00 - Sağlık

Dr. Garip Bekfilavioğlu Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Okullara 24 saat "polis devriyesi" geliyor...

18:25 - Eğitim

Ümit Özdağ: PKK’nın onurunu kurtaracağız diye Büyük Türk milletinin gururunu kırıyorsunuz!

14:48 - Siyaset

CHP'li Meriç, Narlı-Gaziantep yolunu Meclis gündemine taşıdı

14:42 - Siyaset

Gaziantep’ten, Saraçhane’ye adalet isyanı...

14:39 - Siyaset

Ümit Özdağ Gaziantep'te iftar programına katıldı

07:02 - Gündem