?>

SANKO Üniversitesi'nde 'Mehmet Akif ve Gençlik' töreni

SANKO Üniversitesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yıldönümü nedeniyle “Mehmet Akif ve Gençlik” konulu bir tören düzenlendi.

Yerel - 8 yıl önce

SANKO Üniversitesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yıldönümü nedeniyle “Mehmet Akif ve Gençlik” konulu bir tören düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi salonunda akademik ve idari personelin yanı sıra, öğrencilerin katılımı ile düzenlenen törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Yaşar Büyükoğlu, “Mehmet Akif, çağın ilerisinde, toplumuna tepeden bakmayan, toplumunu hor görmeyen, kendi toplumuna yabancılaşamamış, çağdaş Türk aydını simgesidir” dedi.

Akif’in, toplumcu bir şair olarak konularını toplumdan aldığını anlatan Dr. Büyükoğlu, “Aydınlanma ve çözüm yolu olarak bize sunduklarının, aydınlanma, istiklal, milli birlik ve beraberlik, iktisadi ve sosyal kalınma olarak gerçekleştiğini ve bu üç temel konuda da onun temel çözümü olarak gençliğe güveni karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.

“Geçmişimizi çok iyi bilmek ve benzer durumlarda bunlardan ders çıkarmak zorundayız. Büyük kahramanlar tarihteki büyük mücadelelerle ilgili kitaplar, makaleler yazarlar” diyen Dr. Büyükoğlu, şöyle devam etti:

“Bu mücadeleleri bilip, yolumuzu daha iyi belirleme şansına sahibiz. Batı felsefesini, batı toplumunu çok iyi bilmemiz lazım. Mehmet Akif Batı’yla aramızdaki 300 yıllık açığı ancak bilime sahip olarak kapatabileceğimize inanan bir toplum bilimci ve milli mücadele adamıydı.

Onun istediği gençlik mili değerlere bağlı, inançlı, yenliğe açık, spor ve güzel sanatlara hevesli ve ilgi duyan bir gençliktir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ile Mehmet Akif’in gençler hakkındaki düşünceleri örtüşmektedir. Milli mücadele döneminde pek çok genç kahraman çıkmıştır.”

Mehmet Akif’in, İstiklal Marşı için düzenlenen yarışmaya, para ödülü olduğu için Ersoy’un katılmadığını hatırlatan Dr. Büyükoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sırtında giyecek paltosu olmayan Mehmet Akif, yarışmaya özel bir davetiyeyle katıldı. Şiirinin birinciliğe değer görülmesi üzerine ödül olarak verilen 500 lirayı Darül Mesai Vakfı’na (Kadınlara ve çocuklar meslek öğreten ve cepheye elbise diken vakıftır) bağışlamıştır. Mehmet Akif’ İstiklal Marşını, ‘Millete Mal Olduğu’ için bütün şiirlerini topladığı Safahat isimli eserine almamıştır.”

Konuşmasının ardından SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Dr. Yaşar Büyükoğlu’na teşekkür ederek, armağan takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bozgeyik ailesinin acı günü...

2018-03-07 17:38 - Yerel

Gaziantep'te masaj salonlarına operasyon: 90 gözaltı

2018-03-06 10:46 - Asayiş

Nükleer Tıp’ta ‘Miyokard Perfüzyon Sintigrafi’ yöntemi

2018-03-06 14:57 - Sağlık

Gaziantep'te 14 yaşındaki kız tabancayla intihar etti!

2018-03-10 20:55 - Asayiş

Başpınar yolunda korkunç kaza: 1 ölü

2018-03-06 21:37 - Asayiş

Ak Parti Gaziantep yürütme kurulu belli oldu

2018-03-06 09:22 - Siyaset

Gaziantep'te akıllara durgunluk verecek cinayet!

2018-03-09 16:44 - Asayiş

Doç. Dr. Oral Cenk Aktaş, Sankonuk'ta

2018-03-07 08:25 - Eğitim

Tuzu azaltmak 4 kişiden birinin hayatını kurtarabilir

2018-03-09 11:42 - Sağlık

Gaziantepli sporcu Bilek Güreşi'nde Türkiye 3.'sü oldu

2018-03-11 20:54 - Spor

İlgili Haberler

Tahmazoğlu, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

00:00 - Yerel

Akıncı'dan Gaziantepli firmalara İSO 500 tebriği

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 2 ton bozuk kahke imha edildi!

00:00 - Yerel

Meral-Beyhan Uslu Alzheimer Merkezi törenle açıldı

00:00 - Yerel

“Süper Çocuk Programı” için iş birliği protokolü

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:00 - Asayiş

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş